Michal90 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Ja też mam na laptopie pierwsza wersje Windows 8 i do tego OEM: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I bezproblemowo instaluje od zera najnowsza 8.1 update, pod koniec instalacji wpisuje mój oryginalny klucz i zaraz po połaczeniu z siecia mam automatycznie aktywowany system. dzony76 - pobierz sobie Windows 8.1 with Update (multiple editions) (x86) - DVD (Polski) = Windows 8.1 with Update (Core/Pro) (x86), zmodyfikuj instalkę plikiem EI.CFG, podczas instalacji wybierz wersję Core, a pod koniec instalacji wklep swój oryginalny klucz. Na koniec połacz się z siecia i po kilkunastu sekundach powinieneś mieć aktywowany system. EI.CFG tak ma "brzmieć"? [Edition] Core [Channel] OEM [VL] 0 Cytuj
slawektor Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Dla tych którzy mają mniejsze doświadczenie. Lub boją sie grzebania w iso. Jeśli nie dodacie pliku EI.CFG też sie nic nie stanie. Przy instalacji w zależnosci jaki podamy klucz instalacyjny od Microsoftu, czy Core czy Pro taka wersja będzie sie instalować. Jeśli podamy Core, instaluje się Core, jeśli Pro, istaluje się Pro. Jeśli nie wyswietla sie podczas instalacji o podanie klucza, bo tak też bywa, to zainstaluje się wersja do której mamy klucz w biosie. Taką sytuację jak Opisałeś kiedyś, z pół roku temu miałem. Moje doświadczenia z kluczami OEM Windows 8 podczas próby aktywowania Windows 8.1 wyglądały tak (było ich kilka): - za żadnym razem Windows 8.1 nie chciał aktywować się kluczem od 8 OEM, - po dzwonieniu do MS zawsze wiadomość, że licencjonowanie mojego klucza nie odpowiada wersji systemu którą próbuje aktywować i, że dostępny jest darmowy upgrade w sklepie MS. O ile pamiętam to dlatego że klucz był zakupiony z tych aktualizacji do Windows 8 za 69 zł. Jeszcze na starym lapie Samsunga. Miałem sytuacje taką jak opisałeś. Kropka w kropkę. O ile dobrze pamiętam to problem z instalacją i aktywacją ustąpił jak zrobiłem instalację z windy. To znaczy z opcji aktualizacje i odzyskiwanie, odzyskiwanie, uruchamianie zaawansowane, i tam była opcja że system z nośnika czy jakoś tak. Od tamtej pory aktywowało się już normalnie. Gdybyś tam kiedyś stawiał Zobacz w ten sposób. Pozdrawiam Cytuj
Gość gpupdate Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 EI.CFG tak ma "brzmieć"? [Edition] Core [Channel] OEM [VL] 0 Spróbuj najpierw zrobić to w ten sposób jak podaje slawektor (dużo prostszy): Dla tych którzy mają mniejsze doświadczenie. Lub boją sie grzebania w iso. Jeśli nie dodacie pliku EI.CFG też sie nic nie stanie. Przy instalacji w zależnosci jaki podamy klucz instalacyjny od Microsoftu, czy Core czy Pro taka wersja będzie sie instalować. Jeśli podamy Core, instaluje się Core, jeśli Pro, istaluje się Pro. Jeśli nie wyswietla sie podczas instalacji o podanie klucza, bo tak też bywa, to zainstaluje się wersja do której mamy klucz w biosie. Cytuj
Gość matbla91 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 A moje pytanie jest troszkę różne, czy klucz który mam w komputerze (Windows 8.1 Core) będzie pasował również po ponownej instalacji, ale Windowsa 8.1 Core N? Cytuj
Tot3 Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2014 Product Key: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB działa spawdzony . Cytuj
FiXik Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 Polecam skorzystanie z narzędzia opisanego dość ciekawie pod adresem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a które udostępnia sam Microsoft wraz z opisem pod adresem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Problemów żadnych nie ma niezależnie od komputera i firmy. Jeśli aktywacja się nie powiedzie to znaczy, że została ściągnięta zła wersja windy. Dzięki temu można zainstalować czystego Windowsa 8.1 na kluczu 8 lub 8.1 (OEM lub retail) spersonalizowanego pod własny komputer z dowolnym pakietem językowym. Testowałem na wielu konfiguracjach. Cytuj
slawektor Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 @FiXik Raz że nie widać związku z tematem posta. Dwa Rozejrzyj się najpierw na forum, poznaj co i jak. Dublujesz tematy: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FiXik Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Przyznam szczerze, że jeśli ktoś lubi sobie życie utrudniać to owszem moja odpowiedź nie ma związku z tematem. Zastanowiłbym się tylko czy warto aż tak kombinować jak istnieją o wiele prostsze rozwiązania. Czy nie proście byłoby powiązać tematy o podobnej puencie i nawiązać do prostych rozwiązań w wielu przypadkach czy lepiej zostawiać tematy nierozwiązane obwiniając ludzi o nie szukanie na forum Cytuj
slawektor Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 @FiXik To nie tak. Nawet nie miałem zamiaru zabierac głosu. O nic Cię nie obwiniam. Dałeś. Dobra. Ale to co Dałeś link nie działa. To co to za pomoc.. Prościej, nie prościej.. Praktycznie na każdym forum jest, tak jak u nas - w regulaminie: 9.Przed założeniem wątku prosimy sprawdzić, czy podobna dyskusja już się na forum nie toczyła (pomocna tu będzie wyszukiwarka na forum - w menu forum opcja "Szukaj").10. Zabronione jest tworzenie takich samych wątków w kilku różnych działach. Powtarzające się wątki będą usuwane, a autor będzie karany ostrzeżeniem. Patrząc że jestes kilka minut na forum, dwa posty o tym samym.. To ile czasu poświecileś na zapoznanie się co jest na forum? O tym że zawsze milej jest korzystać jednak z bazy forum ( o ile można oczywiście), a nie linkowanie do konkurencji, przez grzeczność powinienem nie wspominać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi