Widzior Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 Siema, ostatnio coraz częściej mnie szlag trafia, bo różne programy do sczytywania informacji o komponentach PCta pokazują różne wyniki. Teraz doszło do tego, że ten sam program, tylko w różnych wersjach, też pokazuje co innego. Chodzi mi konkretnie o mój RAM (ten z sygnatury). Cały czas myślałem, że mam kości Hynix'a MFR (M-Die) i pod ich parametry robiłem OC, ale najnowszy Thaiphoon Burner pokazuje, że to kości Hynix AFR (A-Die), a to spora różnica, więc sam już nie wiem, jaki typ kości mam w moim RAM'ie?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 Masz jeszcze różnice w DIE DENSITY / COUNT. Pytanie bez odpowiedzi, bo program ma "wprogramowane" dane i nowsza wersja ma je zaktualizowane - pytanie: błędnie czy poprawnie? Możesz jedynie użyć innych programów dla potwierdzenia któregoś wyniku. Cytuj
Widzior Opublikowano 3 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 13 minut temu, wiktorynek napisał: Pytanie bez odpowiedzi, bo program ma "wprogramowane" dane No chyba Thaipoon nie ma, zajmuje całe 1MB, i ma za zadania po prostu sczytać firmware z kości RAM, więc dziwią mnie te różnice. Ehh olać to, jak kupię Ryzena 3600 to i tak je sprzedam i kupię jakieś 3600MHz z dobrymi timingami. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 i2c-tools pod Linux Cytuj
FxJerzy Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2019 Skontaktuj się z Technical Support / Contact Us na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi