Skocz do zawartości

Karta sieciowa, jak ograniczyć tylko ściąganie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem z kartą sieciową, do której mam podłączony internet po kablu w pc...

Jak ściągam jakieś filmy, czy duże pliki to w tym czasie nie da rady serfować, czy cokolwiek robić przy internecie...bo go niema, karta zabiera przy ściąganiu całe łącze.

Czy może ktoś z was wie, jak mogę jej ograniczyć, trochę wolniejsze ściąganie? (jakiś program?)

(z kartą wifi w laptopie tak się nie dzieje, tam można ściągać i serfować, ale w domu kilka osób korzysta na raz i jak pc ściąga to wszyscy mają problem, a takie czasy nastały, że rodziny bić nie można, aby nie ściągały bo grozi to sądem i takie tam :) )

Mieszkam w centrum Warszawy i mam tylko 20 mb/s w neostradzie, bo orange się nazywa samozwańczo siecią numer jeden, a nie potrafi w centrum stolicy światłowodów założyć...znaczy obiecują  już od czterech lat...do końca 2020 r. taki ze mnie szczęściarz. pozostaje mi wierzyć i czekać dalej  :)

Z góry dziękuję za rady.

ps. jak to zła kategoria mojego wpisu to proszę moderatora o przeniesienie o prawidłowej.

Opublikowano

Można jeszcze z poziomu systemu spróbować: Start-> uruchom -> gpedit.msc
Szablony administracyjne -> Sieć -> Harmonogram pakietów Qos -> Ogranicz rezerwowaną przepustowość
Ustaw na włączone i próbuj z różnymi limitami.

Opublikowano
17 minut temu, Hells Angels napisał:

Może takie rozwiązanie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dzięki serdeczne, za ten program, potestuję go w trakcie jak w danej chwili nie mam internetu...

Gdzieś za tydzień napiszę jak mi poszło...

ps. w systemie coś tam próbowałem wcześniej powalczyć, ale skończyło się to resetowaniem sieci :)

ten programik wygląda całkiem spoko. pozdrawiam.