Tupak Amaru Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Witam. Szukam darmowego programu na Android 6 który potrafi wymusić ustawienie sieci na Tylko LTE czyli musi być nadrzędny wobec ustawień telefonu. Testowałem kilka takich ale żaden nie był w stanie zachować się poprawnie w przypadku utraty zasięgu czyli nie mógł przełączyć się na 3G a tak właśnie każdy robił. Program ma tylko jedno wymaganie pracować w trybie Tylko LTE gdy straci zasięg ma nic nie robić nie ma prawa przełączyć się na 3G. Telefon to Lenovo C2 z kartą red bull i aktywną usługą darmowy internet LTE która działa tylko w LTE a gdy przełączy się na 3G to mi pożera MB. Chyba że po wybraniu Tylko LTE trzeba to jeszcze jakoś zapisać ale nie widzę tam żadnego OK czy zastosuj. Oczywiście w ustawieniach sieci na Androidzie jest ustawione LTE/3G/GSM. Cytuj
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Network Signal Guru - Musisz dac Lock RAT i wybrac LTE Albo kod *#*#4636#*#* - Informacje o telefonie Do obydwu potrzeba roota Cytuj
Tupak Amaru Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Network Signal Guru - Musisz dac Lock RAT i wybrac LTE Albo kod *#*#4636#*#* - Informacje o telefonie Do obydwu potrzeba roota Ten warunek dyskwalifikuje te programy. Ale jaki jest sens w tych programach których masę w Google Play które mają teoretycznie wymuszać LTE ale wcale tego nie robią. Bo w samym Androidzie mozna też ustawić LTE jako preferowany ale mi chodzi o to żeby było tylko LTE. Cytuj
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zeby ustawic na sztywno lte musisz miec roota inaczej ciezko jesli ogolnie sie da Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi