miras77 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Witam. Mam taki problem z kartą sieciową, do której mam podłączony internet po kablu w pc... Jak ściągam jakieś filmy, czy duże pliki to w tym czasie nie da rady serfować, czy cokolwiek robić przy internecie...bo go niema, karta zabiera przy ściąganiu całe łącze. Czy może ktoś z was wie, jak mogę jej ograniczyć, trochę wolniejsze ściąganie? (jakiś program?) (z kartą wifi w laptopie tak się nie dzieje, tam można ściągać i serfować, ale w domu kilka osób korzysta na raz i jak pc ściąga to wszyscy mają problem, a takie czasy nastały, że rodziny bić nie można, aby nie ściągały bo grozi to sądem i takie tam ) Mieszkam w centrum Warszawy i mam tylko 20 mb/s w neostradzie, bo orange się nazywa samozwańczo siecią numer jeden, a nie potrafi w centrum stolicy światłowodów założyć...znaczy obiecują już od czterech lat...do końca 2020 r. taki ze mnie szczęściarz. pozostaje mi wierzyć i czekać dalej Z góry dziękuję za rady. ps. jak to zła kategoria mojego wpisu to proszę moderatora o przeniesienie o prawidłowej. Cytuj
Hells Angels Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Może takie rozwiązanie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
miras77 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 7 minut temu, m4s napisał: Czym ściągasz ? używam przeglądarki slimjet, ściągam jej menadżerem, ale w laptopie przy wifi też... Cytuj
Hells Angels Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Można jeszcze z poziomu systemu spróbować: Start-> uruchom -> gpedit.msc Szablony administracyjne -> Sieć -> Harmonogram pakietów Qos -> Ogranicz rezerwowaną przepustowość Ustaw na włączone i próbuj z różnymi limitami. Cytuj
miras77 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 17 minut temu, Hells Angels napisał: Może takie rozwiązanie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki serdeczne, za ten program, potestuję go w trakcie jak w danej chwili nie mam internetu... Gdzieś za tydzień napiszę jak mi poszło... ps. w systemie coś tam próbowałem wcześniej powalczyć, ale skończyło się to resetowaniem sieci ten programik wygląda całkiem spoko. pozdrawiam. Cytuj
info Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi