Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Nabyłem laptopa Dell inspiron 3000 o parametrach :

Procesor: i5-7200U 2.5Ghz

Pamięć ram: 8gb 2400mhz

Grafika zintegrowana: Intel HD Graphics 620

Dysk: 256GB SSD 

Laptop ma zainstalowany Windows 10 Home (nigdy nie miałem windowsa 10) i nie wiem czy nie zmienić,chociaż w sumie  szybko wszystko chodzi,ale może jeszcze dałoby coś polepszyć? 

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak działa to zostawić, zrobić kosmetyke z wyglądem okien pod siebie i to wsio...

Choć ja osobiście wyrwłbym bym win10 i postawił linux'a i działały 30-40% szybciej ( tak zrobiłem z moim Acer'em i nie żałuję) no ale nie gram w gry a z tym mi się kojarzy tylko Windows [emoji6]

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

morlogg lubi to
Opublikowano
55 minut temu, lingruby napisał:

Jak działa to zostawić, zrobić kosmetyke z wyglądem okien pod siebie i to wsio...

Choć ja osobiście wyrwłbym bym win10 i postawił linux'a i działały 30-40% szybciej ( tak zrobiłem z moim Acer'em i nie żałuję) no ale nie gram w gry a z tym mi się kojarzy tylko Windows emoji6.png

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Jakiego wrzuciłeś?

Niebawem trafi do mnie Latitude 3330 na i5u 3gen/ 8GB RAM i SSD i bym coś szybkiego i w miare łagodnego dla baterii postawił

morlogg lubi to
Opublikowano

Osobiście najpierw przeleciałem wszelkiego typu Debian-pochodne distra, ale zakończyłem na Arch Linux i na nim siedzę od ponad 2 lat i jest super a jakiego lapka  mam można zobaczyć na moim github
gdzie jest kernel którego robię pod lapka 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

dzięki za odp,linuxa nigdy nie miałem więc przemyślę ,bo na tym win 10 szybko chodzi,ale nie mogę się połapać .... dużo tego wszystkiego ,jednak myślę też że no wiem laptop nie  jest kozacki,ale wydaje mi się że nożna byłoby coś uzyskać więcej

Opublikowano

Problem w tym iż z uwagi na fakt iż ma procesor Core 7 generacji  w zasadzie jesteś skazany na win 10. Zainstalowanie czegoś innego (oczywiście mam na myśli Windows) co prawda jest możliwe ale jest to sprawa nie taka prosta czyli ogólnie jest to zabawa dla zaawansowanych użytkowników (w normalny sposób starszej wersji zainstalować się nie da). Co do Linuxa nie wypowiadam się niektórzy używają i sobie chwalą - nie mniej jednak typowy użytkownik raczej używa systemu Wndows. 

Opublikowano
20 godzin temu, morlogg napisał:

Witam.Nabyłem laptopa Dell inspiron 3000 o parametrach :

Procesor: i5-7200U 2.5Ghz

Pamięć ram: 8gb 2400mhz

Grafika zintegrowana: Intel HD Graphics 620

Dysk: 256GB SSD 

Laptop ma zainstalowany Windows 10 Home (nigdy nie miałem windowsa 10) i nie wiem czy nie zmienić,chociaż w sumie  szybko wszystko chodzi,ale może jeszcze dałoby coś polepszyć? 

Pozdrawiam

Jeżeli chcesz się pobawić , po testować  co by ci pasowało  to jak dla Ciebie to :

-  Zorin-OS-15-Ultimate-64-bit

-  deepin-15.10.1-amd64 

nic  tu nie musisz  " grzebać "  podobny do  windows  ale dużo lepsze  .

A jeżeli  tylko WIN_ x ?   to idzie zainstalować  i Win 7 i Win 8.1  ale  Ty sobie z tym na pewno nie poradzisz , chociaż  instalacja samego systemu nie jest  problemem to schody zaczynają się ze sterownikami i to spore.

Z Windows  polecam  Ten od  Prezesa  ( dobrze go samemu jeszcze  " dostroić "  i  działa  bez problemu ) :

albo  tu  konuss   wypuścił swojego  moda  ( ale jak to  się sprawuje ? nie wiem nie testowałem  )

do roboty kolego  posprawdzaj i sam będziesz wiedział co ci pasuje  (  wszystko co potrzebujesz masz to na forum  tylko używaj wyszukiwarki  ).

Powodzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie