djmarco Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 W pracy mam bramki na których muszę odbić się kartą którą mój telefon z NFC wykrywa. Szukam aplikacji która odczyta mi dane z niej i będę mógł używać telefonu zamiast karty. Jest coś takiego? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
djmarco Opublikowano 22 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Musi jakaś być bo jak kradną dane z karty to przecież używają jakieś aplikacji [emoji14] Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
VACek Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Musi jakaś być bo jak kradną dane z karty to przecież używają jakieś aplikacji [emoji14] Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Nie aplikacji a całego zestawu sprzętów i takie coś jest nielegalne Karta jest własnością firmy Cytuj
djmarco Opublikowano 22 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Nie każdy chce wykorzystywać to do nierządu [emoji14] Może ktoś coś wie więc jeszcze czekam Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
arthurpl Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Nie każdy chce wykorzystywać to do nierządu [emoji14] Może ktoś coś wie więc jeszcze czekam Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Zajrzyj do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo od razu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jakiś czas temu próbowałem, udało mi się (na HTC One m7), niestety szefostwo (a raczej logistyka) zmieniło system na RFID... Cytuj
djmarco Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Niestety po chińsku nie umiem czytać Ale dziękuję za linka. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 NFC Tools Pro: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na ipmarcie znajdziesz Pro Cytuj
djmarco Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 NFC Tools Pro: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na ipmarcie znajdziesz Pro Daj linka albo pełną nazwę tego ipmarca? Bo nie mogę w google odnaleźć. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Samą aplikację weźmiesz stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
djmarco Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Muszę mieć jakieś zabezpieczenie na tej karcie bo nie kopiuje mi danych. Wyskakuje błąd. Tak z ciekawości sprawdziłem na karcie bankomatowej i taki sam komunikat uzyskuje. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Karty bankomatowe sa zabezpieczane, jedynie możesz odczytać jej numer apką: Banking Card Reader. Były kiedyś sposoby na przeprogramowanie tych chipów, ale obecnie nie działają Całkiem mozliwe, że Twoja karta ma szyfrowaną zawartość, dlatego nie potrafi jej odczytać. Cytuj
djmarco Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Wiem jak jest z kartami bankowymi. I nie do tego szukałem tej aplikacji. Sprawdzałem na starej karcie z roboty i też to samo. W takim razie dalej trzeba będzie pamiętać ciągle by jej nie zapomnieć wychodząc do roboty bo jak to w życiu bywa, zapomnisz o wszystkim ale bez telefonu nie wyjdziesz Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Cytuj
razor1995 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Włożyć kartę pod etui telefonu, polecam Cytuj
DannyDog Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 nie każdy moduł NFC (w telefonie) jest taki sam... są lepsze i gorsze wersje ... z tego co mi się obiło jedna z lepiej działających wersji nfc była w sm note2 Cytuj
moszter Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2018 4 godziny temu, DannyDog napisał: nie każdy moduł NFC (w telefonie) jest taki sam... są lepsze i gorsze wersje ... z tego co mi się obiło jedna z lepiej działających wersji nfc była w sm note2 W telefonach masz takie samo NFC, tylko w niektórych ma tylko do płacenia np. Samsung, Apple itd., w innych masz tylko na niektóre kraje/kontynenty np. Europa, Ameryka, Chiny itd., ale w większości albo w ogóle nie masz albo masz w pełni funkcjonalny. Każdy smartphone jak ma w pełni funkcjonalne NFC, to już ma wszystkie potrzebne aplikacje, nie mówię tu o tych do kradzieży. A co do aplikacji musisz podsunąć pomysł szefowi, by poprosił kogoś o zrobienie aplikacji podobnej do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi