MadDragory Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Witam. Dziś słyszałem że wyszedł android na komputer pc (laptopy) i chciałbym się spytać co sądzicie o takim systemie na Pc ? Cytuj
provectus Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 do testów sie nada ale nic wiecej Cytuj
Light Yagami Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Nie dziś tyko od dawna był android na pc niestety na razie tylko dla Gpu amd sterowniki nvidi nie są wspierane ;( Cytuj
MadDragory Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Dopiero dziś dowiedziałem się na dobre programy że jest taki . No może nie usłyszałem ale przeczytałem na stronie . Dlatego mnie ciekawi co inni o tym myślą . Jeśli chodzi o sterowniki do karty graficznej to na nividi nie są dostępne czy stery od Linuxa nie zainstalują się bo adroid ma .apk a Linux .run? Cytuj
Light Yagami Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Podobno nowy kernel ma wprowadzić wsparcie Nvidia czy to do Ubuntu i Androida bo na obecną chwile działa no na pół gwizdka , instalowałem sobie na dysku androida chyba jelly bean albo kitkikata i nie odpalisz ,żadnej gierki 3d niestety ale youtube działa i internet OpenGL ES hardware acceleration for AMD Radeon and Intel chipsets a tu link do systemów android x86 na pc jakby działał na nvidi to od razu bym pozbył się windowsa hheh [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gree Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Przy linku do najnowszej wersji jest dopisek "live & installation iso". Czy to oznacza ze tego Androida można odpalić bezpośrednio z Pendrive bez instalowania go na HDD? Mógłby ktoś sprawdzić? EDIT: Można odpalić tego Androida jako Live ale jest problem z aplikacjami, niech chcą działać. Tzn. te które są instalowane z GP. Te które już są w systemie działają. Pewnie to wina sposobu uruchamiania. Czy można zainstalować system na Pendrive z którego go instalujemy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi