Skocz do zawartości

Problem z Teamspeak 3 Capture Device

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam win10 od SCH po wykonaniu instrukcji po zainstalowaniu systemu teamspeak wywala mi błąd "Błąd, nie można otworzyć narzędzia Capture Device" co uniemożliwia korzystanie z TS`a mikrofon jako sam w systemie działa sterowniki są aktualne itd. wydaje mi się że coś blokuje w tej paczce "poinstalacyjnej" którą niestety usunąłem wcześniej. Dzięki z góry za każdą pomoc :) Jeżeli to jest zły dział bardzo proszę o przeniesienie na odpowiedni, dzięki.

Opublikowano

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Dziś 17:34

kurde chyba wiem o co chodzi u mnie tylko nie mam pojęcia jak to naprawić myślę że z usług lub czegoś innego został usunięty bo nawet jak chcę wejść w ustawienia -> prywatność -> mikrofon to od razu wyrzuca ustawienia z błędem że nie może zaczytać ktoś ma może pojęcie jak temu zaradzić?
Opublikowano

tak jak wyżej pisałem na systemie działa w aplikacjach nie za bardzo chce współpracować jedynie co mi zostaje to postawić od nowa system od sch i nie sugerować się krokami podanymi przez twórcę i wtedy będzie działać i ja to wiem bo to jest drugi raz taka sytuacja. a chciałem tego uniknąć poprzez może jakieś przywrócenie ustawień na domyślne (usługi) ale nie wiem jak do końca 

Opublikowano

Sam mam team speaka i jakoś nie miałem problemu by działał mikrofon czyli robisz coś nie tak  podczas instalacji , samo się nic nie wyłączy  , a nie masz włączonego  w tym samym czasie innego komunikatora ?  miałem podobny problem kiedyś gdy skype sie włączał to nie działał mikrofon na TS

Opublikowano

Wejdź w aplikację "Ustawienia" -> Prywatność -> Mikrofon i włącz dostęp do mikrofonu, zrestartuj Windowsa i sprawdź czy działa. Jest to znany błąd od wersji 1803, jeśli wyłączysz Mikrofon lub Kamerę w ustawieniach Prywatności to nie będą one działać również w klasycznych programach, a nie tylko w aplikacjach Metro jak było wcześniej.