Skocz do zawartości

Parę pytań odnośnie mojego zestawu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, przyszedł czas, że mam pytanko odnośnie dopięcia 4gb ram do 8gb kości.

mianowicie, platformą na której gram jest płyta GA-F2A88XM-D3H, w niej jest Athlon X4 750k, do tego karta graficzna AMD R7 370 no i wspomniane 2x4gb 1600mhz (nie wiem jakie cl, nie spuszczałem się nad tym) Komputer jako tako chodzi, nadal mi brakuje czegoś w nim, jest jakby przymulony, wgrany jest win7 od jg ultra lite, chyba najbardziej okrojona "siódema" no i aż nerwy mi puszczają, gdy dużo słabsze q6600 dawało sobie lepiej radę i dawało lepsze wyniki fps w grach. 

Chciałbym sobie podpiąć dwie kości 2x2gb 1333mhz, które miałem w ów wspomnianym wyżej q6600, liczę się z tym, że 8gb spadnie do 1333mhz, natomiast może ktoś doradzić, czy faktycznie jest sens? Komputer nie jest pierwszej nowości, a poprzednio pracowałem na właśnie tych 4gb 1333mhz i było w miare grywalnie, aktualnie mając lepszą kartę, całkowicie nową platformę jest jakiś niesmak, niedosyt. Czuć mikro przycięcia i chce wszelakim sposobem to wyeliminować. 

Zapraszam do dyskusji.

aa i wiem, że nikt mi nie wywróży na odległość, no ale może macie jakieś myki albo przynajmniej potraficie odpowiedzieć z sensem na sedno pytania jakim jest sens dokładania tych dwóch kostek o niższych taktach.

wszelkie telemetrie, szpiegostwo itd. też wyplewiłem.

Opublikowano

Ja nie kombinowałem jak miałem tylko w ręku 2gb ramu 1333 dorzuciłem do zainstalowanej 4gb nawet nie wiem jak taktowanej i jest różnica na korzyść. Mam tylko dwa banki pamięci. Mam czystą 7 x64 i różnica jest zauważalna pracuje na oprogramowaniu CAD-owskim. Pozdrawiam.