Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System: XP SP3 muli i rzęzi- nie opiekowałem się nim ostatnio od bardzo dawna.

Chciałbym zainstalować Win7 Pro 64 ale na stronie Acera są sterowniki i to niewiele ich do Win7-86. Gdzie szukać sterowników dla Win7 64-bitowego?

Konfiguracja sprzętu:

laptop Acer Aspire 7720g

chipset Intel PM965/GM965/GL960

proc: T7300 (leci do mnie T8300)

Ram:DDR2 Kingston 2Gb KVR800D2S5/2G (druga taka sama w drodze)

HDD: 2x250GB

GPU: GeForce 9300M GS 512MB (DDR2 64-bitowy)

optyczny:HD-DVD

czytnik kart 5w1

WiFi, Bluetooth, Tuner DVB-T itp.

Zastanawiałem się też nad zmianą dysków na SSD na system + HDD 500GB tylko tutaj dyski są razem wpięte pod jedno gniazdo SATA- czy to ma sens(finansowy też)

A może zostawić na XP tylko skąd wziąć najlepsze wydanie, najmniej kłopotliwe przy instalacji- help, please

Nieczęsto stawiałem system i to tylko XP więc moje umiejętności średnie są ale... kilka razy rozbierałem i modernizowałem laptopy to może aż tak źle nie jest. Ciągle uczę się ;-)

Dziękuję z góry za pomoc

Carmelitano

Opublikowano

Słuchaj, jeśli na stronie producenta są sterowniki do Visty to skorzystaj z nich u mnie tak działało, do mojego nawet wsparcia na stronie producenta nie było i jedynie z recovery wyciągnąłem.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Laptop - przeżytek, szkoda pieniędzy na SSD do tego sprzętu, bo kosztuje tyle co wart ten lapek (więcej niż 200/250zł za to nie dostaniesz, bo za 400zł można wyrwać sprzęt z i3-3110M, 4GB DDR3 i dyskiem 500GB SATA II jak dobrze poszukasz) mógłbyś wgrać 64bit jak będziesz mieć drugą tą samą kostkę, lecz nie oczekiwałbym na ogromne rezultaty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie