Super3511 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 @Mr.TSuper robota, dziękuje za sprawny system . Tylko jedno mnie irytuje:ale to jest taka tylko mała pierdoła. I pytanie, czy można użyć skryptu od kolegi @m4sna uchronienie się przed telemetrią? Cytuj
VACek Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 6 minut temu, Super3511 napisał: @Mr.TSuper robota, dziękuje za sprawny system . Tylko jedno mnie irytuje:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ale to jest taka tylko mała pierdoła. I pytanie, czy można użyć skryptu od kolegi @m4sna uchronienie się przed telemetrią? PPM na pasku zadań, następnie włąściwości->Lista szybkiego dostępu i odznacz te dwie opcje następnie zastosuj Cytuj
m4s Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Można.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Super3511 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 3 godziny temu, M4T napisał: PPM na pasku zadań, następnie włąściwości->Lista szybkiego dostępu i odznacz te dwie opcje następnie zastosuj Ok jutro sprawdzę. 3 godziny temu, m4s napisał: Można. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka A to też jutro zrobię, i dzięki za odpowiedź Cytuj
Super3511 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 14 godzin temu, M4T napisał: PPM na pasku zadań, następnie włąściwości->Lista szybkiego dostępu i odznacz te dwie opcje następnie zastosuj Niestety nie działa, ale chyba jest do wina Areo, ponieważ zauważyłem że na zwykłym motywie tego problemu nie ma Cytuj
VACek Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 2 godziny temu, Super3511 napisał: Niestety nie działa, ale chyba jest do wina Areo, ponieważ zauważyłem że na zwykłym motywie tego problemu nie ma Chodzi ci o listę szybkiego wybierania czy jak bo sie pogubiłem już ? Cytuj
Super3511 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Chodzi ci o listę szybkiego wybierania czy jak bo sie pogubiłem już ?Chodzi o to, że ta lista jest taka niebieska przez co nieczytelnaWysłane z mojego Lenovo K33a42 przy użyciu Tapatalka Cytuj
VACek Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 1 minutę temu, Super3511 napisał: Chodzi o to, że ta lista jest taka niebieska przez co nieczytelna Na każdej kompozycji mam białe tło Cytuj
Super3511 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 Na każdej kompozycji mam białe tło No a ja mam na Kompozycji Areo niebieskieWysłane z mojego Lenovo K33a42 przy użyciu Tapatalka Cytuj
VACek Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2018 1 minutę temu, Super3511 napisał: No a ja mam na Kompozycji Areo niebieskie Dobra już wiem Pobierz AeroGlassGUI.exe i wrzuć do folderu AeroGlass na dysku "C" odpal go i se skonfiguruj Aero Cytuj
Super3511 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 23 godziny temu, M4T napisał: Dobra już wiem Pobierz AeroGlassGUI.exe i wrzuć do folderu AeroGlass na dysku "C" odpal go i se skonfiguruj Aero Mógłbyś mi dać do niego linka? Cytuj
VACek Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 2 minuty temu, Super3511 napisał: Mógłbyś mi dać do niego linka? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Super3511 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 @m4s przeklikałem każdą opcje i nadal to samo Cytuj
m4s Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 ???Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Super3511 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 31 minut temu, m4s napisał: ??? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Każdą opcje pokoleji kliknąłem i nadal w kompozycji Areo7 mam tą niebieską listę co wyżej Edit: Magicznie mój problem został naprawiony (serio, nic nie robiłem a teraz nagle klikam i działa xD) Cytuj
VACek Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 2 godziny temu, Super3511 napisał: Każdą opcje pokoleji kliknąłem i nadal w kompozycji Areo7 mam tą niebieską listę co wyżej Edit: Magicznie mój problem został naprawiony (serio, nic nie robiłem a teraz nagle klikam i działa xD) Ja u siebie mam tak : I efekt mam taki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
trusewiczanna Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Dlaczego komputer nie łączy się automatycznie z wi-fi? No i nie zapamiętuje haseł Cytuj
VACek Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 3 minuty temu, trusewiczanna napisał: Dlaczego komputer nie łączy się automatycznie z wi-fi? No i nie zapamiętuje haseł Było wielokrotnie pisane w tym temacie jak i rozwiązanie tego problemu Cytuj
Super3511 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 W dniu 8.11.2018 o 08:48, m4s napisał: Przeczytaj ze zrozumieniem: Krótki poradnik by [mention=6720]M4T [/mention] co zrobić by wifi zapamiętywało hasło: 1.Odpalamy usługi. 2. Należy uruchomić i dać na automatyczne następujące usługi: - Autokonfiguracja sieci WLAN - Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci - Automatyczne konfigurowanie bezprzewodowej sieci WAN 3. Robimy restart laptopa. Po restarcie wifi nadal prosi o hasło (wpisujemy) 4. Po wpisaniu hasła odczekujemy +/- 5min, robimy restart laptopa. Tadam hasło jest zapisane Spróbuj tego Wysłane z mojego Lenovo K33a42 przy użyciu Tapatalka W dniu 15.11.2018 o 14:55, cra3y napisał: Apropos Wi-Fi i "ograniczone połączenie"/niezapamiętywanie hasła. Problem był w usłudze "NlaSvc" (Rozpoznawanie lokalizacji w sieci) - usługa ta musi działać i przetestować połączenie, żeby zapisać hasło wifi itd itp. Problem w tej edycji to "nieco zmienione" wpisy w parametrach tej usługi. Z windows 10 wziąłem aktualne, podmieniłem i śmiga za każdym razem. Poniżej poprawne parametry w rejestrze tej usługi (zaimportować i zrobić restart) - plik rejestru w załączniku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tego jeśli masz ograniczone połączenie UWAGA: ŻADNYCH Z TYCH SPOSOBÓW NIE UŻYWAŁEM ROBISZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ. U mnie wszystko działa od początku, ale że u ciebie nie działa jak powinno cytuje te komentarze [emoji6] Wysłane z mojego Lenovo K33a42 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Super3511 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 Przed chwilą musiałem użyć tego sposobu (@up), komputer nie chciał się połączyć z moim ruterem przenośnym. Bo uruchomieniu usług na domyślne: - Autokonfiguracja sieci WLAN - Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci - Automatyczne konfigurowanie bezprzewodowej sieci WAN i użyciu klucza rejestru od kolegi @cra3y zaczęło działać. @trusewiczanna spróbuj użyć tego sposobu Cytuj
adiif1 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 W jaki sposob wykonac update aplikacji w panelu sterowania typu gpu-z itp? Cytuj
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Klikasz na aktualizuj przeżuci na stronę z programem ściągasz kopiujesz go do c:\Program Files\CPL PacK\ tam gdzie masz to zainstalowane > kopiujesz > nazwa programu ma mieć identyczną nazwę taką jak stara wersja i to tak po chłopsku wytłumaczone - prościej nie umiem !. Cytuj
adiif1 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 17 godzin temu, woj_ani217 napisał: Klikasz na aktualizuj przeżuci na stronę z programem ściągasz kopiujesz go do c:\Program Files\CPL PacK\ tam gdzie masz to zainstalowane > kopiujesz > nazwa programu ma mieć identyczną nazwę taką jak stara wersja i to tak po chłopsku wytłumaczone - prościej nie umiem !. Dziękuje mistrzu Cytuj
rudy178 Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Witam wszystkich, opisze poniżej moje przygody z tym systemem głownie z wersją x64, bo x32 śmiga elegancko. WERSJA x64 CORE : Pierwsze włączenie po formacie, długo mielił zanim wszedł w konfiguracje windy i potem do pulpitu. Co restart to mielił mega długo, zawsze koło 5min, wyłączyłem szybkie uruchamianie jak ktoś zalecił i pomogło, włączał się super szybko, kilka sekund (zrobilem próbnych 10 restartów) A L E wgrałem mu sterowniki (przez DPRSU) i po tym wgraniu sterowników znowu problem odpalania się, mielił 5min. Szybkie uruchamianie nadal wyłączone. Odpala się szybko 4 na 10 restartów. Zauważyłem taką rzecz : w msconfig w OGÓLNE ((dzieje się to po grzebaniu w systemie np. usługach, bądź instalacji czegoś)) odznaczała się opcja Użyj oryginalnej konfiguracji rozruchu. Jeżeli jej nie zaznaczyłem (czyli zaznaczenie Uruchamianie normalne) to odpalal sie 5min, po włączeniu Uruchamianie normalne i restarcie, opcja UOKR byla juz zaznaczona. Wtedy we większości było okej. Jakiś błąd?! JAK ROZWIĄZAĆ problem prawidłowego odpalania się systemu?! WIFI: Niestety nie zapamiętuje haseł. - Autokonfiguracja sieci WLAN - włączyłem i dałe auto - Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci - jest auto, ale podczas uruchomienia usługi błąd występuje jak u [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Mario80 - Automatyczne konfigurowanie bezprzewodowej sieci WAN - włączyłem i dałe auto EDIT: udało się z hasłami: klikamy w usługach na "Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci" ustawiamy również na automatycznie, DRUGA zakładka Logowanie i tam na: To konto wpisujemy: ".\nick naszego konta" np. .\Bartek - solucja z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @shepard Problem również z wifi był z połączeniem, pokazywał ciągle wykrzyknik zółty, pomół skrypt od @cra3y [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] WU: wyszukuje dłuuuuugo aktualizacje, pokaże ilość, ważne i opcjonalne, ale jak klikniemy na jakąś zakładkę to tylko białe tło puste. WERSJA x64 PRO : Po formacie odpalil sie w miarę szybko, od razu wyłączyłem szybkie uruchamianie, wgrałem tym razem oryginalne sterowniki od producenta. Standardowo w USŁUGACH, odpalałem wifi, niestety błąd @Mario80 nadal był, ale za to nie było wykrzyknika żółtego. WU działa prawidłowo. Odpala 7x na 10x, ale ma czasem zawieszki, wisi na logo win i nie może go załadować (albo 5min czekania), jak się wyłączy i włączy laptopa to działa prawidłowo. WERSJA x32 CORE i PRO: Co najlepsze dziala bez problemu, po wylaczeniu szybkiego uruchamiania, i wgraniu sterow, dziala idelanie. Tylko mam 4gb ramu, a wykrywa w nim 1,98, wiadomo. Bez zarzutów wszystko, odpala sie za kazdym razem szybko, może z raz czy dwa miał zwis. Konfiguracja WIFI, aby zapamietywal hasła działa również, nie występował żółty wykrzyknik z jakością połączenia. Z tego co pamiętam błędu tu nie było z uruchomieniem usługi Autokonfiguracja urządzeń podłączonych do sieci. WU działa prawidłowo na obu wersjach. Ogólnie wszystko bardzo fajnie działa, są drobne błędy, które wyżej opisałem, ale do ogarnięcia. Tylko zostaje kwestia tego odpalania nieszczęsnego, macie jakieś pomysły? Cytuj
VACek Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Godzinę temu, rudy178 napisał: Ogólnie wszystko bardzo fajnie działa, są drobne błędy, które wyżej opisałem, ale do ogarnięcia. Tylko zostaje kwestia tego odpalania nieszczęsnego, macie jakieś pomysły? To jest mod i nie radze używać WU, najlepiej na stałe wyłączyć. Co do Wi-Fi ja jako pierwszy podałem rozwiązanie gdzieś w początkowych postach w temacie. Mam tego moda od poprzedniej wersji. Co do wolnego uruchamiania, mam ssd i zawsze uruchamia mi się bardzo szybko, ten sam mod w wersji pro mam zainstalowany na PC gdzie jest hdd i też nie zauważyłem problemów z uruchamianiem się. Dodatkowo pokusiłem się o własną konfiguracje tego moda gdzie wyniki można zobaczyć we wcześniejszych postach. Prócz problemów z wi-fi które nie chwaląc się jako pierwszy rozwiązałem to nie zauważyłem innych. System moim skromnym zdaniem to najlepszy mod jeśli chodzi o 8.1 jaki spotkałem do tej pory. Cytuj
rudy178 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 9 godzin temu, M4T napisał: To jest mod i nie radze używać WU, najlepiej na stałe wyłączyć. Co do Wi-Fi ja jako pierwszy podałem rozwiązanie gdzieś w początkowych postach w temacie. Mam tego moda od poprzedniej wersji. Co do wolnego uruchamiania, mam ssd i zawsze uruchamia mi się bardzo szybko, ten sam mod w wersji pro mam zainstalowany na PC gdzie jest hdd i też nie zauważyłem problemów z uruchamianiem się. Dodatkowo pokusiłem się o własną konfiguracje tego moda gdzie wyniki można zobaczyć we wcześniejszych postach. Prócz problemów z wi-fi które nie chwaląc się jako pierwszy rozwiązałem to nie zauważyłem innych. System moim skromnym zdaniem to najlepszy mod jeśli chodzi o 8.1 jaki spotkałem do tej pory. Tak, zgadza się, że najlepszy, trochę potestowałem okrojonych systemów także ten dziala stabilnie:) Jeżeli czujesz sie urażony, że Cię pominąłem w "solucjach" to przepraszam, wnioskowałem się na nowszych postach, dlatego dałem "ostatnich" autorów, nie chcialo mi się wałkować całego tematu. Instalowałem ten mod na 5 lapkach, 2x ssd i 3x hdd, ja w swoim mam ssd i wlasnie na moim sa problemy, obojętnie która wersja systemu, ma zawieszki. Znajomi mówią, że sporadycznie zdarza im się zawiesić. Na moim czy to hdd czy ssd (wgrywalem na obu dyskach kazda wersje) jest to samo. Kilka razy odpala od strzała, a czasami trzeba zrestartować bo wisi na logo wina. Dzis rano tak mialem, musialem na szybko odpalic lapka i mielił na logo. Wył i wł laptopa i od razu sie wlaczyl. Wkurza mnie to. Cytuj
moore Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 Ja na moim laptopie nie doświadczam żadnych z wymienionych problemów. System się uruchamia szybko i nie wiesza się na logo windowsa. Także nie doświadczyłem problemów z niezapamiętywaniem hasła WiFi. Ciekawe od czego to zależy, że u jedynych występują u drugich nie. nudzija lubi to Cytuj
VACek Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 1 godzinę temu, rudy178 napisał: Kilka razy odpala od strzała, a czasami trzeba zrestartować bo wisi na logo wina. Dzis rano tak mialem, musialem na szybko odpalic lapka i mielił na logo. Wył i wł laptopa i od razu sie wlaczyl. Wkurza mnie to. Może to wina włączonego WU, btw ja od samego początku jak zainstalowałem to WU na zawsze off, aha i dysk mam w mbr (wszystko na jednej partycji) Cytuj
moore Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 W sumie ja też mam system postawiony na MBR na 1 partycji i oczywiście od początku wyłączone WU. Cytuj
rudy178 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2019 14 minut temu, M4T napisał: Może to wina włączonego WU, btw ja od samego początku jak zainstalowałem to WU na zawsze off, aha i dysk mam w mbr (wszystko na jednej partycji) Spróbuje WU wyłączyć jak wrócę z pracy i potestuję. Systemy zawsze wgrywam normalnie, czyli zostawiam partycje Zastrzeżone przez system i wrzucam winde na kolejnej partycji, nie robiłem nigdy tak jak podałeś. Jak wyłączenie WU nie pomoże, to zrobię tak jak poleciłeś. BTW, czym się różni wgranie systemu normalnie, a Twoją metodą? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi