whitewolf1608 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Witam serdecznie wszystkich, mam problem z niedziałającym bluetooth, w systemie operacyjnym Windows 8,1 Pro x64-Bit. System czysty nie przerabiany, pobrany z tego forum, to jest wersja z zintegrowanym update 1 czyli wersja z Kwietnia 2014. Wcześniej miałem, również tego Windowsa zainstalowanego, i Bluetooth mi działało, na tym sterowniku od intela i na tej aplikacji od intela Network: Intel 6230 (BT3.0+HS),Intel Centrino Wireless (Bluetooth Adapter),Intel PROSet/Wirelesn... Version: A00-00 OEM Version: 2.5.21.40054, tą wersję software zainstalowałem i mi działało, teraz mimo zainstalowania, tej wersji, nie działa, sparowałem urządzenia, jeszcze na tym Windowsowym, pobrałem, najnowsze stery z intel dowland center i dalej nic z tego nie pomaga, po zainstalowaniu, intel ProSet Wireless_16.11.0_e164 i software do Bluetooth BT_17.0.1401.03_e164, działa tylko bluetooth w jedną stronę wysyła pliki z laptopa na telefon, a z Sony Ericssona Vivaza, przy próbie wysłania pliku, pisze nie można połączyć, wynika, z tego tak jakby bluetooth łączyło tylko w jedną stronę. Na Tym najnowszym Bluetooth BT_17.0.1401.03_e164 Software ogóle nie działa w obie strony przesyłam screen.. Bardzo Proszę o pomoc. Z Poważaniem wolfwhite1608 Cytuj
slawektor Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 sparowałem urządzenia, jeszcze na tym Windowsowym Zobacz przez odinstalowanie tych sterowników które Zainstalowałeś. Potem przez menadżera urządzeeń Odinstaluj te Windowsa i zainstaluj te które Pobrałeś. Edit: To Masz zaznaczone? Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 3 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Zobacz przez odinstalowanie tych sterowników które Zainstalowałeś. Potem przez menadżera urządzeeń Odinstaluj te Windowsa i zainstaluj te które Pobrałeś. Edit: To Masz zaznaczone? slawektor, i na zaznaczonej i na odznaczonej tej opcji nie działa, z Windowsem 8,1 instaluje się już Bluetooth, być może te stery ze do karty wi-fi ze strony intela, gryzą się z tymi sterami do bluetooth Windowsowymi. Cytuj
slawektor Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 slawektor, i na zaznaczonej i na odznaczonej tej opcji nie działa, z Windowsem 8,1 instaluje się już Bluetooth, być może te stery ze do karty wi-fi ze strony intela, gryzą się z tymi sterami do bluetooth Windowsowymi.Być może. Dlatego napisałem: Zobacz przez odinstalowanie tych sterowników które Zainstalowałeś. Potem przez menadżera urządzeń Odinstaluj te Windowsa i zainstaluj te które Pobrałeś. Nie Rozbijaj problemu dotyczącego jednej kwestii, na kilka wątków bo tylko bałagan się robi i zamieszanie. Instalowałeś na tych Sterach? Te niżej są 64 bit: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
nemo1960 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 Nie Rozbijaj problemu dotyczącego jednej kwestii, na kilka wątków bo tylko bałagan się robi i zamieszanie. No właśnie tam już napisałem że to nie jest kwestia sterowników to MS coś spier....ł . Urządzenia można sparować pliki z komputera na telefon można przesyłać a z telefonu NIE. Co ciekawe telefon jest widoczny jako urządzenie w "Ten komputer" i można w nim "gmerać". Pomaga jeśli już coś musisz przesłać z tel. na komputer to ustawić bluetooth (w kompie) w tryb "odbierz plik" wtedy winzgroza łaskawie przyjmie ten plik. Tylko uprzejmie prosze pana peritusa o powstrzymanie się od komentowania że mam słaby sprzęt albo nie umiem sparować urządzeń itd. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Ciężka sprawa na odległość - bluetooth i wifi to są urządzenia które sprawiają najwięcej problemów zwłaszcza w Win 8/8.1 Podaj model lapka. Edit: na stronie producenta jest tylko niekompletne wsparcie dla Win 8, dla Win 8.1 brak - trzeba skompletować samemu. Muszę znać dokładną specyfikację tego urządzenia bluetooth - np. z AIDA64, podaj też identyfikator sprzętu, wtedy podam ci właściwe najnowsze sterowniki. Edit2: w razie dalszych problemów zrób to porządnie: 1. bios zaktualizuj do najnowszej wersji 2. zainstaluj czysty system Win 8.1 up 1 3. zainstaluj wszystkie sterowniki do Win 8.1 zaczynając od chipsetu(ewentualnie IMEI - bo z tym to jest różnie) 4. zrób sobie punkt przywracania 5. teraz instaluj stery wifi + bt 6. jeśli w menedżerze urzadzeń jest ok to pozostaje tylko próba różnych konfiguracji oraz wyłączenie zarządzania przez Windows a używanie tylko Intel ProSet lub na odwrót Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 wiktorynka po instalacji z tego linka co mi Podałeś mam tak jak na screenie Odpisz proszę Cytuj
exe9812q Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 ppm na bluetooth w menadzeze urzadzen w celu analizy bledu Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 ppm na bluetooth w menadzeze urzadzen w celu analizy bledu Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 a wifi działa? tak działa Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Identyfikator Sprzęty Bluetooth w Dell Inspiron N 7110 Cytuj
Nieobecny Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 Rozpakowałem i stery te które podałem są właściwe Tylko rozłożyć ręce - trudna sprawa - konflikt system/sterowniki. Pozostaje tylko próba z czystą instalacją, ale tak jak podałem: aktualizacja biosu, komplet sterowników do Win 8.1 i na końcu wifi+bt. Cytuj
exe9812q Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2014 moglbys przetestowac BlueSoleil ? Cytuj
whitewolf1608 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Co mam tutaj kliknąć Bardzo Proszę o Pomoc Cytuj
P.47 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 umnie bez problemowo działa Bluetooth na Win 8.1 Pro Update 1 Edit a sróbuj wysłać po przez Transfer Plików Bluetooth tutaj mój screen [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi