Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

poszukuje sprawnego systemu operacyjnego. Nie gram w gry. System bedzie zainstalowany na laptopie i5-2520m 4 gb i dysk ssd. Laptop sluzy mi do ogladania filmow, internetu i pakietow ms office. Jaki system polecacie? Nie zalezy mi na jakims extremalnym wygladzie tylko na prostocie i wydajnosci. 

Opublikowano

tak to HP elitebook 8460p, ten 8.1 zly jest widze ze duzo osob poleca

To nie hdd instalacja systemu od kilku do kilkunastu minut poświęć sobie z 2h i przetestuj z 2-3 systemy :)

Opublikowano

To tylko Windows 7 Professional, praktycznie na 100% masz licencję na ten system jest pod akumulatorem.

Znajomy ma takiego laptopa nawet płyty z systemem firma HP wysłała za darmo oczywiście też ma w nim dysk SSD.

Laptop na Windows 7 działa doskonale natomiast testowo zainstalowałem Windows 10 i tu spore rozczarowanie działa zdecydowanie gorzej i jest poważny problem z driverem grafiki.

Opublikowano

Tak jak piszą niektórzy najlepiej sobie wypróbuj i sprawdź który będzie ci najbardziej odpowiadał  :) 

Konfiguracja trwa no ale to jest najlepszy sposób aby sobie dobrać pod swoje wymagania itp.

Chociaż myślę że nawet 10/8.1 była by dobrym rozwiązaniem o ile są dostępne  sterowniki a jeśli nie no to ewentualnie 7

Opublikowano

Windows 10 na laptop z 2011 roku na który nie ma drivera do grafiki nie licząc protez. Tylko i wyłącznie Windows7 Pro zgodny z licencją.

Do autora.

Zaktualizuj BIOS i ustaw w nim SATA3 bo chyba fabrycznie jest ustawione SATA2.

Opublikowano

Windows 10 na laptop z 2011 roku na który nie ma drivera do grafiki nie licząc protez. Tylko i wyłącznie Windows7 Pro zgodny z licencją.

Do autora.

Zaktualizuj BIOS i ustaw w nim SATA3 bo chyba fabrycznie jest ustawione SATA2.

No własnie wtedy nie ma sensu

Więc Windows 7 w takim przypadku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie