Kosiara Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Witam Mam pytanie, jak dowiedzieć się z jakiej wersji systemu jest klucz windows 8. Chodzi mi o te całe Pro, core itp. Nie mam za bardzo jak na kompie tego sprawdzic ponieważ ten system juz jest wywalony a na jego miejsce wgrany win 7. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Klucz wpisujesz tu :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A ten program pokaże ci klucz w biosie: Windows 8 Product Key Viewer 1.4.7dznajdziesz go w "guglach" Edytowane 1 Maja 2014 przez nemo1960 Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 co z aproblem wejsc na storne producenta? tam jest wersja w8 napisana..lub posuzkać taki model.. Cytuj
Kosiara Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Ja już mam ten klucz tylko chciałem się upewnić do jakiej wersji windowsa 8 ten klucz będzie pasował. A ta strona co podajecie to tak bezpiecznie klucz tam wklepywac? Nikt nie przechwyci sobie tego? Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) NSA.CIA, itd. A tak poważnie nie wiem. Kilka kluczy tak sprawdziłem.I jakoś póki co "odpukać" moje licencje są ważne. Ja mam dowód zakupu więc się zbytnio nie martwię. Edytowane 1 Maja 2014 przez nemo1960 Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 ale problem robicie... czy legla czy nie nie ma znaczenia, bo agencje rządowe i tka ci siedza juz w pc... jest soft wgrany w system Cytuj
slawektor Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Siedzą nie siedzą. Akurat tu bym nie ironizował. A to że user jest myślący i dba o bezpieczeństwo tylko chwalić. @Kosiara Możesz jescze sprawdzić tak: Tu jest wersja AIDA64 która jest pełna i pokazuje klucz jak i wszystko inne, w dodatku portable: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Kosiara Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Klucz jest oryginalny, jest to klucz oem dołączony wraz z laptopem. Po prostu rozchodzi mi o to ze takie stronki sobie mogą zbierać kluczyki, a wiadomo klucza nie nalezy nikogo podawac, jeżeli nie chcemy stracic go. Jak już wyżej pisałem, klucz już mam spisałem własnie z aida64. Rozchodzi mi sie tylko o to jak zweryfikować do jakiej edycji windowsa 8 on jest czy pro, czy nie pro. Cytuj
crimson Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 @Kosiara Jeżeli obawiasz się wpisywania klucza na w/w stronie to zadzwoń do MS i po sprawie. Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Siedzą nie siedzą. Akurat tu bym nie ironizował. A to że user jest myślący i dba o bezpieczeństwo tylko chwalić. @Kosiara Możesz jescze sprawdzić tak: to z myslenien nie ma NIC wspólnego... jak ktoś chce wyciagnac to i tak wyciagnie... bo połowa rzeczy i tka sie dziurawa jak sito a pewnie pulpit zdalny wlaczony jeszcze Cytuj
slawektor Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Z tej strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ( To oficjalna strona Microsoftu) pobierz: Instalowanie systemu Windows 8 Odpal, i tu nie chodzi Żebyś pobierał, tylko będziesz widział jaką wersję windy po podaniu klucza daje Ci pobierać. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Nie chodziło mi o ironię!!! Przecież napisałem że sam korzystam z tej stronki. Myślę że nikt by nie chciał aby jego prywatny klucz znalazł się na stronkach gdzie można znależć klucze. Sprawdzić wersję klucza potrafi również Microsoft Toolkit na forum najnowsza wersja 2.51 Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Jeżeli obawiasz się wpisywania klucza na w/w stronie to zadzwoń do MS i po sprawie. I to jest chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Chociaż gdyby chciało wierzyć w różne teorie spiskowe. Kto wie kto siedzi po drugiej stronie albo kto to podsłuc"Jestem Idiotą"e. Nie odbierajcie tego zbyt poważnie takie sobie dywagacje. Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 I to jest chyba jedyne rozsądne rozwiązanie. Chociaż gdyby chciało wierzyć w różne teorie spiskowe. Kto wie kto siedzi po drugiej stronie albo kto to podsłuc"Jestem Idiotą"e. Nie odbierajcie tego zbyt poważnie takie sobie dywagacje. bys sie zdziwił ile tego jest... a ktokupił przetark sprzetu w PL? fakt niektóre to bzdury, ale sporo prawdy jest w niektórych... tylko dzieci i laicy nie wiedza o czym pisza... a takich to jest sporo jak widze.. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 bys sie zdziwił ile tego jest... a ktokupił przetark sprzetu w PL? fakt niektóre to bzdury, ale sporo prawdy jest w niektórych... tylko dzieci i laicy nie wiedza o czym pisza... a takich to jest sporo jak widze.. No to pozostaje nam powyrzucać elektronikę. Na głowę aluminiowy beret i do lasu. Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 nie konniecznie, wystarczy nie mieś styropianowej głowy i myslec.. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Ja wiem. Ty wiesz? Że przed atakiem skierowanym na jakąś osobę czy grupę osób nie ma obrony. A jeśli myślisz że jesteś w stanie uniknąć tego że nikt nie włamie się do twojego kompa....... Śnij dalej Edit Andre cenię i szanuję twoją wiedzę wiele się od ciebie dowiedziałem ale czasem bredzisz jakbyś był na haju. Gdzie kupujesz towar? Edytowane 1 Maja 2014 przez nemo1960 Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 jak zacnziesz wyłaczac uslugi szybkiego dostepu to masz 80% z głowy... Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 No to masz swoje 100% Koniec offtopa Śpij spokojnie w przekonaniu że nic nie złapiesz. Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 ba... dziwne że przez 8 lat dostąłem jednego wirka tylko ^^ a ty "zabezpiecony" co dzinnie po 5 Cytuj
nemo1960 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 Ehh musisz być taki jak moja połowica zawsze musi mieć racje ? Cytuj
provectus Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2014 nie moja wina ze jestem "bogiem" Cytuj
Kosiara Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Dziękuje bardzo wszystkim za odpowiedzi, już dowiedziałem się wszystkiego co chciałem. Temat do zamknięcia Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi