Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka modyfikacja lub czyścioch pod ASUSA X550VB? Windows 8.1 / Windows 10

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]ntel Core i5-3230M 2 rdzeniowy, 4 wątkowy (2.6ghz-3.2 turbo)

NVIDIA GeForce 740M 2GB 64 Bit

Intel HD Graphics 4000

Pamięć 8GB DDR3 1600 MHz

DYSK HDD 1TB

Obecnie używam czystego Windows 10 Pro. Nie mogę zainstalować najnowszych sterowników NVIDII, ponieważ dostaję BSOD'a z błędem pliku nvlddmkm.sys i muszę używać starszych sterowników. Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Na win 8.1 mod PP również miałem problem z najnowszymi sterownikami do NVIDII (ten sam błąd). Czy warto aktualizować sterowniki poprzez program Driver Booster? Najbardziej zależy mi na największej wydajności w grach CS:GO i H1Z1. Pozdrawiam

Opublikowano

Jakie sterowniki próbowałeś instalować, po drugie używałeś Display Driver Uninstaller do wyczyszczenia kompa calkowicie ze sterów ? 
I nie nie opłaca się pobierać sterowników przez Driver Booster pobierz je sam :)

Opublikowano

Do tego laptopa są stery od producenta zarówno pod Windows 8.1 jak i pod Windows 7.

Skoro Windows 8.1 źle działa to jest to wina złej instalacji systemu albo niepoprawnej instalacji sterowników.

Ale najpewniej to wina obrazu systemu czyli kastrata a nie normalnego Windowsa.

Zainstaluj system Windows 8.1 z obrazu oryginalnego potem poprawnie w określonej kolejności sterowniki i powinno wszystko działać poprawnie.

Oczywiście może być problem hardwarowy z kartą graficzną.

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź. Zaczynając od początku posiadam oryginalnego Win10 ale Home edition, lapek był kupowany z Win8, ale upgradowalem go do Win10 i niestety nie mogę wrócić do oryginalnego 8.1. Testowałem Win 8.1 PRO Mod PP, niby 10 fpsów więcej niż na Win10 PRO czyściochu, ale na tej 8 zauważyłem straszne spadki fpsów przy dynamicznych akcjach w smołkach, granatach itp do tego stopnia, że nie dało się grać. Zawsze pobierałem sterowniki ze strony producenta i aktualizowałem poprzez Driver Boostera PRO. Jeśli chodzi o sterowniki graficzne to instalowałem 388.13 - przy nich dostaje BSOD'a, a obecnie 376.19, na których wszystko działa. Próbowałem już przez DDU usuwać, ale to nic nie dało, nadal BSOD z nvlddmkm.sys.

Opublikowano

Twoja grafika jest słaba dlatego masz spadki przy smokeach ja przy swojej 750ti dopiero na 1024x768 mam jakieś 200 fps stałe jak dam wyżej to przy samym smoke'u mam spadki a z tą grafiką w csie daleko nie zajedziesz.

Opublikowano

Link do windowsa 8.1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pobierz sterowniki ze strony Nvidii na tym systemie który ci dałem, to jest czysty system nie żaden mod.
Po drugie nie używaj żadnych driver boosterów tylko ręczna instalacja 

Opublikowano

Dzięki bardzo, rozumiem, że same sterowniki ze strony producenta wystarczą? Nic poza tym nie muszę instalować jeśli chodzi o stery? 

A i jeszcze jedno pytanie, przy instalacji systemu lepiej pousuwać wszystkie dyski systemowe czy tylko sformatować podstawową partycję systemową?

Opublikowano

Pewnie masz recovery więc format tylko podstawowej :) 
GPU intel : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

GPU Nvidia : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Realtek LAN : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Realtek Audio : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Ale do Asusa trzeba zainstalować program ATK acpi driver i do Windows 8.1 go nie ma może pobrać ten z Windows 8.

Tak samo touchpad, czytnik kart czy chipset choć ten to na stronie Intela pewnie jest.

To tylko swiadczy jaki bałagan ma Asus ze sterownikami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie