krzysiekwin81 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Dzień dobry. Dzisiaj próbowałem zainstalować system Windows 8.1 na moim drugim komputerze. Uprzednia instalacja systemu na innym takim samym komputerze przebiegła bezproblemowo. Obecnie mam problem tego typu, że nie mogę uruchomić instalatora Windows 8.1 Oczywiście postępuję według tradycyjnego schematu typowego dla instalacji, tj. ustawienia w BIOS - odczyt z CD jako Primary. Po naciśnięciu dowolnego przycisku na klawiaturze uruchamia się czasowo ekran powitalny (okienko) po czym po około minucie komputer się restartuje i dalej to samo. Napęd DVD jest dobry, płytka z oryginalnym Windowsem. Dysk twardy jest jeden , partycje C,D i E. Na partycji C zaisntalowany Windows XP. Chcę zainsalować Windows 8.1 na partycji D W tym miejscu chciałem dodać, iż około pół roku temu wymieniałem kondensatory na karcie grafiki, ponieważ denka były uwypuklone, z jednego wyciekł elektrolit. Karta grafiki po wymianie kondensatorów działała prawidłowo. Nie mniej jednak nie sprawdzałem kondensatorków na płycie głównej. Czy ktoś poradzi czy szukać przyczyny po stronie softu czy sprzętu. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
nemo1960 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tylko się nie obraź. Może instalujesz wersję 64 Bit na sprzęcie 32 Bit? Cytuj
krzysiekwin81 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 W porządku, nie obraziłem się :-) Sprzęt jest 64 bit i Windows 8.1 też 64 bit Cytuj
maciej77 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Może procesor nie jest obsługiwany - miałem takie same objawy jak chciałem instalować Win 8.1 na lapku z AMD Turionem 64 x2. Cytuj
krzysiekwin81 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 A jak rozwiązałeś u siebie problem z procesorem ? Cytuj
nemo1960 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Proponuję na tej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stronie sprawdzić czy dasz radę zainstalować win 8.1. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi