Skocz do zawartości

Tworzenie kopii,klonowanie zawartości.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam programu, aplikacji na pc, która będzie w stanie zrobić pełną kopię danych, kontaktów,aplikacji wraz z ich danymi z andka. Wszystko po  za filmami, i zdjęciami.

Dlaczego.

Chcę przenieść wszystkie aplikacje z fona na fona,bez utraty czego kolwiek. Nie mam gier, więc to nie bedzie potrzebne,ale mam aplikacje inne, i zawartość tych aplikacji jest mi potrzebna.

Możliwość jaką biorę pod uwagę to z

>telefonu na telefon.

>z starego fona na pc,i z pc na nowy telefon.

informacja dodatkowa.

Stary telefon sony xperia e5, nowy samsung J5 2017.(czy jakoś tak)

Nie jest mo potrzebne przenoszenie zdjęć ,filmów.

Z tego co już wyczytałem w sieci, zawsze jest z czymść problem przy przenoszeniu. Dodatkowym problemem jest to,że nie pamietam haseł do kont google.

Opublikowano

O ile się orientuje to bez roota będzie ci ciężko osiągnąć to co chcesz. Programy nie będą się mogły dostać do wszystkich potrzebnych ci danych które chcesz przenieść. Z rootem to każdy jeden program sobie powinien poradzić.

Hasło do googla dobrze jednak pamiętać i odzyskaj je przed zmianą telefonu bo mogą być kłopoty z weryfikacją potem.

Opublikowano
W dniu 1.05.2018 o 07:26, karol78 napisał:

Witam. Szukam programu, aplikacji na pc, która będzie w stanie zrobić pełną kopię danych, kontaktów,aplikacji wraz z ich danymi z andka. Wszystko po  za filmami, i zdjęciami.

Dlaczego.

Chcę przenieść wszystkie aplikacje z fona na fona,bez utraty czego kolwiek. Nie mam gier, więc to nie bedzie potrzebne,ale mam aplikacje inne, i zawartość tych aplikacji jest mi potrzebna.

Możliwość jaką biorę pod uwagę to z

>telefonu na telefon.

>z starego fona na pc,i z pc na nowy telefon.

informacja dodatkowa.

Stary telefon sony xperia e5, nowy samsung J5 2017.(czy jakoś tak)

Nie jest mo potrzebne przenoszenie zdjęć ,filmów.

Z tego co już wyczytałem w sieci, zawsze jest z czymść problem przy przenoszeniu. Dodatkowym problemem jest to,że nie pamietam haseł do kont google.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

coś może się przyda

Opublikowano

No cóż. Skończyło się to tym, że zresetowałem hasło do konta google, wszystko co było potrzebne ,a przede wszystkim dane z aplikacji wysłałem na konto, po czym, na drugim telefonie po przeniesieniu aplikacji z fona na fona, dokonałem synchronizacji danych. I wszystko łącznie z wiadomościami, hasłami, bo widzę że są, kopiami zapasowymi apk zostało tak jak na starym fonie. Po za  jedną aplikacją (IM+), tu musiałem konta wklepywać na nowo. Aplikacja z sklepu play, nosiła nazwę (CLONEit). Moim zdaniem prosta w obsłudze, i ma spore możlwiości.

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie