FAFAŁ Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 Odpalamy terminal i wklejamy kolejno linijkami cd /tmp chmod +x kernel-3.14 sudo sh kernel-3.14 sudo reboot Po restarcie mamy nowe jądro wgrane lista zmian w po angielsku - Enhanced memory compression (ZRAM memory compression) - Generic CPU Boost- Nouveau adds new NVIDIA GPU support - NVIDIA Tegra PRIME support- AMD Cryptographic Coprocessor support - More fixes for the open source AMD driver- Improvements for Radeon DPM, etc.
provectus Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 a chwile nowy mint wejdzie, aż mnie nosi bo lubie minta
Baran0119 Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 Tylko co nam da wklejenie/wpisanie tych kilku linijek?
Baran0119 Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 ale po co nadawać uprawnienia i wykonywać plik, którego nie ma?
provectus Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 a po wyłączać UAC w windows skoro MS go dał? ^^
mmaciek12 Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 @FAFAŁ Nie sądzisz że to dziwne że na Minta jest 3.14, a ja na Neo V posiadam 3.4?? Niby różnica platform, ale numerki mnie dziwią wręcz.
provectus Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 przecież android to linux, wiec "jedno drugie aktualizuje"
mmaciek12 Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 Na prawdę? Nie wiedziałem, dzięki za info Peritus = Capitan Obvious
FAFAŁ Posted April 4, 2014 Author Report Posted April 4, 2014 na telefon mam możliwość wgania Kernel 3.4.83 . Nie wnikałem ale to coś może być z moim zdaniem z różnic deskop i telefon i całego wsparcia sprzetowego jądra typowo telefonowe i jadra typowo komputerowe . Tak mi sie zdaje specem nie jestem w tym Na mincie mam to co podałem , na pytanie po co podnosić uprawnienia odpowiem po to by zaktualizować składnik systemu tu masz wybór chcesz aktualizujesz a nie pobierasz łatke z wu i tam samo sie w tle podnosi uprawnienie .
provectus Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 Na prawdę? Nie wiedziałem, dzięki za info Peritus = Capitan Obvious jasne że oczywiste, ba
maniek1310 Posted April 6, 2014 Report Posted April 6, 2014 @FAFAŁ polecam podpiąć link do wszystkich wersji kernel-a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz polecania do sprawdzenia wersji systemu "lsb_release -a" oraz wersji kernela "uname -r"
Recommended Posts