Voec Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Cześć mam win10 od SCH po wykonaniu instrukcji po zainstalowaniu systemu teamspeak wywala mi błąd "Błąd, nie można otworzyć narzędzia Capture Device" co uniemożliwia korzystanie z TS`a mikrofon jako sam w systemie działa sterowniki są aktualne itd. wydaje mi się że coś blokuje w tej paczce "poinstalacyjnej" którą niestety usunąłem wcześniej. Dzięki z góry za każdą pomoc Jeżeli to jest zły dział bardzo proszę o przeniesienie na odpowiedni, dzięki. Cytuj
renatan Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Dziś 17:34 kurde chyba wiem o co chodzi u mnie tylko nie mam pojęcia jak to naprawić myślę że z usług lub czegoś innego został usunięty bo nawet jak chcę wejść w ustawienia -> prywatność -> mikrofon to od razu wyrzuca ustawienia z błędem że nie może zaczytać ktoś ma może pojęcie jak temu zaradzić? Cytuj
robert190880 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Odinstaluj teamspeak i zainstaluj ponownie , uruchom tez komputer ponownie Cytuj
Voec Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Myślisz że nie próbowałem? Tutaj na 99% chodzi o wyłączoną jakąś usługę/pozwolenie. Cytuj
robert190880 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Odłącz wszystkie wtyczkii i po kolei podłącz ponownie , Cytuj
robert190880 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 mikrofon działa na z innymi aplikacjami ? Cytuj
robert190880 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 może to wina mikrofonu , najlepiej do sprawdzić na innym kompie Cytuj
Voec Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 tak jak wyżej pisałem na systemie działa w aplikacjach nie za bardzo chce współpracować jedynie co mi zostaje to postawić od nowa system od sch i nie sugerować się krokami podanymi przez twórcę i wtedy będzie działać i ja to wiem bo to jest drugi raz taka sytuacja. a chciałem tego uniknąć poprzez może jakieś przywrócenie ustawień na domyślne (usługi) ale nie wiem jak do końca Cytuj
robert190880 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2019 Sam mam team speaka i jakoś nie miałem problemu by działał mikrofon czyli robisz coś nie tak podczas instalacji , samo się nic nie wyłączy , a nie masz włączonego w tym samym czasie innego komunikatora ? miałem podobny problem kiedyś gdy skype sie włączał to nie działał mikrofon na TS Cytuj
Caleb33 Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2019 Wejdź w aplikację "Ustawienia" -> Prywatność -> Mikrofon i włącz dostęp do mikrofonu, zrestartuj Windowsa i sprawdź czy działa. Jest to znany błąd od wersji 1803, jeśli wyłączysz Mikrofon lub Kamerę w ustawieniach Prywatności to nie będą one działać również w klasycznych programach, a nie tylko w aplikacjach Metro jak było wcześniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi