Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie, jak dowiedzieć się z jakiej wersji systemu jest klucz windows 8. Chodzi mi o te całe Pro, core itp. Nie mam za bardzo jak na kompie tego sprawdzic ponieważ ten system juz jest wywalony a na jego miejsce wgrany win 7.

Opublikowano (edytowane)

Klucz wpisujesz tu :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

:)

A ten program pokaże ci klucz w biosie:

Windows 8 Product Key Viewer 1.4.7d

znajdziesz go w "guglach" ;)

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

Ja już mam ten klucz tylko chciałem się upewnić do jakiej wersji windowsa 8 ten klucz będzie pasował. A ta strona co podajecie to tak bezpiecznie klucz tam wklepywac? Nikt nie przechwyci sobie tego?

Opublikowano (edytowane)

NSA.CIA, itd. :L

A tak poważnie nie wiem.

Kilka kluczy tak sprawdziłem.I jakoś póki co "odpukać" moje licencje są ważne.

Ja mam dowód zakupu więc się zbytnio nie martwię.

Edytowane przez nemo1960
Opublikowano

Siedzą nie siedzą. Akurat tu bym nie ironizował.

A to że user jest myślący i dba o bezpieczeństwo tylko chwalić.

@Kosiara

Możesz jescze sprawdzić tak:

Tu jest wersja AIDA64 która jest pełna i pokazuje klucz jak i wszystko inne, w dodatku portable: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Klucz jest oryginalny, jest to klucz oem dołączony wraz z laptopem. Po prostu rozchodzi mi o to ze takie stronki sobie mogą zbierać kluczyki, a wiadomo klucza nie nalezy nikogo podawac, jeżeli nie chcemy stracic go. Jak już wyżej pisałem, klucz już mam spisałem własnie z aida64. Rozchodzi mi sie tylko o to jak zweryfikować do jakiej edycji windowsa 8 on jest czy pro, czy nie pro.

Opublikowano

Siedzą nie siedzą. Akurat tu bym nie ironizował.

A to że user jest myślący i dba o bezpieczeństwo tylko chwalić.

@Kosiara

Możesz jescze sprawdzić tak:

to z myslenien nie ma NIC wspólnego... jak ktoś chce wyciagnac to i tak wyciagnie... bo połowa rzeczy i tka sie dziurawa jak sito a pewnie pulpit zdalny wlaczony jeszcze  ^_^

Opublikowano

Z tej strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ( To oficjalna strona Microsoftu)

pobierz: Instalowanie systemu Windows 8

Odpal, i tu nie chodzi Żebyś pobierał, tylko będziesz widział jaką wersję windy po podaniu klucza daje Ci pobierać.

Opublikowano

Nie chodziło mi o ironię!!!

Przecież napisałem że sam korzystam z tej stronki.

Myślę że nikt by nie chciał aby jego prywatny klucz znalazł się na stronkach gdzie można znależć klucze.

Sprawdzić wersję klucza potrafi również Microsoft Toolkit na forum najnowsza wersja 2.51

Opublikowano

Jeżeli obawiasz się wpisywania klucza na w/w stronie to zadzwoń do MS i po sprawie.

I to jest chyba jedyne rozsądne rozwiązanie.

Chociaż gdyby chciało wierzyć w różne teorie spiskowe.

Kto wie kto siedzi po drugiej stronie albo kto to podsłuc"Jestem Idiotą"e. ;)

Nie odbierajcie tego zbyt poważnie takie sobie dywagacje.

Opublikowano

I to jest chyba jedyne rozsądne rozwiązanie.

Chociaż gdyby chciało wierzyć w różne teorie spiskowe.

Kto wie kto siedzi po drugiej stronie albo kto to podsłuc"Jestem Idiotą"e. ;)

Nie odbierajcie tego zbyt poważnie takie sobie dywagacje.

bys sie zdziwił ile tego jest... a ktokupił przetark sprzetu w PL? fakt niektóre to bzdury, ale sporo prawdy jest w niektórych... tylko dzieci i laicy nie wiedza o czym pisza... a takich to jest sporo jak widze..

Opublikowano

bys sie zdziwił ile tego jest... a ktokupił przetark sprzetu w PL? fakt niektóre to bzdury, ale sporo prawdy jest w niektórych... tylko dzieci i laicy nie wiedza o czym pisza... a takich to jest sporo jak widze..

No to pozostaje nam powyrzucać elektronikę. Na głowę aluminiowy  beret i do lasu.

Opublikowano (edytowane)

Ja wiem. Ty wiesz? Że przed atakiem skierowanym na jakąś osobę czy grupę osób nie ma obrony.

A jeśli myślisz że jesteś w stanie uniknąć tego że nikt nie włamie się do twojego kompa.......

Śnij dalej ;)

Edit

Andre cenię i szanuję twoją wiedzę wiele się od ciebie dowiedziałem ale czasem bredzisz jakbyś był na haju. Gdzie kupujesz towar?

Edytowane przez nemo1960