Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki był by najlepszy system pod te podzespoły:

Procesor: Ryzen 5 1600x 3.6Ghz

Karta Graficzna: MSI Radeon 570 8gb

Ram: Hyperx predator 8gb 3000Mhz w dwóch kościach CL15

Płyta główna: Gigabyte B450 AORUS Elite 

Zasilacz: SileniumPC 500w Vero L2 Bronze. 

Interesuje mnie głównie Windows 10. 

Z góry dziękuję :) 

Opublikowano

Sprawdż w Podgląd zdarzeń  w Narzędziach Administracyjnych  . To nie musi być wina systemu  a sprzętowa , jeśli dzieje sie to podczas gier sprawdź temperatury w stresie , ważne też jest zasilanie  czy to nie wina zasilacza 

Opublikowano

I znowu RX 470/570, i znowu BSODy, oczywiście w komplecie z "super" zasilaczami SilentiumPC :E Nie ma dnia bez takich tematów. Te karty to jest totalny toto-lotek, dlatego znów wróciłem do GTX (przez lata miałem Radeony) i problemy się kompletnie skończyły. Obstawiam, że twoje problemy z BSODami to nie system, a RX lub zasilacz. Ewentualnie mogą to robić za mocno podkręcone RAMy, choć to nie ich wina, a platformy Ryzen. Sam mam R5 1500x i pamięci 3200MHz, i za grzyba na tyle nie chcą pracować stabilnie, nawet jak podniosę im sporo napięcie i timingi, po prostu nie wyrabia kontroler pamięci w CPU. Max u mnie to 3066MHz na CL16 lub 2933MHz na CL14 (na takim ustawieniu działam). I polecam ci olać Win10, chyba że musisz (DX12 etc). Ja śmigam na Win7 Pro.

Opublikowano

Coraz więcej jest problemów z tymi kartami , kopacze zamykają interes a karty trafiają do sprzedaży za 400 zł ludziska kupują i mamy tego efekty , nie twierdze że w tym przypadku tak jest ale nie każdy się przyzna że kupił taką kartę.

Opublikowano

https://errorkit.com/errors-directory/id/40462?language=pl&cid=Errors.PL.new-errorid_40462-errorname_KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE&gclid=EAIaIQobChMIu8ODlfm44AIVCdKyCh3MRQTXEAAYASAAEgKgU_D_BwE

a najlepiej pobierz i zainstaluj czysty system

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie