jacek6663 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Witam. Planuje kupić łapka MSI GF75 i7-8750H/16GB/120+1TB GTX1050Ti Jaki system dobrać żeby było wydajnie szybko i bez śmieci Zastosowanie jego będzie przechwytywanie strimow i obróbka materiałów przechwyconych Czy ma na coś zwrócić szczególnie uwagę? Pozdrawiam
m4s Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Do wyboru masz następujące systemy: Windows 10, Windows 10, Windows 10, wybierz który chcesz i tak to będzie Windows 10.
Nieobecny Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Alternatywnie: - dziesiątka - zdycha - ten Laptop do obróbki filmów? 12 godzin temu, jacek6663 napisał: Czy ma na coś zwrócić szczególnie uwagę? Fabryczny dysk SSD to będzie najgorszy shit pod słońcem i na 99% SATA zamiast NVMe. Dodatkowo małej pojemności co mocno ogranicza wykorzystanie go do obróbki materiałów filmowych. Dysk HDD to wolny 5400rpm 7mm. Pamięć RAM to podstawowe kości. Ciekawe o jakim taktowaniu i czy 1 kość 16GB czy 2 kości po 8GB? Od razu zaznaczam, że w tej klasie i cenie nic lepszego nie kupisz i ten MSI i tak jest pozytywnym przykładem.
moszter Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, wiktorynek napisał: Od razu zaznaczam, że w tej klasie i cenie nic lepszego nie kupisz i ten MSI i tak jest pozytywnym przykładem. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może nie rewelacja, ale w podobnej cenie z GTX1060, tylko prócz tego że to sprzęt poserwisowy to tylko 2 minusy czyli procek 7 gen. i że to lenovo.
jacek6663 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Lenovo odpada 15.6 cali i te ramki masakra no i to co wspomniałeś 14 godzin temu, wiktorynek napisał: Alternatywnie: - dziesiątka - zdycha - ten Laptop do obróbki filmów? Fabryczny dysk SSD to będzie najgorszy shit pod słońcem i na 99% SATA zamiast NVMe. Dodatkowo małej pojemności co mocno ogranicza wykorzystanie go do obróbki materiałów filmowych. Dysk HDD to wolny 5400rpm 7mm. Pamięć RAM to podstawowe kości. Ciekawe o jakim taktowaniu i czy 1 kość 16GB czy 2 kości po 8GB? Od razu zaznaczam, że w tej klasie i cenie nic lepszego nie kupisz i ten MSI i tak jest pozytywnym przykładem. Tak obróbka stritów przechwyconych takie standardowe przycinanie podrasowanie kolorów ostrość konwersja do innego formatu np mkv czyli nic takiego szczególnego Podoba mi się ten model MSI GF75 i7-8750H ale nie można go kupić z 1060 lub bez ramu żebym sobie mógł wziasc kupić swój ram i do tego dokupić jeszcze NVMe a hdd wszędzie wpychają [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tu myślałem nad którymś z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do Windowsa to tak 10 ale bardziej myślałem o którymś z tego portalu zmodyfikowanego i stabilnego
moszter Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 3 godziny temu, jacek6663 napisał: Lenovo odpada 15.6 cali i te ramki masakra no i to co wspomniałeś Tak obróbka stritów przechwyconych takie standardowe przycinanie podrasowanie kolorów ostrość konwersja do innego formatu np mkv czyli nic takiego szczególnego Podoba mi się ten model MSI GF75 i7-8750H ale nie można go kupić z 1060 lub bez ramu żebym sobie mógł wziasc kupić swój ram i do tego dokupić jeszcze NVMe a hdd wszędzie wpychają [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tu myślałem nad którymś z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co do Windowsa to tak 10 ale bardziej myślałem o którymś z tego portalu zmodyfikowanego i stabilnego Tamten był pod kątem wypowiedzi @wiktorynek: 19 godzin temu, wiktorynek napisał: Od razu zaznaczam, że w tej klasie i cenie nic lepszego nie kupisz i ten MSI i tak jest pozytywnym przykładem. Choć mogłem dać link do tego który dla Ciebie bym wybrał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kod producenta: [GE75 8RE-065XPL] Kod systemowy: [LT-WYP-MSI-0227] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Kod producenta: [GE75 8RE-065XPL] Kod systemowy: [LT-WYP-MSI-0226] A tutaj masz porównanie z swoim tylko że wziąłem jak najdroższy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tylko nie patrz na cenę oraz kartę graficzną, wybrałem tańszego i z GTX1060, ale na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] innego modelu nie mieli, a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie daje możliwości podzielić się porównaniem.
Nieobecny Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Z X-kom w cenie do 5k najlepsza opcja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub najtańsza opcja i kupno własnej pamięci RAM i dysku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] GF to najgorsza seria od MSI. X-kom przez Allegro: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] opcje z Outletu X-kom: najtańsza: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i najlepsze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
jacek6663 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Koniecznie musi być 17 cali cienkie ramki najlepiej to bym wziął [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tylko bez dysku hdd a dokupił bym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Te modele maja tez dobra baterie 4600 mAh a tu już nie wsadzimy nvme [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
moszter Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2019 8 minut temu, jacek6663 napisał: Koniecznie musi być 17 cali cienkie ramki ... To wybierz lapka z: Cienkie ramki; 17,3 cali; GTX1060; częstotliwość odświeżania matrycy 144 Hz; Bateria: 6-komorowa, 4730 mAh, Li-Ion; bez systemu; 1000 GB SATA 7200 obr.; złącza: 1 x USB 3.1 (2 Gen), 1 x USB 3.1 typ C (2 Gen), 2 x USB 3.1. Defekt który na pewno Cię odstraszy: Wyłamane zatrzaski dolnej pokrywy. A z systemów to tylko nie cięta Zdycha:
jacek6663 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Dzieki za odpowiedzi ale z tego wszystkiego zastawiam się nad [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z tym ze zadzwonił bym i zapytał czy mogą wyjąc dysk wsadzić ssd lub M.2 NVMe PCIe x4 SSD dołożyć ram itd i jaka cena będzie wtedy jednak krata 1060 to różnica i idzie juz w coś popykać chyba czy raczej słabo ?
moszter Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Co do lapka z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to chyba już się nie da obniżyć ceny poprzez odjęcie dysku czy czego innego. Jedna z najlepszych kart graficzny generacji bez RTX'ów, na niej już komfortowo pograsz w konkretne, najnowsze tytuły AAA takie jak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] itd.
jacek6663 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 11 minut temu, moszter napisał: Co do lapka z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to chyba już się nie da obniżyć ceny poprzez odjęcie dysku czy czego innego. Jedna z najlepszych kart graficzny generacji bez RTX'ów, na niej już komfortowo pograsz w konkretne, najnowsze tytuły AAA takie jak [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ; [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] itd. Nie chciałem obniżać ceny lapka chciałem żeby zamienić hdd a ssd lub M.2 NVMe i dodać ramu 32 nie wiem czy tak można i jaka cena by była w tedy może byc taniej od tego nie z outletu ?
Nieobecny Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 2 godziny temu, jacek6663 napisał: z tym ze zadzwonił bym i zapytał czy mogą wyjąc dysk wsadzić ssd lub M.2 NVMe PCIe x4 SSD dołożyć ram itd i jaka cena będzie wtedy Ty sam sobie dokupisz dysk i RAM, a następnie sam sobie zamontujesz. Jest to w pełni dozwolone w MSI i Lenovo. 2 godziny temu, jacek6663 napisał: jednak krata 1060 to różnica i idzie juz w coś popykać chyba czy raczej słabo ? Obsłuży najnowsze i najbardziej wymagające gry.
moszter Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Godzinę temu, jacek6663 napisał: Nie chciałem obniżać ceny lapka chciałem żeby zamienić hdd a ssd lub M.2 NVMe i dodać ramu 32 nie wiem czy tak można i jaka cena by była w tedy może byc taniej od tego nie z outletu ? Możesz się zapytać, ale chyba w laptopie z outlet nić Ci nie zmienią, ale nie jestem pewien.
jacek6663 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 2 godziny temu, wiktorynek napisał: Ty sam sobie dokupisz dysk i RAM, a następnie sam sobie zamontujesz. Jest to w pełni dozwolone w MSI i Lenovo. Obsłuży najnowsze i najbardziej wymagające gry. ale według ciebie to i tak lipna seria ? to co bys zaproponował z cienkimi ramkami 17 cali tak 6 z hakiem Godzinę temu, moszter napisał: Możesz się zapytać, ale chyba w laptopie z outlet nić Ci nie zmienią, ale nie jestem pewien. No to tą wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy lepiej z pierwszego mojego posta tylko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
moszter Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 16 minut temu, jacek6663 napisał: ale według ciebie to i tak lipna seria ? to co bys zaproponował z cienkimi ramkami 17 cali tak 6 z hakiem No to tą wersje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czy lepiej z pierwszego mojego posta tylko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja bym brał tego z outlet'a.
Nieobecny Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 22 minuty temu, jacek6663 napisał: to co bys zaproponował z cienkimi ramkami Odpowiedz sobie czy w wydajnym laptopie, najważniejsze są cienkie ramki. Podniosłeś budżet do ponad 6000pln. To zmienia postać rzeczy. Seria GF to najgorsza seria od MSI. GE to już średnia półka. To ja ci w tej samej cenie zaproponuję serię jeszcze wyższą GS: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo ciut drożej GE ale z kartą GTX1070: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] P.S. Trudno się połapać w oznaczeniach MSI ale wygląda to tak: - gamingowe: GT GS GE GP GL GF GV - stacje robocze: WT WS WE - tradycyjny wygląd: PE
jacek6663 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Ok dzięki ale jednak wielkość matrycy ma tu duże znaczenie więc pierwsza propozycja odpada A fajny model
Nieobecny Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 17,3" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo nie wydawać fortuny i kupić używany w stanie idealnym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
moszter Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 31 minut temu, jacek6663 napisał: Ok dzięki ale jednak wielkość matrycy ma tu duże znaczenie więc pierwsza propozycja odpada A fajny model 14 minut temu, wiktorynek napisał: 17,3" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo nie wydawać fortuny i kupić używany w stanie idealnym: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może seria lepsza, ale polecam tego z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z powodu i7 8 gen. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Nieobecny Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Już nie ma tego z Outletu.
moszter Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 11 minut temu, wiktorynek napisał: Już nie ma tego z Outletu. Niestety ktoś nie zwlekał i był pierwszy, zazwyczaj w outlet'ach sprzedają po 1 szt., czyli kto pierwszy ten lepszy, coś podobnie mi oferty przed nosem przechodzą i muszę się zadowolić czym innym.
jacek6663 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Ale z outltow to różnie jest czyli z zwrotu i nie tylko serwisant wymieniał coś bo było inaczej wcześniej A sciagajac klapę zatrzaski pójdą nie ma bata tak że najlepiej zadzwonić i dopytać
Rekomendowane odpowiedzi