Skocz do zawartości

Jak rozpakować plik .IMG (System do tableta)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam pytanie jak mogę rozpakować plik .img jest to oryginalny firmware (system) od tableta pobrany z strony producenta lark

chcę go rozpakować i tam trochę pozmieniać wiem że po rozpakowaniu powinny być chyba pliki np. boot.img   system.img bootloader.img itp

Opublikowano

@FAFAŁ twój sposób nie działa bo żeby się dostać do pliku system.img który w poradniku program otwiera muszę rozpakować główny plik .img który zawiera pliki w sobie boot.img bootloader.img system.img

Opublikowano

sam 7 zip moze nie spakować do tego formatu , do tego dochodzi po modyfikacji plików generacja sum najprawdopodobniej md5 . 

na 99% są one w obrazie i przed instalacja są sprawdzane jako obraz.img jest traktowany w recovery jako kopia systemu . Mogę sie mylic ale bez odpowiednich narzedzi samo wypakowanie i spakowanie nie da sie zainstalować . Tak przy okazji czemu nie poszukasz jak wgrać recovery i instalować system z plików .zip 

tam nie ma sum i można grzebac 7zipem do woli . Chyba ze to cos made in china i ma wielkie braki w wsparciu deweloperów .

ups nie doczytałem ze to lark wiec przedostatnie zdanie w pełni trafione :D

Opublikowano

FAFAŁ on pyta się o rozpakowanie a z spakowaniem niech się sam martwi, ale niech będzie macie link wszystko jasno i przejrzyście opisane [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] :P

Opublikowano

@provectus

Tak Ci się tylko wydaje ;)

Te pliki .img to coś całkiem innego niż obrazy windowsowe.

Te img to sa systemy dla urzadzen z androidem, sa one skompilowane pod linuksem ;)

Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka