Skocz do zawartości

Tylko LTE na Android 6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam darmowego programu na Android 6 który potrafi wymusić ustawienie sieci na Tylko LTE czyli musi być nadrzędny wobec ustawień telefonu.

Testowałem kilka takich ale żaden nie był w stanie zachować się poprawnie w przypadku utraty zasięgu czyli nie mógł przełączyć się na 3G a tak właśnie każdy robił.

Program ma tylko jedno wymaganie pracować w trybie Tylko LTE gdy straci zasięg ma nic nie robić nie ma prawa przełączyć się na 3G.

Telefon to Lenovo C2 z kartą red bull i aktywną usługą darmowy internet LTE która działa tylko w LTE a gdy przełączy się na 3G

to mi pożera MB.

Chyba że po wybraniu Tylko LTE trzeba to jeszcze jakoś zapisać ale nie widzę tam żadnego OK czy zastosuj.

Oczywiście w ustawieniach sieci na Androidzie jest ustawione LTE/3G/GSM.

Opublikowano

Network Signal Guru - Musisz dac Lock RAT i wybrac LTE

Albo kod *#*#4636#*#*  - Informacje o telefonie 

Do obydwu potrzeba roota :)

Opublikowano

Network Signal Guru - Musisz dac Lock RAT i wybrac LTE

Albo kod *#*#4636#*#*  - Informacje o telefonie 

Do obydwu potrzeba roota :)

Ten warunek dyskwalifikuje te programy.

Ale jaki jest sens w tych programach których masę w Google Play które mają teoretycznie wymuszać LTE ale wcale tego nie robią.

Bo w samym Androidzie mozna też ustawić LTE jako preferowany ale mi chodzi o to żeby było tylko LTE.