Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Kupiłem nowy sprzęt, chcę go sprawdzić ale najpierw jakiś dobry system, co polecicie ?

i7-3720QM

2x Samsung M471B5273DH0-CK0 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM

Radeon HD 7970M (2 GB)

Dysk: LITEONIT LMT-128M6M mSATA 128GB SSD

Opublikowano

Dzięki, system jest, walczyłem trochę ze sterownikami ale już działa. Teraz dziwna akcja z temperaturami w OCCT po kilku sekundach błąd "temp. powyżej wartości maksymalnej" ok 90 stopni. W CS:GO też fpsy 100-140 skaczą na niskich, dziwne i nie wiem czy do wyczyszczenia tylko i do przesmarowania czy jednak może być coś z nim nie tak :( 

Opublikowano

Rozumiem, że to używany laptop? W takim przypadku wyczyszczenie i zmiana pasty obowiązkowo. Nie wiesz co tam siedzi a na pewno ta procedura nie zaszkodzi. Co do pasty Arctic MX-2, MX-4 bądź Gelid Extreme (najlepiej tą, bo więcej jest w stanie zbić a te 2-3st to sporo w porównaniu np do tych wcześniej wymienionych) tak w skrócie.

Opublikowano

Tak, tylko właśnie chciałem sprawdzić go na spokojnie bo teraz mogę go zwrócić jeszcze. Nawet się ciepły nie robi, ale wystraszyły mnie te temperatury. Sprzedający był w porządku, mówił że jeszcze z tydzień temu odpalał fife 18 i było okej, ale teraz dzieciak po prostu i ten laptop leży prawie cały czas. Mam też podkładkę 5-wentylatorów i tanio go dorwałem jak na te specyfikacje, ale nie chcę też się wpakować w coś, a nie znam się jakoś super.

Opublikowano

A wentylatory w ogóle pracują? Sprawdź w jakim stanie są wentylatory (czy nie mają kurzu etc) jeżeli masz możliwość otwarcia klapy serwisowej (o ile nie ma "plomby" gwarancyjnej, bo w razie oddania może się przyczepić). Kiedyś kolega tak miał a w środku kłęby sierści zwierzęcej... :lol:

Opublikowano

Pracują, słychać :D właśnie oprócz tych dziwnych temp w OCCT, cała reszta w porządku, no jeszcze te FPSy ale myślę, że to jeszcze sterowniki może nowsze, ustawienia i to wyczyszczenie i przesmarowanie. Tak to śmiga aż miło i nic kompletnie się nie dzieje, a nie wiem czy bezpiecznie jakoś mogę go jeszcze sprawdzić ?

Opublikowano

Skoro słychać a laptop się nie grzeje to powinno być w porządku. Co do sterowników to nie jest tak, im nowsze tym lepiej, słyszałem przypadki, że właśnie gorzej chodziło ale spróbuj i napisz co i jak. System możesz potraktować DISM++, jeżeli chcesz się nim pobawić (to jest bezpieczny program, nie narobisz sobie tym szkód). Wyczyścić układ chłodzenia i wymiana past jak najbardziej (tzn ja bym wymienił dla świętego spokoju).

Opublikowano

Też tak myślę, sprzedający sam się odezwał jak tam i chcę dorzucić płytkę oryginalną ze sterownikami i instrukcje, a nawet pastę gelid i płyn, a kupił z 3 miesiące temu z myślą o wymianie więc powinno być w porządku. Tylko wole chyba oddać gdzieś na przegląd i smarowanie do specjalisty. Nie chcę go bardzo oddawać bo dużo mniej niż 2k, a czytałem już że kompatybilny z gtx 1060, a mega że takiego starego lapka można tak upgradować :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie