Skocz do zawartości

Problem z niedziałającym bluetooth na zewnętrznym software w Windows 8.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postawiłem system Win JG 8.1 Pro vl x64, wersja ta najbardziej okrojona, czyli core. Aktywowałem system z automatu Windows Toolkitem wersja 2.5.1. Zainstalowałem następujące sterowniki: Notebook system software, Intel Huron River HM 67, Intel Management Engine, Kontroler USB 3.0, Kontroler Smartcard, Intel Storage,Nvidia Grafika, bluetooth ze strony della, dedykowany pod Windows 8 i touchpad.
Jest Kłopot z Bluetooth taki, że działa tylko i wyłącznie w jedna stronę przesyła pliki z laptopa na telefon, z Sony Ericssona Vivaza na Dell Inspirion N7110, przy próbie wysłania pliku, pisze że nie można połączyć, załączam screeny. Na normalnym Windows 8.1 Pro update 1 x64 działo się to samo, po zainstalowaniu zewnętrznego software, do bluetooth, również przesyłało w jedną stronę z laptopa na telefon, a z telefonu na laptop, wyskakiwał komunikat nie można połączyć. Próbowałem Samsung S5610 to przy próbie wysłania z telefonu Samsung, nie wykrywa w ogóle Bluetooth Laptop owego. Na tym microsoftowym bluetooth, bez instalacji zewnętrznego software i driver do bluetooth działa, w obie strony przesyła, tylko ten Microsoftowy jest trochę głupi, bo nie pokazuje w ogóle transferu ile przesłało i z jaką szybkością wysyła, tylko pasek widać jak przesyła.
Bardzo proszę o Pomoc, załączam screeny w tym temacie mam nadzieje, że pomogą, w rozwiązaniu tego problemu z bluetooth niedziałającym, jak się zainstaluje, obojętnie jaki software i driver do bluetooth.

Z Poważaniem wolfwhite1608

Opublikowano

:( Niestety mam to samo na laptopie i Asusie T100.

Myślę że jest to związane z uprawnieniami do katalogów do których chce zapisywać bluetooth.

Spróbuj tam poszukać przyczyny, mnie bluetooth nie jest potrzebny więc w to nie wnikałem.

Na windows 8 tego nie było była łączność w obie strony.

Coś MS przedobrzył. ;)

Opublikowano

:( Niestety mam to samo na laptopie i Asusie T100.

Myślę że jest to związane z uprawnieniami do katalogów do których chce zapisywać bluetooth.

Spróbuj tam poszukać przyczyny, mnie bluetooth nie jest potrzebny więc w to nie wnikałem.

Na windows 8 tego nie było była łączność w obie strony.

Coś MS przedobrzył. ;)

nemo1960 Proszę podaj dokładną ścieżkę tych katalogów, gdzie mam ich szukać Proszę Cię Odpowiedź :)

Opublikowano

Jak skonfigurować bluetooth Intela w Widzie 8, aby działała poprawnie ? Laptopem wyszukałem urządzenie bluetooth w telefonie, pojawił się kod do sparowania, wpisałem kod do telefonu, jak próbuję przesyłać pliki, to pojawia się komunikat ja na screenie bez tytułu.

Bardzo Proszę o Pomoc