RobertJ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam! mam pytanie jak mogę rozpakować plik .img jest to oryginalny firmware (system) od tableta pobrany z strony producenta lark chcę go rozpakować i tam trochę pozmieniać wiem że po rozpakowaniu powinny być chyba pliki np. boot.img system.img bootloader.img itp Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tutek na xda Cytuj
RobertJ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 @FAFAŁ twój sposób nie działa bo żeby się dostać do pliku system.img który w poradniku program otwiera muszę rozpakować główny plik .img który zawiera pliki w sobie boot.img bootloader.img system.img Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No nie wiem nic innego nie znalazłem , jak montuje system to moze i całośc zamontuje . poszukam moze coś mi wpadnie w oko . Cytuj
RobertJ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 wiem że można to jakoś na linux ubuntu zrobić ale nie wiem jak Cytuj
tom-asz Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Sprawdź po prostu 7ZIP i rozpakuj Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 sam 7 zip moze nie spakować do tego formatu , do tego dochodzi po modyfikacji plików generacja sum najprawdopodobniej md5 . na 99% są one w obrazie i przed instalacja są sprawdzane jako obraz.img jest traktowany w recovery jako kopia systemu . Mogę sie mylic ale bez odpowiednich narzedzi samo wypakowanie i spakowanie nie da sie zainstalować . Tak przy okazji czemu nie poszukasz jak wgrać recovery i instalować system z plików .zip tam nie ma sum i można grzebac 7zipem do woli . Chyba ze to cos made in china i ma wielkie braki w wsparciu deweloperów . ups nie doczytałem ze to lark wiec przedostatnie zdanie w pełni trafione Cytuj
tom-asz Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 FAFAŁ on pyta się o rozpakowanie a z spakowaniem niech się sam martwi, ale niech będzie macie link wszystko jasno i przejrzyście opisane [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FAFAŁ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 ale po co miałby tylko rozpakować jak chce coś pozmieniać to i wgrać Cytuj
RobertJ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 7zip się nie da natomiast da się rozpakować programem ext4_unpacker ale teraz jak mogę to spakować do pierwotnego stanu? Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Tu może coś ci podpowie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
RobertJ Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2014 niestety nie te tematy oglądałem dawno ale dzięki Cytuj
Aderus1 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Wez program do obrazów płyt i rozpakuj i pozmieniaj sobie co chcesz i potem spakuj go spowrotem pozdrawiam. Cytuj
RobertJ Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2014 niestety to nie jest zwykły obraz płyty tylko jakiś inny plik. Cytuj
br4kus Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Po pierwsze: musisz mieć zainstalowanego Linuksa, najlepiej Ubuntu a po drugie, sprawdz na forum xda developers Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj
provectus Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 IMG to jest obraz uzywany w każdym programie do nagrywania hihi to ISO tylko inny format 7zip daje rade lub winrar Cytuj
Light Yagami Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Nie to inny format tego nie rozpakujesz winrarem czy 7zip zapraszam na XDA Developers i sprawa rozwiązana . forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2294909 Cytuj
br4kus Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 @provectus Tak Ci się tylko wydaje Te pliki .img to coś całkiem innego niż obrazy windowsowe. Te img to sa systemy dla urzadzen z androidem, sa one skompilowane pod linuksem Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj
provectus Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 ja tam takie rozpakowałem bez trudu Cytuj
br4kus Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Z jakiego urzadzenia? I daj screena z plikami ;P Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj
provectus Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 tzn? L7II - sa pliki ROM, IMG, ZIP Cytuj
br4kus Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Daj screenshota... Wysłane z mojego Xperia Sola przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi