SIMON Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Witam. Nioslem wlasnie pomoc online, majaca na celu zmniejszenie partycji systemowej w Windows 8.1. Do zmniejszenia uzylem EASEUS Partition Master, ktory jak zwykle poprosil o restart. Po wykonaniu restartu Windowsa juz nie ujrzalem - zamiast tego okno Odzyskiwanie, a w nim opcje: - Nacisnij klawisz Enter w celu ponowienia proby - Nacisnij klawisz F8, aby uzyskac dostep do ustawien uruchamiania - Nacisnij klawisz Esc w celu przejscia do ustawien oprogramowania ukladowego UEFI Niestety jestesmy ze soba za krotko, nie poznalismy sie jeszcze tak dobrze, nie bylo wczesniej okazji spotkac sie w takich okolicznosciach, wiec nie mam pojecia jak postapic mam z tym ekranem, wziawszy pod uwage, ze niose ta pomoc na odleglosc. Jesli ktokolwiek ma orient, coz moge poczac, by uruchomic system chocby w trybie awaryjnym, bede wdzieczny i moze uda mi sie uniknac srogiej kary. Cytuj
SIMON Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 odpal recovery Nie mam niestety pojecia w jaki sposob. Laptop jest nowy - ACER V5-573G - probowalem kombinacji Alt+F10 przy uruchamianiu, jednak nic to nie dalo. Wyskakuje tylko ekran z opcjami jak powyzej. Cytuj
provectus Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 F2 albo do instrukcji zajrzyj po cos ona jest no nie? Cytuj
razor1995 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Pozostaje przywrócić całą partycję z recovery, jednak w tym modelu masz chyba tylko płytki recovery, które musisz zbootować i przywrócić z nich system (nie ma ukrytej partycji recovery). Jak nie, to pozostaje format Cytuj
SIMON Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 (edytowane) F2 albo do instrukcji zajrzyj po cos ona jest no nie? F2 to BIOS... Jak wiec mamm to rozumiec? Moze jakas dluzsza wypowiedz? Edit: Nie wiem o co kaman, ale kiedy tu zajrzalem poprzednio, powyzsza odpowiedz brzmiala: F2. Zatem odnosnie apdejtu traktujacego o instrukcji - nie mam jej przy sobie, kobieta z laptopem jest daleko, instrukcja nie wiadomo gdzie... Po cos to forum jest no nie? Dziekuje za odzew. Pozostaje przywrócić całą partycję z recovery, jednak w tym modelu masz chyba tylko płytki recovery, które musisz zbootować i przywrócić z nich system (nie ma ukrytej partycji recovery). Jak nie, to pozostaje format @razor, w tym modelu nie ma CD-ROM, jest prawdopodobnie tylko partycja recovery, jednak jest ona ode mnie okolo 200km, wiec nie mam jak tego stwierdzic osobiscie. W kazdym razie dziekuje za sugestie - w najgorszym wypadku wrzucimy swiezy system. Edytowane 3 Maja 2014 przez FAFAŁ Cytuj
exe9812q Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 podlacz usb z live 7/xp i zobacz czy "widac" pliki systemowe (moze tylko uwalil sie bootmgr - jezeli pliki, to format) Cytuj
SIMON Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 podlacz usb z live 7/xp i zobacz czy "widac" pliki systemowe (moze tylko uwalil sie bootmgr - jezeli pliki, to format) Montuje juz instalke Win 8 na pendrive'a. Odleglosc jednak jest zbyt wielka, wiedza po drugiej stronie niewystarczajaca, wiec czas poleciec na skroty, zachowujac kolor owlosienia. Rowniez dziekuje za sugestie - mozliwe, ze skorzystalbym gdybym fizycznie mial dostep do tego laptopa. Tymczasem - format. Cytuj
razor1995 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Od czego jest internet i pdfy z instrukcjami ? Google mi podpowiada,że on nie ma partycji recovery (wklep model laptopa i recovery). Cytuj
SIMON Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Od czego jest internet i pdfy z instrukcjami ? Google mi podpowiada,że on nie ma partycji recovery (wklep model laptopa i recovery). Najwyrazniej masz racje. Google, internet - owszem, jednak tym razem sytuacja okazala sie zbyt stresujaca, zeby ze spokojem, produktywnie, skorzystac z tych wszystkich dobr. System zainstalowany, jakos. Utyralem sie okrutnie. Cytuj
SIMON Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 dla mnie to 5 minut Strasznie glebokie sa Twoje wypowiedzi... Odniosles sie mianowicie do czego? Cytuj
provectus Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 analiza, przygowanie wstepne i przystapienie do naprawy... Cytuj
SIMON Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 analiza, przygowanie wstepne i przystapienie do naprawy... Ach tak, no to zaiste bystrzacha z Ciebie. Ale z czytaniem tekstu i wizualizacja przedstawionych w nim faktow, nie radzisz sobie juz tak wysmienicie... Wszystkiego dobrego @peritus i raz jeszcze dziekuje - swiat potrzebuje rowniez takich jak Ty, bohaterow. Cytuj
provectus Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 bo na odległosc to nie "robota", jak ja bym ci opisął problem sprzetu klienta kilka dni temu to bys miał 10 opcji na jedno rozwiazanie... taka prawda... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi