Skocz do zawartości

najszybszy dysk ssd 500 gb zewnetrzny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zależy jaki port SATA masz w swoim sprzęcie. Chyba, że masz port M.2. Ogółem szybkość dysku zależy od portu pod jaki go podłączysz i jaki obsługuje Twoja płyta główna. A jeśli chodzi o dysk zewnętrzny podłączony pod USB no to szybkość przenoszenia plików zależy od tego pod jaki port USB go podłączysz ;) 2.0 lub 3.0 ;)
No i jeśli chcesz instalować na nim gry, no to dobrze by było przypisać do takiego dysku stałą literę żeby nie było problemów. ;)

Opublikowano
5 minut temu, MiłoszPL napisał:

Podasz model? Chodzi o zewnerzny. Mam msi z97 gaming 3. Procesor intel i5 4690k

Wg mnie najprościej byłoby kupić dysk SSD M.2 i włożyć go w adapter USB 3.0 ;)

Widzę, @wiktorynek mnie "wyprzedził" :D

Opublikowano
3 minuty temu, MiłoszPL napisał:

A dasz link do sklepu?

Na np. x-kom znajdziesz dyski SSD na złącze M.2. A jaki dysk to już zależy od tego jaką chcesz pojemność oraz od zasobności portfela. Kolega @wiktorynek bardzo dokładnie napisał Ci czego szukać, a znalezienie tego na stronie np. x-kom nie należy do trudnych zadań.

Opublikowano
1 minutę temu, MiłoszPL napisał:

Wole mieć link. Cena nie gra aż tak roli, tylko chce wydac kase rozsądnie.

Do wyboru, do koloru ;)
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 minutę temu, MiłoszPL napisał:

To jest dysk zewnetrzny?

:blink::blink: To jest dysk wewnętrzny M.2 do którego możesz zakupić "kieszeń" na USB 3.0. Kupujesz dysk M.2, kupujesz kieszeń. Montujesz dysk M.2 w "kieszeń" i dzięki temu masz dysk zewnętrzny SSD.

Opublikowano

2280 będzie lepszy, bo dużo większy wybór. Pojemność, rodzaj i cena dysku do Twojej decyzji. M.2 SATA 2280 wystepują w pojemnościach od 120GB do 2TB.

Obudowa mała, poręczna i bez kabli.

Opublikowano

Wewnętrzny czyli taki który jest przeznaczony do zamontowania w płycie głównej. Ale po włożeniu go w kieszeń/adapter może działać jako zewnętrzny dysk twardy.
Po drugie dysk który wysłaleś wcale nie jest rewelacyjny. No i posiada SATA III, a była mowa o M.2 ;)

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale w tym przedziale cenowym to będzie dobry? Nie chce sie bawić w adaptery. Chce na x-komie kupić jeszcze dziś.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A ten? Jest na czwartek

ADATA 512 GB SSD External SE730H USB3.1-C Gold ten zamówiłem i zapłaciłem

Opublikowano
43 minuty temu, lingruby napisał:

Mam SU800 256GB od roku zero problemów emoji6.png

UP z LG-H870 - 7NCR 4.0.1 Ultra Slim/Kastrat przy użyciu Tapatalka

Duża awaryjność nie oznacza że każdy dysk jest awaryjny :)

Opublikowano

W dzisiejszych czasach produkcji jakichkolwiek  części  w tak zwanej  " ekologi "  to loteria jak w toto-lotku  trafisz dobrze to będzie działać  jak trafisz źle  to co pięć minut będzie nawalać !.

To już nie te czasy  że można było " z kopa potraktować  coś "  i dalej działało  to   se ne vrati, Panie Hawranek  .