rafa84 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Witam,jaki system pod taki procesor 2GHz postawić? Pamięci ram jest 2GB, grafika zintegrowana, płyta główna gigabyte ga945gcm-s2l. Dysk 40GB ATA.Zainstalowałem XP, zaktualizowałem, wyłączyłem co zbędne ale pod przeglądarką FF trochę tnie. Widzę że większość przeglądarek nie wspiera już tego systemu i nie wiem czy jest sens przy tym zostać czy dołożyć 1GB chociaż i postawić W7, będzie to jakoś działać?Nie mój komputer więc zależy mi żeby to jakoś działało. Nikt na tym nie gra, internet muzyka i tyle.Z góry dzięki za odpowiedź.
VACek Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2017 Win 7 starter [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
piosylant Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 Jeśli FF tnie na XP, to nie sądzę, by było lepiej na Win 7 Starter.
Hannibal Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 XP jest, IMHO, najlepszym - o ile trzymamy się produktów Microsoftu - wyjściem. Niezależnie jednak od systemu najbardziej wąskim gardłem będzie na pewno dysk (dotyczy to tak jego interface'u, jak i wielkości) i jeżeli w ogóle jakąś modernizację Pan przewiduje, to od tego elementu bym zaczynał. PS Może warto by to "cięcie" FF zilustrował Pan choćby zakładką Wydajność i Procesy z managera zadań. Jest jakaś szansa, że ktoś coś z tego będzie w stanie wyczytać i ew. kroki optymalizacyjne wskazać.
piosylant Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 Jeśli cięcie dotyczy filmów online, to pomóc może przyklejenie kartki z napisem "sprzedam". Jeśli problem dotyczy ogółu przeglądania stron, polecam jakiś tani dysk SSD. Różnica będzie kolosalne. Wtedy nawet o Win 7 będzie można pomyśleć.
VACek Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2017 Nawet z takim Dyskiem jak by miał 4gb ramu zrobił by z 1gb ramu ramdysk tam dał przeglądarke i wszystkie tempy systemowe co by dało mega kopa
rafa84 Opublikowano 23 Września 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Dziękuje Wszystkim za odpowiedzi w tym temacie. Sprawdziłem systemy inne ale jednak został XP. Przeglądarka delikatnie cięła przy kilku kartach, na yt filmy działają dobrze. Wyłączyłem zbędne usługi, ze startu co zbędne i kompozycja zwykła. Pozdro.
Nieobecny Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Tylko Win 7 x86. Wymień procesor za grosze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a problemy z filmami skończą się.
Rekomendowane odpowiedzi