UpSet Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 Dzień Dobry wszystkim Założyłem sobie nowy system i zawsze dyskutowałem jak powiem jak wszystko w biosie pięknie ustawiłem. Przy włączeniu pc monitor raz działa a raz nie a jak już zadziała, monitor tak świeci 95% czarny 5% biały tak na oko. Proszę niech ktoś mi wyśle może ustawienie z biosu czy cokolwiek. Specyfikacja do AMD PHENOM II X4 955 Black Ed. Grafy 3,2 GHz: eah5770 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dysk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] do Sata nie pasuje czy coś Proszę o pomoc zdjęcia z biosu czy cokolwiek. Jak dałem na zły dział do przepraszam ale 1 dzień jestem na tej stronie ... Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 Ehhh... wyjmij bateryjkę na kilkanaście sekund, to przywróci wszystkie ustawienia do domyślnych. Po drugie, to wątpię, aby ustawienia biosu miały jakikolwiek wpływ na monitor. Cytuj
UpSet Opublikowano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 14 minutes ago, wiktorynek said: Ehhh... wyjmij bateryjkę na kilkanaście sekund, to przywróci wszystkie ustawienia do domyślnych. Po drugie, to wątpię, aby ustawienia biosu miały jakikolwiek wpływ na monitor. Komputer Raz piknął i ekran się tylko minimalnie podświetlił ale spróbuje jeszcze raz zaraz napiszę czy pomogło Nic to nie dało czekałem z 1 minute a jak włączyłem to monitor już działał poprawnie ale ale nie chciał się z pendrive odpalić.. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 Podłącz do TV. Cytuj
UpSet Opublikowano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 4 minutes ago, wiktorynek said: Podłącz do TV. Próbowałem już na 2 monitorach i na 3 kablach i nadal to samo. Jednak go nie podłaczę do TV bo nie ma takiego wejścia :/ Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 Zmień kartę graficzną. Cytuj
UpSet Opublikowano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 1 minute ago, wiktorynek said: Zmień kartę graficzną. To bym musiał nową zamówić ale jak coś to jeszcze będę pisać. A jak ktoś ma jakiś inny pomysł to pisać Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 Nie ma innych pomysłów. Pożycz dowolną kartę PCI-E lub kup na próbę za "grosze" najtańszą. P.S. A inne wyjście na karcie sprawdzałeś? - może być przez przejściówkę. Cytuj
UpSet Opublikowano 23 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 to już jutro to zobaczę odepnę ją i spróbuję coś zdiałąć bo dziś to ja już straciłem wszystkie nerwy i siły ale dzięki za pomoc jutro już będę pisać Cytuj
Miastowy Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 Pierwsze co... wyciągnij grafikę z slotu PCI-E i podłącz do VGA na płycie (z karta w PCI nie zatrybi, AMD)... Później zresetuj ustawienia biosu do domyślnych. Następnie odinstaluj sterowniki swojej karty graficznej, wyłącz komputer. Podłącz kartę graficzną i monitor pod nią, odpal komputer a następnie zainstaluj najnowsze sterowniki pod swój system. Ja też jestem tego samego zdania co wiktor z tym biosem, lecz próbować nie zaszkodzi. PS, sprawdź czy grafika dobrze siedzi w slocie. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 Do wyświetlania obrazu na ekranie, nawet sterowników nie potrzeba. Dobry pomysł @Miastowego - przecież ta płyta ma grafikę zintegrowaną. Wyjmij kartę PCI-E, podłącz monitor pod wyjście na płycie, zresetuj ustawienia biosu i już powinno działać. Cytuj
UpSet Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Jest napisane po włączeniu . reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key . Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Nie wykrywa dysku. A w biosie dysk widoczny? Ustawiony jako pierwsze urządzenie bootujące, albo w ogóle? Może być padnięty dysk, płyta lub po prostu zmień kabel od dysku i podłącz do innego portu SATA. Cytuj
UpSet Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Już mi się system instaluje problem był albo w pendrive bo zmieniłem na inny i zrobiłem to nie przez cbd tylko jakimś innym sposobem ale dzięki za pomoc ps tu jakoś tematy to się zamyka czy jak? Cytuj
Nieobecny Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Nie trzeba zamykać. UpSet lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi