kapslock Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Witam , zakupiłem używany monitor, model jak w tytule , obraz jest ale zauważyłem że jak go wyłączę i jest podpięty do zasilania to strzela. Mam czas na gwarancji "rozruchowej" do jutra do 12:00. Prosiłbym o podpowiedzi co to może być. Mieszkam w kamiennicy , mogą być skoki napięcia?? Z innym starym monitorem nie miałem takiego problemu. Jutro idę z nim do rodziców i podepne go unich w bloku? Czytałem też że takie wydawanie dźwięku jest oznaką że monitor idzie za światy. Co doradzicie na szybko? Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Widzior Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2019 Widzę po zdjęciach, że ma zasilacz wewnętrzny. Trudno tak bez filmu z dźwiękiem ustalić, co to za strzelanie, ale jeśli cały czas po włączeniu coś syczy/trzeszczy/strzela, to na moje zasilacz albo inwerter za długo nie pochodzi. Skoki napięcia tu nie mają raczej nic do rzeczy, zaniżone napięcie w sieci też nie, bo ten zasilacz to przetwornica impulsowa. Ja bym go oddawał. P.S. A wtyczka jest solidnie włożona do monitora? Bo to częsty efekt tego, o czym piszesz. Czasem potrzeba nawet wymienić kabel, bo wtyczka jest mocno "wydygana" albo po prostu inny monitor i trochę "luźniejsze" gniazdo. Też mamy z bratem Iiyamy i brat miał właśnie takie numery, ciągle iskrzyło w gnieździe, nawet jak docisnął na maxa, pomogła wymiana kabla na "dziewiczy". kapslock lubi to Cytuj
kapslock Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 Dzięki wielkie za radę. Oddałem. 330 zł zwrócone, a za 468 zł mam prosto ze sklepu nowszy MONITOR IIYAMA 24,5'' G2530HSU-B1 FHD cały dzień zmarnowałem ale jestem zadowolony Wysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Widzior Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 No ładną cenę wyhaczyłeś. Widzę tylko media markt ma taką cenę (486zł), jakaś promocja bez VATu, bo normalnie kosztuje 599zł. A monitor ma świetne recenzje, dobrze zrobiłeś. Cytuj
kapslock Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 RTV euro AGD sklep ma promocje od wczoraj do 31. Odebralem wrajacac po odzyskaniu kasy za tamten bo starsza kobieta nie wiedziała że mam prawo do odstąpienia umowy i ja postraszylem że w świetle prawa nie ma takiej gwarancji jak rozruchowa. I to ja zmiękczyło.Odrazu chciałem go kupić ale budżet nie pozwalał. Ta promocja mnie zachęciłaWysłane z mojego MI MAX 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi