Marquss Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 Znalazlem takie 2 drukarki + skaner w dobrej cenie i nie wiem ktora wybrac. Rozdzielczosc dpi w Canonie jest wyzsza a inne opcje te same. Czy 1200x1200 to jest ok czy jednak 4800x1200 wybrac? Canon [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] HP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
renatan Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 dobra cena to połowa sukcesu ..pytanie co i jak dużo będziesz drukowac bo zwykle tusze trzepią uzytkownika po kieszeni Cytuj
Marquss Opublikowano 17 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2019 tusze do obu po 30-40 zl. drukowanie na potrzeby domowe tylko, dlatego np. nie patrze w strone Brotherow bo te to od 600 zl sie zaczynaja ceny... a jak zaczalem szukac to modeli i typow jest... miliony i zglupialem. Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Canon jest wyższy i ładowany ma papier od tyłu. Plus taki że można grubsze kartki na nim w razie czego zrobić. HP niższy i papier na spodzie w szufladzie, nie wystaje, nie zagina się, poezja. Drukuje spokojnie na ozdobnych grubszych papierach (takie wizytówkowe). Bardzo fajnie drukuje zdjęcia na papierze foto i nie tylko. Sam mam poprzednika 4535 i jestem mega zadowolony. HP chyba ma jednak nieco wydajniejsze zamienniki. Patrząc na oryginały to powiedział bym iż deklasuje Canona. Urządzenia na tusze 650 (już nie ma na rynku) i 652 są chyba najekonomiczniejsze w użytkowaniu. Gabarytowo canon ma większe pojemniki. Niewątpliwa zaleta urządzeń tego typu (na dwa wkłady) dla niedzielnych drukarzy to wymiana głowicy drukującej wraz z pojemnikiem na atrament. Jak kartka wyjeżdża to sprzęt działa, nowy pojemnik i drukujemy dalej nawet po 4 latach nieużywania. Sprzedałem sporo 4535 (poprzednik) i 5075 i wiara jest zadowolona z zakupu i nawet się zdarza że przychodzą ludzie którzy są z polecenia bo właściciel kupił i jest zadowolony bardzo. Cytuj
renatan Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 od niepamietnych czasów mam epsona sx218 zona ma u siebie epson xp235 i...bezproblemowo,ładny druk,ładne zdjęcia i...zamienniki po 1-2 zł !!! Cytuj
Marquss Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Godzinę temu, BartAcid napisał: Canon jest wyższy i ładowany ma papier od tyłu. Plus taki że można grubsze kartki na nim w razie czego zrobić. HP niższy i papier na spodzie w szufladzie, nie wystaje, nie zagina się, poezja. Drukuje spokojnie na ozdobnych grubszych papierach (takie wizytówkowe). Bardzo fajnie drukuje zdjęcia na papierze foto i nie tylko. Sam mam poprzednika 4535 i jestem mega zadowolony. HP chyba ma jednak nieco wydajniejsze zamienniki. Patrząc na oryginały to powiedział bym iż deklasuje Canona. Urządzenia na tusze 650 (już nie ma na rynku) i 652 są chyba najekonomiczniejsze w użytkowaniu. Gabarytowo canon ma większe pojemniki. Niewątpliwa zaleta urządzeń tego typu (na dwa wkłady) dla niedzielnych drukarzy to wymiana głowicy drukującej wraz z pojemnikiem na atrament. Jak kartka wyjeżdża to sprzęt działa, nowy pojemnik i drukujemy dalej nawet po 4 latach nieużywania. Sprzedałem sporo 4535 (poprzednik) i 5075 i wiara jest zadowolona z zakupu i nawet się zdarza że przychodzą ludzie którzy są z polecenia bo właściciel kupił i jest zadowolony bardzo. no to wezme tego HPka. dzieki Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Jak chcesz używać zamienniki to na startowych oryginalnych tuszach zrób mu aktualizację softu. Najlepiej podłączyć z menu drukarki do WiFI i poszukać w ustawieniach aktualizacji. Potem przy instalacji jak wyskoczy strona z regulaminami, warunkami użytkowania i takie tam przeklikaj wszystkie linki i odznacz wszystkie ptaszki. Nie pozwól na połączenia z netem i podobne. Nie uruchamiaj blokady antykradzieżowej (mam z tego bekę) i jak skończysz startowe bez kłopotu chodzą zamienniki. Może co najwyżej pojawić się komunikat że założono tusz używany ale działa. Tak sam zrobiłem i wszystkim kupującym zalecam i idzie mi sporo zamienników przez to. Jedyny minus to odpada drukowanie ze świata poprzez to jakieś konto HP. Zostaje drukowanie z mobilnych poprzez apkę ale nie używam więc do końca nie wiem. Zawsze można się o VPN pokusić. Ale kto drukuje coś z netu będąc kij wie gdzie i ma drukarkę cały czas na czuwaniu. Marquss lubi to Cytuj
Marquss Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 ooo widzisz. takie buty. nie wiedzialbym tego Cytuj
Marquss Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2019 W dniu 18.07.2019 o 10:56, BartAcid napisał: Potem przy instalacji jak wyskoczy strona z regulaminami, warunkami użytkowania i takie tam przeklikaj wszystkie linki i odznacz wszystkie ptaszki. Nie pozwól na połączenia z netem i podobne. Nie uruchamiaj blokady antykradzieżowej (mam z tego bekę) i jak skończysz startowe bez kłopotu chodzą zamienniki. Może co najwyżej pojawić się komunikat że założono tusz używany ale działa. Tak sam zrobiłem i wszystkim kupującym zalecam i idzie mi sporo zamienników przez to. niby podlaczylem drukarke do sieci i zrobilem aktualizacje na drukarce ale zadne regulaminy mi nie wyskakiwaly. a jak wszedlem na stronke 123.hp.com to pobralem aplikacje ale przy instalacji wyskakiwal blad. patrze w panelu sterowania a drukarka jest wykrywana przez kompa i wszystko dziala. na telefonie zainstalowalem ich aplikacje HP Smart i takze wszystko sie drukuje przez appke wiec soft dziala OK. pytanie tylko co bedzie jak bede chcial wymienic na zamienniki... Cytuj
BartAcid Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Aktualizacja softu z urządzenia nie wyświetla żadnych okien. Dopiero jak uruchomisz instalator na Windows to wtedy się to pojawia. Na W10 wykrywa wszystko co jest w jego sieci i dodaje sam, mówi że dodał i nawet nie zapyta czy chcesz. Jak po czymś takim z zamiennikami to nie wiem, w sumie nie testowałem. Mam jedynie sprawdzone instalowanie z pakietu producenta nie raczej wszystkich systemach potwierdzone przez klientów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi