robert190880 Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Witam mam problem z Asusem X54C nie był używany jakiś czas ale odkurzyłem go i postawiłem na nim Windowsa 7 , na drugi dzień już nie zareagował na przycisk Power , bez baterii na zasilaczu też nic , żadna dioda nie świeci , zasilacz jest sprawny sprawdzony , gniazdo zasilania nie wygląda na uszkodzone , bateria była naładowana na 100 % i była sprawna . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Na 90% padła płyta główna. Cytuj
robert190880 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Tak podejrzewałem no to na złom. Cytuj
Gość Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Podmień bateryjkę jak długo nie był używany mogła paść ( oczywiście pł. gł... ) jak nie zaskoczy to tak jak wyżej . Cytuj
robert190880 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Bateryjke w płycie też sprawdzałem wymieniałem na sprawną i też nic, no cóż nic nie trwa wiecznie, dzięki za porady Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 18 minut temu, robert190880 napisał: Tak podejrzewałem no to na złom. Jeszcze się zastanów. Płytę można kupić za 200+ pln. W zależności jaki ma chipset, z tego laptopa można zrobić jeszcze całkiem przyjemną i wydajną maszynę. Cytuj
robert190880 Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 już wydałem na dysk SSD prawie 200 zł i płyta to już ponad 400 zł , a a ten sam model z 6 miesięczną gwarancją dostane za ponad 400 zł , to raczej odpuszczę, a z tymi używanymi częściami to różnie bywa Cytuj
tomaszekx Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 A moze tylko padł bios,ja bym sprawdził,tak miałem w swoim Cytuj
robert190880 Opublikowano 25 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Dobra spawa wygląda tak, wczoraj odstawiłem go już na stratę a dziś przychodzę z pracy i tak z ciekawości wcisnąłem power i laptop odpalił, cuda jakieś czy co Cytuj
Nieobecny Opublikowano 25 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Dosyć typowe. Nadal obstawiam płytę. Jutro może znowu nie odpalić i tak coraz częściej. Jeszcze jest jedna ewentualność w takim przypadku - gniazdo zasilania wraz z kabelkiem i wtyczką wchodzącą w płytę główną (chyba że jest wlutowane) - powinno być dosyć tanie na Allegro. P.S. Mam nadzieję, że nie masz gdzieś kiepskiego połączenia: - gniazdko w ścianie - złamany kabel sieciowy - złamany kabel za zasilaczem w kierunku do laptopa Ostatnia ewentualność - zwarcie na baterii lub module do ładowania baterii (znajduje się na płycie). Możesz spróbować dać do naprawy płytę główną, jeśli wycena będzie darmowa. robert190880 lubi to Cytuj
robert190880 Opublikowano 25 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2019 Gniazdko wymieniałem już, było wyłamane z kawałkiem laminatu, z tej strony nie połączyłem tylko usztywniłem ale to było z pół roku temu i raczej nie widziałem by coś tam się działo, teraz ładuje i działa dobrze , no zobaczymy jak to dalej będzie . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi