Perseusz2002 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Witam, mam mały problem przez który wyskakują mi blue screeny. Płyta główna ma bios z 2011 roku, który nie lubi się z nowszymi systemami (czyt. 8, 8.1, 10) ale za nic nie mogę znaleźć nowej wersji... ba nie mogę znaleźć nic do mojej płyty głównej. Płyta główna to Gateway DT71. A wersja biosu to: P01A2C0b. Wie ktoś z jakiej strony mogę pobrać najnowszy bios/UEFI? Cytuj
renatan Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 10 minut temu, Perseusz2002 napisał: ba nie mogę znaleźć nic do mojej płyty głównej a to co ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
SivajGaming Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozpakuj i uruchom plik AFUWINx64.exe Cytuj
kamiloxf Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
SivajGaming Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 20 minut temu, kamiloxf napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja ten bios pobrałem wlasnie z tej strony i wrzucilem wersje x64 na mega ;D kamiloxf lubi to Cytuj
Perseusz2002 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Dziękuję za odpowiedź, za chwilę wszystko sprawdzę Godzinę temu, SivajGaming napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozpakuj i uruchom plik AFUWINx64.exe Uruchomiłem i cmd się uruchomił Cytuj
SivajGaming Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 37 minut temu, Perseusz2002 napisał: Dziękuję za odpowiedź, za chwilę wszystko sprawdzę Uruchomiłem i cmd się uruchomił Był jakiś error\nic czy działa? Cytuj
Perseusz2002 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Nic się nie stało :/ Cytuj
SivajGaming Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Nic się nie stało :/A jakbyś uruchomił ten plik w zgodności z np. Windows XP/Vista?Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj
Perseusz2002 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Mam opcję Press any keys to continue i jak nacisnę 3 razy to mi się wyłącza cmd. Odpuszczam... Dzięki za pomoc Cytuj
SivajGaming Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Mam opcję Press any keys to continue i jak nacisnę 3 razy to mi się wyłącza cmd. Odpuszczam... Dzięki za pomoc [emoji6]No niestety tak to jest jak jest płyta już stara trochę, pewnie nie obsługuje nowszych systemów niestety Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj
mmaciek12 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zrób sobie pendrive z FreeDOSem, skopiuj ROM i DosTool z paczki którą podesłał @kamiloxf i do dzieła. Nigdy nie aktualizuj BIOSu z poziomu windowsa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi