symerios Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 Witam, jestem przed reinstalacją systemu. Przejrzałem tutaj forum, jednak są dziesiątki tematów z różnymi wersjami Windows 10. Chciałbym dowiedzieć się, który będzie najlepszy, w znaczeniu działania - nie obciążania komputera. Głównie korzystam do grania oraz przeglądania internetu. Zależy mi, aby nie działało w tle tyle procesów, które obecnie włączają się, jak od Windows Defendera. Mogą być również usunięte na starcie zbędne rzeczy. Moja specyfikacje, jeżeli jest potrzebna: AMD FX(tm) -6350 Six-Core Processor 3,90 GHz Pamięć RAM: 8,00 GB Karta Graficzna: Nvidia GeForce 650 Ti 2GB Obecnie posiadam system: Windows 10 Pro 1709 , Kompilacja systemu operacyjnego: 16299.309 . Nie jestem z niego zadowolony. W chwili obecnej zastanawiam się nad systemem z poniższych tematów. Pierwszy najchętniej, jednak nie wiem, czy ma usuniętego Windows Defender. Cytuj
darkowal Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 42 procesy. Okrojony bez dodatków i Windows Defendera. Korzystam do dzisiaj szczególnie do gier! Cytuj
Gość Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 @darkowal Polecanie systemu podyebanego z innego forum jest trochę bez sensu bo nikt mu nie pomoże w razie problemów... Cytuj
darkowal Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 11 minut temu, TheStraight napisał: @darkowal Polecanie systemu podyebanego z innego forum jest trochę bez sensu bo nikt mu nie pomoże w razie problemów... Nie widzę w tym nic żadnego problemu ,skoro z niego korzystam na tym systemie oceniam bardzo dobrze. Każdy wybiera wolną wole. Cytuj
symerios Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2018 @darkowal Windows Defender nie jest usunięty, po zainstalowaniu systemu od razu widać go w procesach. Nawet po wyłączeniu co chwilę pojawia się natarczywy komunikat o tym, by włączyć ochronę. W zasadzie nic nie zostało tutaj usunięte, w procesach nawet trudno zliczyć ich liczbę. Co więcej, domyślny wygląd systemu został zmodyfikowany jakimś kiczowatym motywem, który nie jest zupełnie praktyczny czy czytelny. Czcionka zamieniona na zupełnie nie czytelną i nie przystosowaną do naszego języka, tak samo ten dodatek do menu start nie posiada polskiej czcionki. Cytuj
Caleb33 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2018 @symerios Zainstaluj sobie czystego Enterprise LTSB 2016 x64 z oryginalnego obrazu VL .iso od Microsoftu, zaktualizuj go Windows Update'rem, aktywuj KMS'em i użyj programu WPD ([Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]) do wyłączenia Telemetrii. LTSB to specjalna edycja przeznaczona dla wielkich korporacji. Jest ona pozbawiona aplikacji UWP (metro), Cortany, Sklepu, Reklam, itd. Co prawda jest w niej Defender, ale możesz go łatwo wyłączyć w group policy (gpedit.msc). Nie polecam usuwania Defendera ani innych systemowych komponentów; często są z tego powodu problemy po aktualizacjach i system się sypie, lepiej po prostu permanentnie wyłączyć niechciane funkcje i usługi w gpedit.msc, services.msc i regedit. Obczaj sobie też StartIsBack++ i OldNewExplorer - według mnie niezbędne programy do Windows 10 Enterprise LTSB. balusiek lubi to Cytuj
pepsisquad Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 @Caleb33 Głupie pytanie, ale skąd pobrać czystego tego LTSB? Cytuj
podlos Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2018 10 minut temu, pepsisquad napisał: @Caleb33 Głupie pytanie, ale skąd pobrać czystego tego LTSB? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pepsisquad lubi to Cytuj
pepsisquad Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Jak zaktualizować tego windowsa? W windows update mam błąd aktualizacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytat • 2018-07 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 10 Version 1607 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB4338822) — błąd 0x80070002 A dalej... w asystencie aktualizacji do systemu windows 10 mam informację: Aby uaktualnić System Enterprise, skontaktuj się z administratorem systemu. Cytuj
balusiek Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Ta aktualizacja również i mi nie chciała się zainstalować. Pobierz i zainstaluj ręcznie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi