Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jaki system pasował by na ten komputerek 

chodzi o to aby najmniej ważył 

posiadam 2 licencje z tego komputera 

Windows Embedded Standard 7 i Windows XP Embedded 2009

oraz swoją na Windowsa XP Home Edition 

i Windows Embedded 8.1 Industry Pro, Windows Embedded 8 Industry Pro, 

Problem w tym że ten komputerek posiada dysk 4GB. Linux nie wchodzi niestety na razie w grę gdyż potrzebuje windowsa.

i teraz tak instalując Windows Embedded Standard 7 ma on tylko około 1gb wolnej przestrzeni już po wgraniu pakietu językowego i instalacji bibliotek visual c++ :/ 

do Windows XP Embedded 2009 nie mam polskiego obrazu niestety.

i czy jest jakaś możliwość aby jakiś system mało ważył?
Ja wiem że cudów tu nie zdziałam ale nie jestem w stanie wgrać nawet net framework 4 bo wyrzuca że mam mało miejsca na dysku :( 
o tyle potrzebny jest ten net framework 4 aby uruchomić MySQL Workbench. 

na tym komputerku przy zainstalowanym Windows Embedded Standard 7 z polskim pakietem językowym, firefoxem, filezillą portable, putty, microsoft managment studio 2005 jest jeszcze około 600-700mb wolnego i dlatego już nie da się wgrać net framework bo potrzebuje około 800mb  wolnego miejsca.
Czy był by ktoś w stanie pomóc jaki tu system można by było wgrać ?

Opublikowano

Żaden Windows!. Najlepszy byłby 8.1 PRO, bo zajmuje najmniej miejsca w wersji 32bity. Około 6.5 GB po oczyszczeniu i usunięciu składników Metro. Nawet starieńki XP, nie wlezie na 4GB....Dokupić dysk, lub zainstalować system bootujący, na dysku zewnętrznym!. I po kłopocie.

Opublikowano

Windows 8.1 - bezsens, to ma Atoma N270 :L

Spróbuj jakiegoś 5.1 Lite, albo samodzielnie potnij XP, ale wiele sie nie spodziewaj. Najlepiej wrzucić większy dysk (jeśli istnieją, bo z tego co widzę, wchodzi tam karta flash na ATA 20pin). 

Opublikowano

No właśnie nad większym dyskiem będę myślał jeszcze a nie wiem jak by zrobić Windows to go ? z win 8.1 albo 10?

Wiecie udało mi się mocno okrojonego windowsa 10 wgrać  :trollface:  :D  :D  i źle nie chodziło. 

To że cudów nie będzie to wiem ale chodzi o wgranie tych najprostrzych apek aby dało się na tym komputerze zarządzać stroną www i bazami danych i klientem ssh putty i przeglądarka i wbudowany klient RDP. Bo to też chodzi o to ze jak będzie gdzieś potrzeba przenieść go czy coś to żeby dało się z każdego miejsca zarządzać  

Albo będę się bawić z tym Windows Embedded udało mi się na maszynie wirtualnej z dyskiem 4GB zainstalować ten system to było 2,7GB wolnego miejsca  :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie