Stymulator2 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Emeryt rencista prosi o wskazówki bo błądzi po internecie Posiadam płytę p5ql/epu z procesorem intel core2 quad6600 Chciałbym trochę przyspieszyć i wymienić procesor na xeon x5482 Moja płyta ma szynę 1333Mhz a xeon1600Mhz Zrobiłem pierwszy krok trochę poczytałem Ściągnąłem MM Tool jednak nie mogę znaleźć kodów do mojej płyty Dodaję dane mojej płyty i aplikację o której wspomniałem Za wszystkie porady, wskazówki i poświęcony czas serdeczne dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jarexpol Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Niniejsza płyta główna obsługuje najnowsze procesory Intel® Core™2 przeznaczone dla podstawki LGA775, włącznie z wielordzeniowymi układami następnej generacji wyprodukowanymi w procesie technologicznym 45nm. Nowa mikroarchitektura Intel® Core™ oraz FSB 1600(O.C.)/1333/1066/800 MHz sprawia, że układy z rodziny Intel® Core™2 są jednymi z najbardziej wydajnych i jednocześnie oszczędnych pod względem zużycia energii procesorów na świecie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2019 Poszukaj modyfikowanego biosu do swojej płyty: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Procesor kup już zmodyfikowany jeśli wymaga takiego zabiegu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi