Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich, mam problem z niedziałającym bluetooth, w systemie operacyjnym Windows 8,1 Pro x64-Bit. System czysty nie przerabiany, pobrany z tego forum, to jest wersja z zintegrowanym update 1 czyli wersja z Kwietnia 2014. Wcześniej miałem, również tego Windowsa zainstalowanego, i Bluetooth mi działało, na tym sterowniku od intela i na tej aplikacji od intela Network: Intel 6230 (BT3.0+HS),Intel Centrino Wireless (Bluetooth Adapter),Intel PROSet/Wirelesn...

Version: A00-00  OEM Version: 2.5.21.40054, tą wersję software zainstalowałem i mi działało, teraz mimo zainstalowania, tej wersji, nie działa, sparowałem urządzenia, jeszcze na tym Windowsowym, pobrałem, najnowsze stery z intel dowland center i dalej nic z tego nie pomaga, po zainstalowaniu, intel ProSet Wireless_16.11.0_e164 i  software do Bluetooth BT_17.0.1401.03_e164, działa tylko bluetooth w jedną stronę wysyła pliki z laptopa na telefon, a z Sony Ericssona Vivaza, przy próbie wysłania pliku, pisze nie można połączyć, wynika, z tego tak jakby bluetooth łączyło tylko w jedną stronę. Na Tym najnowszym Bluetooth BT_17.0.1401.03_e164 Software ogóle nie działa w obie strony przesyłam screen..

Bardzo Proszę o pomoc.

Z Poważaniem wolfwhite1608  

Opublikowano

sparowałem urządzenia, jeszcze na tym Windowsowym

Zobacz przez odinstalowanie tych sterowników które Zainstalowałeś.

Potem przez menadżera urządzeeń Odinstaluj te Windowsa i zainstaluj te które Pobrałeś.

Edit:

To Masz zaznaczone?

1675838Przechwytywanie.PNG

Opublikowano

Potem przez menadżera urządzeeń Odinstaluj te Windowsa i zainstaluj te które Pobrałeś.

Edit:

To Masz zaznaczone?

1675838Przechwytywanie.PNG

slawektor, i na zaznaczonej i na odznaczonej tej opcji nie działa, z Windowsem 8,1 instaluje się już Bluetooth, być może te stery ze do karty wi-fi ze strony intela, gryzą się z tymi sterami do bluetooth Windowsowymi.

Opublikowano

slawektor, i na zaznaczonej i na odznaczonej tej opcji nie działa, z Windowsem 8,1 instaluje się już Bluetooth, być może te stery ze do karty wi-fi ze strony intela, gryzą się z tymi sterami do bluetooth Windowsowymi.

Być może. Dlatego napisałem:

Potem przez menadżera urządzeń Odinstaluj te Windowsa i zainstaluj te które Pobrałeś.

Nie Rozbijaj problemu dotyczącego jednej kwestii, na kilka wątków bo tylko bałagan się robi i zamieszanie.

Instalowałeś na tych Sterach? Te niżej są 64 bit: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Nie Rozbijaj problemu dotyczącego jednej kwestii, na kilka wątków bo tylko bałagan się robi i zamieszanie.

No właśnie tam już napisałem że to nie jest kwestia sterowników to MS coś spier....ł .

Urządzenia można sparować pliki z komputera na telefon można przesyłać a z telefonu NIE.

Co ciekawe telefon jest widoczny jako urządzenie w "Ten komputer" i można w nim "gmerać".

Pomaga jeśli już coś musisz przesłać z tel. na komputer to ustawić bluetooth (w kompie) w tryb "odbierz plik" wtedy winzgroza łaskawie przyjmie ten plik.

Tylko uprzejmie prosze pana peritusa o powstrzymanie się od komentowania że mam słaby sprzęt albo nie umiem sparować urządzeń itd. :ph34r:

Opublikowano

Ciężka sprawa na odległość - bluetooth i wifi to są urządzenia które sprawiają najwięcej problemów zwłaszcza w Win 8/8.1

Podaj model lapka.

Edit: na stronie producenta jest tylko niekompletne wsparcie dla Win 8, dla Win 8.1 brak - trzeba skompletować samemu. Muszę znać dokładną specyfikację tego urządzenia bluetooth - np. z AIDA64, podaj też identyfikator sprzętu, wtedy podam ci właściwe najnowsze sterowniki.

Edit2: w razie dalszych problemów zrób to porządnie:

1. bios zaktualizuj do najnowszej wersji

2. zainstaluj czysty system Win 8.1 up 1

3. zainstaluj wszystkie sterowniki do Win 8.1 zaczynając od chipsetu(ewentualnie IMEI - bo z tym to jest różnie)

4. zrób sobie punkt przywracania

5. teraz instaluj stery wifi + bt

6. jeśli w menedżerze urzadzeń jest ok to pozostaje tylko próba różnych konfiguracji oraz wyłączenie zarządzania przez Windows a używanie tylko Intel ProSet lub na odwrót

Opublikowano

Rozpakowałem i stery te które podałem są właściwe

image.jpg

Tylko rozłożyć ręce - trudna sprawa - konflikt system/sterowniki.

Pozostaje tylko próba z czystą instalacją, ale tak jak podałem: aktualizacja biosu, komplet sterowników do Win 8.1 i  na końcu wifi+bt.

Opublikowano

umnie  bez  problemowo  działa  Bluetooth na Win 8.1 Pro Update 1

Edit a  sróbuj  wysłać  po przez   Transfer Plików Bluetooth   tutaj  mój screen  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]