Skocz do zawartości

Urzadzenie wielofunckyjne do 300 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazlem takie 2 drukarki + skaner w dobrej cenie i nie wiem ktora wybrac. Rozdzielczosc dpi w Canonie jest wyzsza a inne opcje te same. Czy 1200x1200 to jest ok czy jednak 4800x1200 wybrac? 

Canon

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

HP

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

tusze do obu po 30-40 zl. drukowanie na potrzeby domowe tylko, dlatego np. nie patrze w strone Brotherow bo te to od 600 zl sie zaczynaja ceny... a jak zaczalem szukac to modeli i typow jest... miliony i zglupialem.

Opublikowano

Canon jest wyższy i ładowany ma papier od tyłu. Plus taki że można grubsze kartki na nim w razie czego zrobić.

HP niższy i papier na spodzie w szufladzie, nie wystaje, nie zagina się, poezja. Drukuje spokojnie na ozdobnych grubszych papierach (takie wizytówkowe). Bardzo fajnie drukuje zdjęcia na papierze foto i nie tylko. Sam mam poprzednika 4535 i jestem mega zadowolony.

HP chyba ma jednak nieco wydajniejsze zamienniki. Patrząc na oryginały to powiedział bym iż deklasuje Canona. Urządzenia na tusze 650 (już nie ma na rynku) i 652 są chyba najekonomiczniejsze w użytkowaniu. Gabarytowo canon ma większe pojemniki.

Niewątpliwa zaleta urządzeń tego typu (na dwa wkłady) dla niedzielnych drukarzy to wymiana głowicy drukującej wraz z pojemnikiem na atrament. Jak kartka wyjeżdża to sprzęt działa, nowy pojemnik i drukujemy dalej nawet po 4 latach nieużywania.

Sprzedałem sporo 4535 (poprzednik) i 5075 i wiara jest zadowolona z zakupu i nawet się zdarza że przychodzą ludzie którzy są z polecenia bo właściciel kupił i jest zadowolony bardzo.

Opublikowano
Godzinę temu, BartAcid napisał:

Canon jest wyższy i ładowany ma papier od tyłu. Plus taki że można grubsze kartki na nim w razie czego zrobić.

HP niższy i papier na spodzie w szufladzie, nie wystaje, nie zagina się, poezja. Drukuje spokojnie na ozdobnych grubszych papierach (takie wizytówkowe). Bardzo fajnie drukuje zdjęcia na papierze foto i nie tylko. Sam mam poprzednika 4535 i jestem mega zadowolony.

HP chyba ma jednak nieco wydajniejsze zamienniki. Patrząc na oryginały to powiedział bym iż deklasuje Canona. Urządzenia na tusze 650 (już nie ma na rynku) i 652 są chyba najekonomiczniejsze w użytkowaniu. Gabarytowo canon ma większe pojemniki.

Niewątpliwa zaleta urządzeń tego typu (na dwa wkłady) dla niedzielnych drukarzy to wymiana głowicy drukującej wraz z pojemnikiem na atrament. Jak kartka wyjeżdża to sprzęt działa, nowy pojemnik i drukujemy dalej nawet po 4 latach nieużywania.

Sprzedałem sporo 4535 (poprzednik) i 5075 i wiara jest zadowolona z zakupu i nawet się zdarza że przychodzą ludzie którzy są z polecenia bo właściciel kupił i jest zadowolony bardzo.

no to wezme tego HPka. dzieki

Opublikowano

Jak chcesz używać zamienniki to na startowych oryginalnych tuszach zrób mu aktualizację softu. Najlepiej podłączyć z menu drukarki do WiFI i poszukać w ustawieniach aktualizacji.

Potem przy instalacji jak wyskoczy strona z regulaminami, warunkami użytkowania i takie tam przeklikaj wszystkie linki i odznacz wszystkie ptaszki. Nie pozwól na połączenia z netem i podobne. Nie uruchamiaj blokady antykradzieżowej (mam z tego bekę) i jak skończysz startowe bez kłopotu chodzą zamienniki. Może co najwyżej pojawić się komunikat że założono tusz używany ale działa. Tak sam zrobiłem i wszystkim kupującym zalecam i idzie mi sporo zamienników przez to.

Jedyny minus to odpada drukowanie ze świata poprzez  to jakieś konto HP. Zostaje drukowanie z mobilnych poprzez apkę ale nie używam więc do końca nie wiem.

Zawsze można się o VPN pokusić. Ale kto drukuje coś z netu będąc kij wie gdzie i ma drukarkę cały czas na czuwaniu.

Marquss lubi to
Opublikowano
W dniu 18.07.2019 o 10:56, BartAcid napisał:

Potem przy instalacji jak wyskoczy strona z regulaminami, warunkami użytkowania i takie tam przeklikaj wszystkie linki i odznacz wszystkie ptaszki. Nie pozwól na połączenia z netem i podobne. Nie uruchamiaj blokady antykradzieżowej (mam z tego bekę) i jak skończysz startowe bez kłopotu chodzą zamienniki. Może co najwyżej pojawić się komunikat że założono tusz używany ale działa. Tak sam zrobiłem i wszystkim kupującym zalecam i idzie mi sporo zamienników przez to.

niby podlaczylem drukarke do sieci i zrobilem aktualizacje na drukarce ale zadne regulaminy mi nie wyskakiwaly.

a jak wszedlem na stronke 123.hp.com to pobralem aplikacje ale przy instalacji wyskakiwal blad. patrze w panelu sterowania a drukarka jest wykrywana przez kompa i wszystko dziala.

na telefonie zainstalowalem ich aplikacje HP Smart i takze wszystko sie drukuje przez appke wiec soft dziala OK.

pytanie tylko co bedzie jak bede chcial wymienic na zamienniki...

Opublikowano

Aktualizacja softu z urządzenia nie wyświetla żadnych okien. Dopiero jak uruchomisz instalator na Windows to wtedy się to pojawia. Na W10 wykrywa wszystko co jest w jego sieci i dodaje sam, mówi  że dodał i nawet nie zapyta czy chcesz. Jak po czymś takim z zamiennikami to nie wiem, w sumie nie testowałem. Mam jedynie sprawdzone instalowanie z pakietu producenta nie raczej wszystkich systemach potwierdzone przez klientów.