Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie bo kupiłem okazyjnie taki tablet, ale okazuje się że ma tylko 8 GB pamięci na system i jest już cały zapchany.

Jest jakiś mod Windows 8.1 na ten tablet by zajmował niedużo na dysku oraz żeby działał w nim dotyk.

Co możenie polecić działającego i czy po podpięciu hub`a oraz zestawu klawiatury z myszą i pen drive z systemem instalacyjnym uda mi się wgrać nowy system na ten tablet.

Opublikowano

Jest jakiś mod Windows 8.1 na ten tablet by zajmował niedużo na dysku oraz żeby działał w nim dotyk.

Raczej nie da rady z 8.1.

Próbuj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] + kompresja (ComapctOS)

Opublikowano

Postawiony ten Windows 10 z linku powyżej i okazuje się że nie ma Microsoft Edge, w dodatku co chwila mi woła o braku pamięci RAM.

Dodam że system czysty bez programów i zabiera na starcie ponad 600 MB usług włączonych jest chyba ok 24.

Jakieś pomysły by przestał mi ten komunikat wyskakiwać o braku pamięci.

Tablet ma mi służyć do odpalania ipla oraz YouTube i jakieś strony czasem przejrzeć na większym ekranie.

Opublikowano

Postawiony ten Windows 10 z linku powyżej i okazuje się że nie ma Microsoft Edge, w dodatku co chwila mi woła o braku pamięci RAM.

Postawiłeś moda i dziwisz sie że nie ma edge, z ciekawości jaką wersje postawiłeś ? x64 czy x32. Pagefiles ustaw na 2gb.

Dodam że system czysty bez programów i zabiera na starcie ponad 600 MB usług włączonych jest chyba ok 24.

Uroki win 10 i tabletu z 1gb ramu :) tam sie tylko nadaje 8.1

Tablet ma mi służyć do odpalania ipla oraz YouTube i jakieś strony czasem przejrzeć na większym ekranie.

Aż takie wymagania do 1gb ramu :D

Opublikowano

A Windows 8.1 jaki wgrać? jakiś mod lub czysty od MS w wersji 32 bit bo ochota na Windows 10 mi przeszła.

Myślę że YouTube i Ipla to nie są aż tak duże wymagania, tym bardziej że na tabletach z 512 MB RAM z Android`em wszystko działa.

Opublikowano

A Windows 8.1 jaki wgrać? jakiś mod lub czysty od MS w wersji 32 bit bo ochota na Windows 10 mi przeszła.

Myślę że YouTube i Ipla to nie są aż tak duże wymagania, tym bardziej że na tabletach z 512 MB RAM z Android`em wszystko działa.

Oczywiście sterowniki do dotyku i całej reszty masz ?

Opublikowano

Mam, to jest szansa na płynne działanie YouTube i Ipla na tym sprzęcie z Windows 8.1, bo z tego co czytałem o Windows 7 na tym sprzęcie można zapomnieć ze względów na brak wsparcia sterowników 32 bit w UEFI dla 7.

Opublikowano

Wgrałem tą modyfikację z linku M4T i niestety mi Ipla nie chce działać, wywala błąd że brakuje mu kodeków.

Dziwne to jest bo wgrałem wszystkie możliwe kodeki, silverlight, flash player, java to co się używa na co dzień i nic.

Ma ktoś pomysł na to czego to może być wina? Może lepiej wgrać czysty system i wyłączyć to co nie potrzebne by pamięci RAM nie brakowało gdyż tu w tym modzie jest aż 600 MB wolnej, potrzebuje na pewno Bluetooth gdyż łącze się z klawiaturą i myszą pod BT.

Opublikowano

Może lepiej wgrać czysty system i wyłączyć to co nie potrzebne by pamięci RAM nie brakowało gdyż tu w tym modzie jest aż 600 MB wolnej

to tylko się cieszyć że tyle wolnej na zwykłym 8.1 i własnej konfiguracji jak będziesz miał 300mb wolnego to cud, wiem z własnego doświadczenia tablet z 1gb  ramu mam juz z 3 lata

Sory za jakość.

Wersja systemu 8.1PS core, tablet ze wszystkimi sterami, podczas instalacji ipli zaznaczyłem kodeki k-lite

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Nie mogę się jeszcze dogadać z automatycznym łączeniem się po WiFi z moją siecią domową, porady z tematu o systemie niestety u mnie nie działają, dotyk już mi działa gdyż musiałem ponownie przeinstalować sterowniki od urządzeń.

Opublikowano

Temat do zamknięcia, wszystko działa tak jak powinno.

Jestem bardzo zadowolony z działania systemu jak i porady jaki dobrać system, jeszcze raz bardzo dziękuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie