Skocz do zawartości

odzyskiwanie nagranych filmów Samsung UE43M5672

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co wy kombinujecie  jak  koń pod górę !!

podałeś  mu  VLC media player  i tym robisz to o co się pytasz !  masz  w tym programie " szwagra w kasie "  i co tu kombinować więcej !?.

Opublikowano
3 minuty temu, woj_ani217 napisał:

Co wy kombinujecie  jak  koń pod górę !!

podałeś  mu  VLC media player  i tym robisz to o co się pytasz !  masz  w tym programie " szwagra w kasie "  i co tu kombinować więcej !?.

zapomnialem ze vlc ma taka mozliwosc dawno nie uzywalem

Opublikowano

Program jaki używam  od lat - telefon  ( programy z SAT po za domem ) , komputer , TV itd..  i jeszcze mnie nie zawiódł ( może kwestia przywiązania  się  )  a najlepsza wersja  to vlc-media-player-2-1-5 lepsza od tych najnowszych.

Opublikowano
Teraz, woj_ani217 napisał:

Program jaki używam  od lat - telefon  ( programy z SAT po za domem ) , komputer , TV itd..  i jeszcze mnie nie zawiódł ( może kwestia przywiązania  się  )  a najlepsza wersja  to vlc-media-player-2-1-5 lepsza od tych najnowszych.

ja ostatnio potrzebowałem wycisz głos w video i tez dał rade też polecam

Opublikowano
3 minuty temu, Airfresh napisał:

ten program nie widzi wogóle tych plików

podaj rozszerzenie  w jakim zapisuje ?  a w TV nie idze ustawić w czym ma nagrywać ?

Opublikowano

zapisuje w kilku tak jak pokazałem na zdjeciu sa 2 filmy a kilka plików

na tv jest tylko nagrywaj nic wiecej

najwiekszy plik jest srf wydaje mi sie ze w tym zapisane jest ale ten program nie odtwarza go

Opublikowano
6 minut temu, Airfresh napisał:

zapisuje w kilku tak jak pokazałem na zdjeciu sa 2 filmy a kilka plików

na tv jest tylko nagrywaj nic wiecej

Trzeba wtyczkę jakąś dograć ?  też mam sramsunga   ale nagrywać nie nagrywałem o cho ,cho  a może i dłużej ?  więc nie pamiętam  co i jak - muszę sprawdzić.

W instrukcji nic na ten temat nie ma ?  wiem  że kiedyś to robiłem  ale jak ?  nie pamiętam  - dać radę da na pewno  tylko trzeba  " pogrzebać " w temacie.

Opublikowano

Idzie wszystko zrobić ! no prawie wszystko ?  kiedyś walczyłem z tym  trochę w innej kwestii a konkretnie zmiany oprogramowania - ruski to rozpracowały .

Trzeba szukać na ich forach  tam mają praktycznie wszystko  ( za godz będę sprawdzał u siebie ) .

Opublikowano

Tu masz konwerter  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
6 minut temu, Airfresh napisał:

jak wklejam tam ten plik to jest tylko konwersja do image nie ma do video a jak dam mp4 to jest

wklep w wyszukiwarkę konwerter  srf  na  avi  itd..   i szukaj  coś powinno się  złowić.

Tu masz opisane jak to zrobić  ( pod linuksem )  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

program nie da się odczytać za pomocą komputera z Windowsem ponieważ telewizor Samsunga ma system operacyjny LINUXA :D To taki chwyt antypiracki. :E

Proponuję zainstalować program UFS Explorer - umożliwia on podgląd tego co jest na pendrivie czy dysku sformatowanym przez TV a nawet umożliwia wyciągnięcie znajdujących się tam plików. Nic to jednak nie pomoże przy próbie odtworzenia filmu nagranego przez TV na kompie. Format w jakim one są nagrane te filmy to .srf, który jest akceptowany np. przez VLC media player. Jednak o odtworzeniu jakichkolwiek materiałów nagranych przez Twój TV na komputerze, a nawet na innym telewizorze nawet identycznym modelu możesz zapomnieć. Przyczyną jest to, że zastosowano system zabezpieczeń DRM dzięki ukochanemu Microsoftowi. Podczas nagrywania tworzony jest plik .srf i inne, które szyfrują zawartość. 
Dla pewności proponuję jeszcze sprawdzić na forum SamyGO [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] :)

Dokupujesz tuner i jesteś nieograniczony :E

Opublikowano
2 godziny temu, Airfresh napisał:

nie chce nic dokupowac mówi sie trudno i żyje sie dalej. dzieki wszystkim za pomoc

Kolego Ty to od razu   " Hände  hoch "    jak  bardzo Ci zależy na tych filmach co nagrywasz  to przecież dałem Ci  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

i tam masz  " elementarz "  jak to  zrobić -  nie jest to takie straszne jak może wygląda ,  ale ja to bym to olał bo co tam w tej TV  leci ? same starocie co już  z rok wcześniej widziałem.

Prościej jak chcesz sobie coś obejrzeć  wchodzisz na stronę - strony  z  filmami ściągasz oglądasz , dobry zachowujesz na  ponowne obejrzenie  a szrot do kosza - prościej ,szybciej i łatwiej bez  sran...a  się z przerabianiem na odpowiednie formaty itd...

PS.

a z zakupem  to nie głupi pomysł  - dekoderek SAT  na Linuksie ( enigma 2 )  i masz  " szwagra w kasie " ( na dzień dzisiejszy nic lepszego nie ma )   i nie musisz od razu kupować  " mercedesa "  wystarczy na początek jakiś " fiacik " .