Skocz do zawartości

Świecąca dioda kamerki w laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Tak jak w temacie, praktycznie cały czas świeci mi się dioda w laptopie, model Lenovo G580, Win 10 JG Light x64. Trwa to kilka dni i zaczyna mi się to nie podobać profilaktycznie ją zakleiłem. Potem odinstalowałem ją z systemu, tak jak mikrofon - dioda świeci nadal. Przeskanowałem komputer Microsoftowym antywirem i czysto.
Ma ktoś jakiś pomysł co tu jest grane?
Dziękuję.

Opublikowano

Zmusiłem się i poszukałem na necie, okazauje się, że to jest wina Chrome'a wystarczy strona podatna na atak XSS, odinstalowanie Chrome'a i zainstalowanie Opery pomogło, choć niby to samo co Chrome, czy raczej Chromium.

Opublikowano
2 godziny temu, Dukov napisał:

Zmusiłem się i poszukałem na necie, okazauje się, że to jest wina Chrome'a wystarczy strona podatna na atak XSS, odinstalowanie Chrome'a i zainstalowanie Opery pomogło, choć niby to samo co Chrome, czy raczej Chromium.

Chromium to bazowy system na którym bazuje Chrome od Google.
Opera ma tylko ten sam silnik, jeśli się mylę to mnie poprawcie ale tak mi się wydaje :D

Opublikowano

Nawet kamerkę odinstalowałem z systemu i nadal dioda się świeciła, czyli kamerka działała. I zrobiłem to dwukrotnie, bo zmieniałem dysk, dopiero po przesiadce na Operę problem zniknął i od wczoraj nic się nie świeci.

Cytat

Potem odinstalowałem ją z systemu, tak jak mikrofon - dioda świeci nadal.

Z pierwszego mojego posta.
Zresztą

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A podejrzewam, że gdyby poszukać, to by się tego znalazły tony.