franekfranek Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 (edytowane) Może ktoś kojarzy dlaczego w BIOS zakładka maintenance brak powyższej opcji ? Dysk SSD mSATA laptopy Dell 7470, 7450 i 7440... Korzystałem z niej z powodzeniem w serii DELL Optiplex 3040, w konfiguracji z 2,5" dyskiem SSD typu sata. Czy to może zależeć od rodzaju portu dysku ?? Opcja opisana w wielu miejscach: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bios najnowszy z maja 2019. Firmowe oprogramowanie Samsung Magician nie umożliwia takiej funkcji "the drive is not supported" zarówno dla systemu zainstalowanego na dysku z opcją w bios "raid on" jak i "ahci" Być może ta opcja jest w BIOS przez UEFI, ale nawet jeśli przełącze w BIOS na UEFI to cały czas uruchamia się BIOS zwykły "bez kafelków"... chyba niezbędny jest windows 10 i przejście bezpośrednio z niego w bios ? Kurka wodna dopiero co odinstalowałem W Partedmagic komputer po uśpieniu nie wybudza się... Kilka sugestii: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sprawdzam.. Edytowane 13 Września 2019 przez franekfranek Cytuj
Portalnet Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 ja mam laptopy 7470 jak i 7490 i w obydwu jest ta opcja w Biosie do kasowania dysków SSD Cytuj
franekfranek Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Dziwne, którą wersję bios-u posiadasz ? U mnie nie pojawia się ani w BIOS sprzed lat, ani po aktualizacji. Użyłem w końcu Gparted.. Samsung i DELL jak zwykle namieszali. Cytuj
Portalnet Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 w kazdej wersji mam, od początku laptopów, bo jak pamiętam kasowałem cały dysk po kupnie i instalowałem od nowa system czysty i aktualny z aktualnymi sterownikami bez pi****l DELL-a Cytuj
franekfranek Opublikowano 13 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2019 Cuda jakieś :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi