Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

jestem posiadaczem takiego PC:

MBD: G1 Sniper B5

CPU: Intel Core i3-4130

GPU: Radeon 4670

HDD: Chciałbym przejść na SSD Samsung 860 Evo 250GB SATA3

RAM: Kingstone DDR-3 8GB SDRAM

Mam win10 ze strony Microsoftu. W czasie instalacji dowiedziałem się, że karta graficzna jest niezgodna z systemem (w niedalekiej przyszłości mam zamiar kupić jakąś nowszą)

SSD został wykryty przez BIOS więc jest szansa, że zainstaluje system na nowym dysku ponieważ stary Seagate jest w kiepskiej kondycji.

Reinstalacja z 7 na 10 jest niemożliwa bo wyskakują jakieś błędy .

Co proponujecie?

Opublikowano
10 minut temu, Cutrabo napisał:

W czasie instalacji dowiedziałem się, że karta graficzna jest niezgodna z systemem

Dlatego przy aktualizacji do 10-tki wyskakują Ci błędy.

Opublikowano

Spokojnie zgodna jest i są sterowniki bezpośrednio od ms. Można też na upartego brać te do win8 od AMD i też bd działać. Mam ATI HD 3870 i pod win10 nie było z nią problemów.

Jednak dla tej konfiguracji polecam zostać na win7.

Opublikowano

To że nie jest w pełni zgodna to nie znaczy że nie będzie działać w 99,9% bezproblemowo. Z resztą tam jest napisane przy update  z win7 do win10 a nie przy czystej instalacji "

Po uaktualnieniu do systemu Windows 10, wersja 1809, karty przeglądarki Microsoft Edge mogą przestać działać, jeśli urządzenie jest skonfigurowane za pomocą kart wideo AMD Radeon HD2000 lub HD4000.

Może pojawić się następujący kod błędu: „INVALID_POINTER_READ_c0000005_atidxx64.dll”.

W 1809 problemy zostały naprawione w kolejnych aktualizacjach [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

- Rozwiązuje problem ze zgodnością mikroukładów wyświetlania AMD R600 i R700. 

Opublikowano
7 minut temu, bison616 napisał:

To że nie jest w pełni zgodna to nie znaczy że nie będzie działać w 99,9% bezproblemowo.

Nie rozumiesz - MS zastosował blokadę aktualizacji do 1809 i do tej pory nic się nie zmieniło i nie zmieni, ponieważ nie będzie nowszych sterowników grafiki.

Przechwytywanie.jpg

Instalacja na siłę gniota jest proszeniem się o problemy.

P.S. Żadnej blokady MS nie zdjął i już nie zdejmie z kilku powodów:

- producenci podzespołów nie wydadzą nowszych sterowników do starych urządzeń

- wkrótce wyjdzie nowa duża aktualizacja i kompilacja 1809 jest już olana ciepłym moczem

- analogiczna sytuacja w stosunku do kompilacji powyżej 1607 jest z platformami Bay Trail i Cherry Trail - brak wsparcia

m4s lubi to
Opublikowano

Czaisz że Ty mówił o blokadzie aktualizacji z win7 do 10 a ja o czystej instalacjo od zera.

Doskonale rozumiem co piszesz i co tam jest napisane od MS a i TY zrozum co czytasz.

Opublikowano

Panowie mimo tego co napisaliście udało się zainstalować win10 z Radziem 4670 tyle że na czystej partycji.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
14 godzin temu, ampa napisał:

I pozamiatał wyjadaczy:D

Ale na wszystkim da się zainstalować Zdychę, ale czy będzie Ci normalnie działać to już nikt nie wie.

4 godziny temu, Cutrabo napisał:

Spoczko przed tym będę miał RX580 tymczasem dziękuję wszystkim.

Radzę Ci zainwestować w RTX2080Ti, to Win10 z wdzięczności będzie parzył kawę na pobudkę:L

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie