whitewolf1608 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Witam postawiłem system Win JG 8.1 Pro vl x64, wersja ta najbardziej okrojona, czyli core. Aktywowałem system z automatu Windows Toolkitem wersja 2.5.1. Zainstalowałem następujące sterowniki: Notebook system software, Intel Huron River HM 67, Intel Management Engine, Kontroler USB 3.0, Kontroler Smartcard, Intel Storage,Nvidia Grafika, bluetooth ze strony della, dedykowany pod Windows 8 i touchpad.Jest Kłopot z Bluetooth taki, że działa tylko i wyłącznie w jedna stronę przesyła pliki z laptopa na telefon, z Sony Ericssona Vivaza na Dell Inspirion N7110, przy próbie wysłania pliku, pisze że nie można połączyć, załączam screeny. Na normalnym Windows 8.1 Pro update 1 x64 działo się to samo, po zainstalowaniu zewnętrznego software, do bluetooth, również przesyłało w jedną stronę z laptopa na telefon, a z telefonu na laptop, wyskakiwał komunikat nie można połączyć. Próbowałem Samsung S5610 to przy próbie wysłania z telefonu Samsung, nie wykrywa w ogóle Bluetooth Laptop owego. Na tym microsoftowym bluetooth, bez instalacji zewnętrznego software i driver do bluetooth działa, w obie strony przesyła, tylko ten Microsoftowy jest trochę głupi, bo nie pokazuje w ogóle transferu ile przesłało i z jaką szybkością wysyła, tylko pasek widać jak przesyła.Bardzo proszę o Pomoc, załączam screeny w tym temacie mam nadzieje, że pomogą, w rozwiązaniu tego problemu z bluetooth niedziałającym, jak się zainstaluje, obojętnie jaki software i driver do bluetooth. Z Poważaniem wolfwhite1608 Cytuj
nemo1960 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Niestety mam to samo na laptopie i Asusie T100. Myślę że jest to związane z uprawnieniami do katalogów do których chce zapisywać bluetooth. Spróbuj tam poszukać przyczyny, mnie bluetooth nie jest potrzebny więc w to nie wnikałem. Na windows 8 tego nie było była łączność w obie strony. Coś MS przedobrzył. Cytuj
provectus Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 a mi blue działa dokupywany hehe... mówie sparujcie urządzenia i po sprawie... Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Niestety mam to samo na laptopie i Asusie T100. Myślę że jest to związane z uprawnieniami do katalogów do których chce zapisywać bluetooth. Spróbuj tam poszukać przyczyny, mnie bluetooth nie jest potrzebny więc w to nie wnikałem. Na windows 8 tego nie było była łączność w obie strony. Coś MS przedobrzył. nemo1960 Proszę podaj dokładną ścieżkę tych katalogów, gdzie mam ich szukać Proszę Cię Odpowiedź Cytuj
nemo1960 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Jak pisałem nie wnikałem w to. Ale pewnie w katalogu usera Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Identyfikator Sprzętu Bluetooth Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Jak skonfigurować bluetooth Intela w Widzie 8, aby działała poprawnie ? Laptopem wyszukałem urządzenie bluetooth w telefonie, pojawił się kod do sparowania, wpisałem kod do telefonu, jak próbuję przesyłać pliki, to pojawia się komunikat ja na screenie bez tytułu. Bardzo Proszę o Pomoc Cytuj
Mr.T Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Przy niektorych blutu musialem najpierw wcisnac na kompie odbierz plik i dopiero wysylac z telefonu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi