Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc mam taki zestawik:

MOBO: MSI z370-a pro 1151
GPU: Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming 4GB GDDR5
zasilacz: Modecom Volcano 650W
ram: 2x 4gb Ballistix Sport DDR4 2400 CL.16 
CPU: Intel i5 8400 chłodzenie fortis2
dyski: 
Toshiba P300 1Tb
SSD SANDISK PLUS 240GB
dzwięk: Sound Blaster X-Fi Titanium SB0880 PCI-E
buda: zalman z11 plus

ram w najblizszym czasie bedzie update do 16gb

jaki system i modyfikacja?

glównie gry i płynne działanie

Opublikowano

Skoro uważasz że 8.1 jest stare to jaki sens ma ten post ? 
Jak chcesz 10tkę to bierzesz tą [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Instalujesz ją bez podłączonego neta po instalacji wchodzisz w usługi odnajdujesz Windows Update i przełączasz go na "Wyłączony" i klikasz zatrzymaj.

Instalujesz najnowsze sterowniki do kompa nie musisz odpalać go od nowa za każdym sterownikiem jak to producenci podają.

Wyłączasz DVR przez rejestr jak jest napisane tu : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (Numer 2)
Pozniej pobierasz ShutUP10 i wyłączasz przez niego co jeszcze chcesz, telemetrie itp [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Z apek wyczyścisz przez DISM++ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  :)

7Ki nie ma co instalować na Radeonie bo na DX12 jak gra obsługuje to jest całkiem spoko boost ;)

Opublikowano

Jak sam nie sprawdzisz u Siebie,to się nie przekonasz. :)

Sprawdź czysty 10

plus

Jest tego dostatek :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

PS.

Przy 16-stu GB Ram ja bym brał czyściocha.

Opublikowano

@Laguna nie opłaca się pierdzielić z tym jak filmik pokazuje lepiej wywalić DVRkę i wyłączyć wszystko przez ShutUP10 niż kombinować jak koń pod górę :) 

Opublikowano

dobra to wybrać to od laguana :

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]( widze ze tutaj nie ma kafli wiec spoko )

czy :

od thestraight?

sory za takie pytania ale ja od daaaaawna siedze na 7mce i ciezko mi cos wybrac teraz

Opublikowano

Dałem ci posta jest na twoim wcześniejszym gdzie opisałem ci to trochę tylko musisz się cofnąć :) 

Opublikowano

Można i tak i tak,jak sam chcesz. :)

A tutaj masz jeszcze 7-emki

Opublikowano

Jak będziesz chciał aktualizować system to polecam WSUS zamiast Windows Update [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ustawiasz go tak jak pokazuje obrazek i klikasz start i zaczynają się pobierać aktualizacje 8Sca1iH.png

Opublikowano

Taka jeszcze wzmianka odnośnie 10.

Masz 3 dni 

Jak by się Tobie znudził,zawsze możesz do 7-emki wrócić.

Opublikowano

dobra pobrałem win 10 z

jak to teraz zainstalować na czysto ? ( w win 7 wchodziłem w biosa , formatowałem dysk z windowsem i instalowałem od nowa)

tu jest tak samo ?

Opublikowano

Nie o jakimś DVR tylko dałem ci nawet link ze sposobem wyłączenia ale jak widać ludziom się i tego czytać nie chce.
A w pierwszym pytaniu masz odpowiedź.... aktywować ten win. Najlepiej kluczem albo aktywatorem.
W shutup 10 masz przecież napisane za co odpowiada dana funkcja a jak nakierujesz na nią i potrzymasz to będziesz miał opis większy.

Opublikowano

DISM nie jest wymagane, jak nie jesteś pewny nie ruszaj nic się nie stanie i tyle :) 

Opublikowano

Opis

• blokowanie nagrywania kroków użytkownika
  • blokowanie telemetrii przez Windows 10 i telemetrii przez aplikacje
  • blokowanie WiFi Sense
  • blokowanie Microsoft SpyNet i wysyłania próbek z Windows Defender do Microsoft
  • blokowanie przyzwyczajeń dotyczących pisania na klawiaturze, pisania odręcznego, używania myszki, ekranu dotykowego, korzystania z mikrofonu, oraz wysyłania próbek do Microsoft (Input Personalization i Cortana)
  • blokowanie aktywacji kamery przedniej podczas logowania
  • blokowanie ID związanego ze zbieraniem informacji o użytkowniku na potrzeby reklam
  • blokowanie zachowania użytkownika w aplikacjach Windows Store (wysyłanie url)
  • blokowanie informacji zbieranych przez Cortana i wysyłanych do Microsoft
Opublikowano

ogolnie win 10 bardzo spoko

w cs go polepszyła mi sie płynnosc

Coś za coś.

w grze fortnite na win7 miałem ok 120 fps 

teraz 60 ;/ co poradzic?

To co zaproponował TheStraight
Opublikowano

ktos wie moze dlaczego CZASAMI  mam tak ze po włączeniu pc i zalogowaniu na konto nie mogle klikac w nic na dnym pasku windows? (tzn klikam na "windows" nic sie nie dzieje , klikam na lupe , nic sie nie dzieje , klikam 2x na godzine , nie otwiera sie okno kalendarza ?

dopiero po resecie pc wszystko wraca do normy

Opublikowano

To teraz przedstaw co ty masz za system i może pokaż screen z menedzera zadań co ci obciąża go :) 

Opublikowano

@razor1995 ... ty się zatrzymałeś na epoce kamienia łupanego.... wciskasz komuś Windows 7..... śmiechu warte.... to może koleś idź dalej i zaproponuj instalację Windows XP

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie