BartAcid Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Witam, Ktoś ma wiedzę lub trafił na informację czy można do tego lapka wstawić M.2 NVME, czy jednak tylko M.2 SATA? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 NVMe: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Dzięki, jak przeglądałem to miałem jakąś inną podstronę czy coś bo nie było info o PCI Ex x4. Na ogólnej nie ma tak szczegółowego info. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Też w końcu na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] znalazłem że można dać każdy M.2 z NVME Pci-Ex x4 włącznie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Niewykluczone, że wychodziły różne warianty. Nie tylko Asus tak miał. Na 100% trzeba by sprawdzić po numerze SN lub dokładnym całkowitym numerze modelu. Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Przyjedzie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to założe i sprawdzę. Cytuj
FxJerzy Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 21 godzin temu, BartAcid napisał: do tego lapka wstawić M.2 NVME, czy jednak tylko M.2 SATA? Ha! Zaskoczę cię bo jedne obsługiwały tylko PCIe x2 (AHCI) a późniejsze już PCIe NVMe x2 lub x4 - musiałbym sobie przypomnieć Cytuj
Nieobecny Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Obecnie na stronie Asus figuruje info o PCIE x4, natomiast tak jak napisałem, nie wykluczam możliwości, że poszczególne modele o dokładnym oznaczeniu miały tam różne interfejsy. Podobnie jak lapki Lenovo czy dyski Samsung SM851. Niestety ale laptopy i wsparcie Asus z ostatnich kilku lat, to równia pochyła w dół. Z resztą Lenovo też. Lepiej już było i nie wróci. Teraz produkt jest jednorazowy i mało konfigurowalny i edytowalny. Natrętny klient ma kupić, pocieszyć się góra 3 lata, nic nie ulepszać, nic nie wiedzieć o swoim produkcie i iść jak najszybciej do sklepu po nowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi