morlogg Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam.Nabyłem laptopa Dell inspiron 3000 o parametrach : Procesor: i5-7200U 2.5Ghz Pamięć ram: 8gb 2400mhz Grafika zintegrowana: Intel HD Graphics 620 Dysk: 256GB SSD Laptop ma zainstalowany Windows 10 Home (nigdy nie miałem windowsa 10) i nie wiem czy nie zmienić,chociaż w sumie szybko wszystko chodzi,ale może jeszcze dałoby coś polepszyć? Pozdrawiam
lingruby Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jak działa to zostawić, zrobić kosmetyke z wyglądem okien pod siebie i to wsio...Choć ja osobiście wyrwłbym bym win10 i postawił linux'a i działały 30-40% szybciej ( tak zrobiłem z moim Acer'em i nie żałuję) no ale nie gram w gry a z tym mi się kojarzy tylko Windows [emoji6]Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka morlogg lubi to
DanieI Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 55 minut temu, lingruby napisał: Jak działa to zostawić, zrobić kosmetyke z wyglądem okien pod siebie i to wsio... Choć ja osobiście wyrwłbym bym win10 i postawił linux'a i działały 30-40% szybciej ( tak zrobiłem z moim Acer'em i nie żałuję) no ale nie gram w gry a z tym mi się kojarzy tylko Windows Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Jakiego wrzuciłeś? Niebawem trafi do mnie Latitude 3330 na i5u 3gen/ 8GB RAM i SSD i bym coś szybkiego i w miare łagodnego dla baterii postawił morlogg lubi to
lingruby Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Osobiście najpierw przeleciałem wszelkiego typu Debian-pochodne distra, ale zakończyłem na Arch Linux i na nim siedzę od ponad 2 lat i jest super a jakiego lapka mam można zobaczyć na moim github gdzie jest kernel którego robię pod lapka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
morlogg Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 dzięki za odp,linuxa nigdy nie miałem więc przemyślę ,bo na tym win 10 szybko chodzi,ale nie mogę się połapać .... dużo tego wszystkiego ,jednak myślę też że no wiem laptop nie jest kozacki,ale wydaje mi się że nożna byłoby coś uzyskać więcej
xkx Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Problem w tym iż z uwagi na fakt iż ma procesor Core 7 generacji w zasadzie jesteś skazany na win 10. Zainstalowanie czegoś innego (oczywiście mam na myśli Windows) co prawda jest możliwe ale jest to sprawa nie taka prosta czyli ogólnie jest to zabawa dla zaawansowanych użytkowników (w normalny sposób starszej wersji zainstalować się nie da). Co do Linuxa nie wypowiadam się niektórzy używają i sobie chwalą - nie mniej jednak typowy użytkownik raczej używa systemu Wndows.
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 20 godzin temu, morlogg napisał: Witam.Nabyłem laptopa Dell inspiron 3000 o parametrach : Procesor: i5-7200U 2.5Ghz Pamięć ram: 8gb 2400mhz Grafika zintegrowana: Intel HD Graphics 620 Dysk: 256GB SSD Laptop ma zainstalowany Windows 10 Home (nigdy nie miałem windowsa 10) i nie wiem czy nie zmienić,chociaż w sumie szybko wszystko chodzi,ale może jeszcze dałoby coś polepszyć? Pozdrawiam Jeżeli chcesz się pobawić , po testować co by ci pasowało to jak dla Ciebie to : - Zorin-OS-15-Ultimate-64-bit - deepin-15.10.1-amd64 nic tu nie musisz " grzebać " podobny do windows ale dużo lepsze . A jeżeli tylko WIN_ x ? to idzie zainstalować i Win 7 i Win 8.1 ale Ty sobie z tym na pewno nie poradzisz , chociaż instalacja samego systemu nie jest problemem to schody zaczynają się ze sterownikami i to spore. Z Windows polecam Ten od Prezesa ( dobrze go samemu jeszcze " dostroić " i działa bez problemu ) : albo tu konuss wypuścił swojego moda ( ale jak to się sprawuje ? nie wiem nie testowałem ) do roboty kolego posprawdzaj i sam będziesz wiedział co ci pasuje ( wszystko co potrzebujesz masz to na forum tylko używaj wyszukiwarki ). Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi