Triskelion Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Cześć wszystkim, mam pytanie odnośnie dobrania systemu pod poniższą specyfikację PC: Płyta główna: ASRock FM2A68M-HD+ Procesor: AMD A8-7600 Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G, 3223 MHz /Kaveri (Po małym OC) Grafika: jw. zintegrowana Pamięć ram: 8GB DDR3-1600Mhz GOODRAM (PLAY) Dysk 1: SSD 120GB na kościach MLC Dysk2: HDD 500GB Obecnie posiadam zainstalowany czyściocha Windows 7 HP x64 od Mr.T z czerwca tego roku. PS. Kusi mnie strasznie przesiadka na 10-tkę, ale moje APU oraz płyta podobno bardziej współgrają z Windows 8.1 Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
bison616 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Sterowniki pod twój sprzęt są wydane i pod win10 więc się obawiaj. Wydajnośc powinna być identyczna ~3% I radze to zrobić do końca roku to win10 będziesz miał już oryginalne, przypisane do płyty głównej. Tym narzędziem od ms [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Triskelion Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Sterowniki pod twój sprzęt są wydane i pod win10 więc się obawiaj. Wydajnośc powinna być identyczna ~3% I radze to zrobić do końca roku to win10 będziesz miał już oryginalne, przypisane do płyty głównej. Tym narzędziem od ms [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki, też tak myslałem żeby zrobić. Tylko jak czytam posty użytkowników co do najnowszej aktualizacji listopadowej - to ilość bugów itd. trochę mnie przeraża. Dlatego mam takie wątpliwości.
LAGUNA Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 czysty Windows 10 sobie pobierz. Tutaj masz PL.(chodzi o to narzędzie do pobierania) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Triskelion Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 czysty Windows 10 sobie pobierz. Tutaj masz PL.(chodzi o to narzędzie do pobierania) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cisną i nie odpuszczają - co mnie coraz bardziej skłania do Win10 Pytanie czy po pobraniu czystego Windowsa 10 z oficjalnej strony odrazu będę musiał podać klucz produktu podczas instalacji?
LAGUNA Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jak masz teraz tam windowsa 7,to instalujesz 10-siątkę bez podawania klucza. Jeszcze zdążysz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Triskelion Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jak masz teraz tam windowsa 7,to instalujesz 10-siątkę bez podawania klucza. Jeszcze zdążysz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za info! Czyli zrobic upgrade systemu z poziomu windowsa, jeśli dobrze rozumiem?
Triskelion Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Nie upgrade Czysty instaluj. Już ściągam obraz ISO. Skoro mam 7 HP to 10 też będzie w wersji Home?
LAGUNA Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Tak. Wersja 64 Bity. Jeżeli masz system Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic lub Windows 7 Home Premium, po aktualizacji będziesz dysponował systemem Windows 10 Home.
Triskelion Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Tak. Wersja 64 Bity. Jeżeli masz system Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic lub Windows 7 Home Premium, po aktualizacji będziesz dysponował systemem Windows 10 Home. Jeszcze raz wielkie dzięki za info z tym ostatecznym terminem.
bison616 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 Nie upgrade Czysty instaluj. To nie będzie miał aktywowanego i w legalnego systemu win10. A tak po formacie sam sie aktywuje jak tylko sie połączy w netem.
LAGUNA Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 No format i na czysto instalacja. Po połączeniu z netem,nastąpi aktywacja.
MadDragory Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2017 To nie będzie miał aktywowanego i w legalnego systemu win10. A tak po formacie sam sie aktywuje jak tylko sie połączy w netem. Może zaktualizować obecny system do Windows 10 bez formatowania (niby do końca grudnia za free ). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Win 7Pro x64 skrypty od @m4s i gitara (jak ci się 10 znudzi ) . PS. Zmień kolor czcionki na inny . Czerwony kolor jest zarezerwowany dla administratora i moderatorów forum (zielony chyba też o ile dobrze pamiętam ) .
Triskelion Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dzięki Wszystkim za pomoc! -Zainstalowałem Windows 7 Pro x64 na czysto (aktywacja loaderem) -następnie zrobiłem upgrade do Windows 10 Pro -wypaliłem na płytę obraz iso 10-tki i format -ponowna instalacja na czysto 10-tki przy włączonym necie i system z automatu się aktywował PS. thx, poprawiłem kolor czcionki
bison616 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dzięki Wszystkim za pomoc! -Zainstalowałem Windows 7 Pro x64 na czysto (aktywacja loaderem) -następnie zrobiłem upgrade do Windows 10 Pro -wypaliłem na płytę obraz iso 10-tki i format -ponowna instalacja na czysto 10-tki przy włączonym necie i system z automatu się aktywował PS. thx, poprawiłem kolor czcionki i to jest jedyna słuszna i właściwa droga
Rekomendowane odpowiedzi