AS00 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam, Chciałbym zapytać Was, bardziej obeznanych w temacie o kilka kwestii związanych z Windowsem 8.1 Po pierwsze i najważniejsze - czy na komputerze z Core 2 Duo E6750 (2.66GHz) + Asus P5K + 8800GT + 4GB RAM jest sens instalować i używać na co dzień najnowszej wersji Okienek? Do tej pory korzystałem z Windowsa 7 i wszystko działało pięknie. W8.1 spróbowałem zainstalować - od kilku dni mam modyfikacje od Mr.T i również śmiga, nawet powiedziałbym, że szybciej niż W7. Instalowałem co prawda system z pendrive + dodatkowo sterowniki do karty graficznej a z Windows Update raptem 2 aktualizacje systemowe, nie wyszukało żadnych sterowników. Czy używanie Ósemki na dłuższą metę ma sens, wszystko będzie działać z tym procesorem i płytą główną? Po drugie - czy aby używać aplikacji Metro potrzebne jest mi konto Microsoftu a jeżeli tak, jak ma się jego utworzenie do oryginalnego inaczej systemu? Z doświadczenia - lepiej wybrać wersję systemu ze sklepem i aplikacjami Metro czy bez? Proszę Was o radę i z góry dziękuję Cytuj
provectus Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 sensu nie ma u cb ale kto ci zabroni? Cytuj
AS00 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dlaczego nie ma sensu? Pytam z ciekawości Problem ze sterownikami? Cytuj
provectus Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 wsparcie bardziej i wydajnosc sprzetu Cytuj
AS00 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 W sumie nie sprawdzałem jeszcze działania na W8.1 w grach i jakiś benchmarkach ale odczuwalnie chodzi nieco lepiej niż Windows 7 A tak na przyszłość - od jakiego procesora Windows 8.1 jest w pełni opłacalny? Intel na podstawce 1155/1150 i porównywalny AMD? Cytuj
yarek35 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam Ja mam procka e6700 2,13, 4 giga ramu kartę grafiki hd5450 od amd za 100 zeta ją kupiłem mod extreme od Romka (Mr.T.) dokupiłem ssd na system i komp mi śmiga o milion razy lepiej niż na 7 nawet nie myślę żeby się cofać do 7. Działaj na 8.1 nie mam sensu się cofać. Do zainstalowania apek ze sklepu musisz mieć konto ja utworzyłem jakieś fikcyjne tzn. inne imię i nazwisko maila podałem żeby informacje jakby co do mnie docierały. Na konto MS trzeba się zalogować tylko aby coś doinstalować a później logować się na konto lokalne i apki działają. Ja używam wersji extreme od Romka bez sklepu i wszystko gra i hula bez żadnego problemu. Pozdro Cytuj
provectus Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 intel amd nie "obsługuje" wiec w8 bedzie jak w7 działał... rózinie marginalne... @yarek35, przeciez konta internetowego nie musisz zakladać, wystarczy kliknąć "zaloguj sie na konto lokalne" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi