Skocz do zawartości

Aplikacja do odczytywania danych NFC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pracy mam bramki na których muszę odbić się kartą którą mój telefon z NFC wykrywa. Szukam aplikacji która odczyta mi dane z niej i będę mógł używać telefonu zamiast karty. Jest coś takiego?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Musi jakaś być bo jak kradną dane z karty to przecież używają jakieś aplikacji [emoji14]

Nie aplikacji a całego zestawu sprzętów i takie coś jest nielegalne :) Karta jest własnością firmy :)

Opublikowano

Nie każdy chce wykorzystywać to do nierządu [emoji14]

Może ktoś coś wie więc jeszcze czekam ;)

Zajrzyj do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo od razu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Jakiś czas temu próbowałem, udało mi się (na HTC One m7), niestety szefostwo (a raczej logistyka) zmieniło system na RFID...

Opublikowano

NFC Tools Pro: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Na ipmarcie znajdziesz Pro :P

Daj linka albo pełną nazwę tego ipmarca? Bo nie mogę w google odnaleźć.

Opublikowano

Muszę mieć jakieś zabezpieczenie na tej karcie bo nie kopiuje mi danych. Wyskakuje błąd. Tak z ciekawości sprawdziłem na karcie bankomatowej i taki sam komunikat uzyskuje.

Opublikowano

Karty bankomatowe sa zabezpieczane, jedynie możesz odczytać jej numer apką: Banking Card Reader. Były kiedyś sposoby na przeprogramowanie tych chipów, ale obecnie nie działają :P 

Całkiem mozliwe, że Twoja karta ma szyfrowaną zawartość, dlatego nie potrafi jej odczytać. 

Opublikowano

Wiem jak jest z kartami bankowymi. I nie do tego szukałem tej aplikacji.

Sprawdzałem na starej karcie z roboty i też to samo. W takim razie dalej trzeba będzie pamiętać ciągle by jej nie zapomnieć wychodząc do roboty ;) bo jak to w życiu bywa, zapomnisz o wszystkim ale bez telefonu nie wyjdziesz :)

Opublikowano
4 godziny temu, DannyDog napisał:

nie każdy moduł NFC (w telefonie) jest taki sam... są lepsze i gorsze wersje ... z tego co mi się obiło jedna z lepiej działających wersji nfc była w sm note2

W telefonach masz takie samo NFC, tylko w niektórych ma tylko do płacenia np. Samsung, Apple itd., w innych masz tylko na niektóre kraje/kontynenty np. Europa, Ameryka, Chiny itd., ale w większości albo w ogóle nie masz albo masz w pełni funkcjonalny.

Każdy smartphone jak ma w pełni funkcjonalne NFC, to już ma wszystkie potrzebne aplikacje, nie mówię tu o tych do kradzieży.

A co do aplikacji musisz podsunąć pomysł szefowi, by poprosił kogoś o zrobienie aplikacji podobnej do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].