Skocz do zawartości

Problemy przy formatowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry wszystkim

Założyłem sobie nowy system i zawsze dyskutowałem jak powiem jak wszystko w biosie pięknie ustawiłem. Przy włączeniu pc monitor raz działa a raz nie a jak już zadziała, monitor tak świeci 95% czarny 5% biały tak na oko. Proszę niech ktoś mi wyśle może ustawienie z biosu czy cokolwiek. Specyfikacja do AMD PHENOM II X4 955 Black Ed. Grafy 3,2 GHz: eah5770        [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]         dysk   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] .    [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do Sata nie pasuje czy coś Proszę o pomoc zdjęcia z biosu czy cokolwiek.  

Jak dałem na zły dział do przepraszam ale 1 dzień jestem na tej stronie ...

Opublikowano
14 minutes ago, wiktorynek said:

Ehhh... wyjmij bateryjkę na kilkanaście sekund, to przywróci wszystkie ustawienia do domyślnych. Po drugie, to wątpię, aby ustawienia biosu miały jakikolwiek wpływ na monitor.

Komputer Raz piknął i ekran się tylko minimalnie podświetlił

ale spróbuje jeszcze raz zaraz napiszę czy pomogło

Nic to nie dało czekałem z 1 minute a jak włączyłem to monitor już działał poprawnie ale ale nie chciał się z pendrive odpalić..

Opublikowano

Pierwsze co... wyciągnij grafikę z slotu PCI-E i podłącz do VGA na płycie (z karta w PCI nie zatrybi, AMD)... Później zresetuj ustawienia biosu do domyślnych. Następnie odinstaluj sterowniki swojej karty graficznej, wyłącz komputer. Podłącz kartę graficzną i monitor pod nią, odpal komputer a następnie zainstaluj najnowsze sterowniki pod swój system. 

Ja też jestem tego samego zdania co wiktor z tym biosem, lecz próbować nie zaszkodzi.

PS, sprawdź czy grafika dobrze siedzi w slocie.

Opublikowano

Do wyświetlania obrazu na ekranie, nawet sterowników nie potrzeba. Dobry pomysł @Miastowego - przecież ta płyta ma grafikę zintegrowaną. Wyjmij kartę PCI-E, podłącz monitor pod wyjście na płycie, zresetuj ustawienia biosu i już powinno działać.

Opublikowano

Już mi się system instaluje problem był albo w pendrive bo zmieniłem na inny i zrobiłem to nie przez cbd tylko jakimś innym sposobem ale dzięki za pomoc :D ps tu jakoś tematy to się zamyka czy jak?