Jump to content

Crystal CS4614 - brak sterowników Win10 64bit

Recommended Posts

Posted

Witam potrzebuje sterowniki do karty dźwiękowej Crystal CS4614. Przeszukałem, już wszystkie znane mi strony, DRP też sobie nie poradził...

Z góry dziękuje za pomoc

//edit

Zapomniałem VEN_1013&DEV_6003

Posted

Nie ma i nie będzie bo to za stary sprzęt jak na te systemy. Możesz spróbować programami do sterow jak DriverPack Solution ale na cuda nie licz.

Posted

Nie ma i nie będzie bo to za stary sprzęt jak na te systemy. Możesz spróbować programami do sterow jak DriverPack Solution ale na cuda nie licz.

Wszystkie te programy już sprawdzone. Do innej karty dźwiękowej (akurat się zepsuła ) miałem sterownik do C-media przerobiony przez jednego użytkownika z ruskiego forum. Może też ktoś korzysta z tej karty i posiada takie sterowniki. A potrzebuje jak najszybciej korzystać, stara zawiodła, na nową nie jestem w stanie teraz wydać... a taką dorwałem z rozbiórki.

Posted

Do Windowsa 64 bit nie ma co oczekiwać sterowników, jak już to może do 32bit coś znajdziesz max do windows'a 7 ale odpuść sobie szukanie na 64bit bo szkoda czasu jak oficjalnie masz tylko do XP stery. A co z integrą na płycie ?

Posted

Chodziło mi o zintegrowaną kartę grafiką w mobo :/

Chyba o zintegrowaną kartę dźwiękową.

@glut1997 - tego Crystala pod Windows 64bit nie uruchomisz. To już stary i niewspierany sprzęt i nie istnieją do niego takie sterowniki. 

Posted

Boże nie graficzną  :OI 
Już mi się miesza, chodziło mi o dźwiękówkę, przecież zawsze możesz używać zitegrowanej a nie tej :)