Skocz do zawartości

Asus ax54c nie włącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Asusem X54C  nie był używany jakiś czas  ale odkurzyłem go i postawiłem na nim Windowsa 7 , na drugi dzień już nie zareagował na przycisk  Power , bez baterii na zasilaczu też nic , żadna dioda nie świeci , zasilacz jest sprawny sprawdzony , gniazdo zasilania nie wygląda na uszkodzone , bateria była naładowana na 100 %  i była sprawna .

Opublikowano

Podmień bateryjkę  jak długo nie był używany  mogła paść ( oczywiście pł. gł... )  jak nie zaskoczy to tak jak wyżej  .

Opublikowano

Dosyć typowe. Nadal obstawiam płytę. Jutro może znowu nie odpalić i tak coraz częściej. Jeszcze jest jedna ewentualność w takim przypadku - gniazdo zasilania wraz z kabelkiem i wtyczką wchodzącą w płytę główną (chyba że jest wlutowane) - powinno być dosyć tanie na Allegro.

P.S. Mam nadzieję, że nie masz gdzieś kiepskiego połączenia:

- gniazdko w ścianie

- złamany kabel sieciowy

- złamany kabel za zasilaczem w kierunku do laptopa

Ostatnia ewentualność - zwarcie na baterii lub module do ładowania baterii (znajduje się na płycie).

Możesz spróbować dać do naprawy płytę główną, jeśli wycena będzie darmowa.

Opublikowano

Gniazdko wymieniałem już,  było wyłamane z kawałkiem laminatu, z tej strony nie połączyłem tylko usztywniłem  ale to było z pół roku temu i raczej  nie widziałem by coś tam się działo, teraz ładuje i działa dobrze , no zobaczymy jak to dalej będzie . 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]