Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam tablet z klawiatura Colorovo (procek intel atom). Oryginalnie byl na nim win8 Bing. Chciałbym zainstalować jednak Linuksa, podoba mi sie Mint, pracowalem juz na nim (dystrybucja Mate) - czy bedzie on obsługiwał ekran dotykowy i dobrze współpracował z tabletem ? Czy może jakis inny linux polecacie a'la windows wygladem itp na owy tablet.

Opublikowano

nie wiem czy zaden, poszukaj  u wujka google 

sam mam kiano pro 8" z 1 w10 na pokladzie , i nic nie idzie zrobic nawet w7 dac ani linux bo ni- ma drivers :)

Opublikowano

zaden linuks nie obsluguje dotyku ?

To nie chodzi o to czy jest Linux obsługujący w ogóle dotyk. Problem jest w tym iż muszą być sterowniki do konkretnego typu dotyku. W przypadku tabletów i wszelakich innych tego typu cudów (jak np. specyficzne laptopy czy w własnie tablety) na Windowsie 10 najczęściej po prostu nie ma bo nikt nie przewiduje czegokolwiek innego niż jest oryginalnie na tego typu sprzętach.

Opublikowano

troche zle piszesz ,u mnie  kiano wlasnie sa sterowniki na win 8.1 i 10  a juz do w7 nie ma visty,xp ani linux 

ta bo w przypadku tabletów stery do 8.1 i 10 to jedno i to samo

Opublikowano

ta bo w przypadku tabletów stery do 8.1 i 10 to jedno i to samo

no to dlatego pisze ze dziala tylko na 8.1/10

jak by dzialal dotyk to sam bym z checia dal w7 albo linux mint xfce :)

Opublikowano

no wlasnie...robie pendrive rufusem i nie startuje z pendrive mint..chyba to winne uefi..a nie dam rady tego wylaczy w Biosie tabletu

wypalasz pendriva w trybie uefi gpt fat32

Opublikowano

Polecam skrypt tego gościa pozwala on do obrazów 64-bitowych Linuxa dodać 32 bitowy bootloader oraz sterowniki potrzebne do obsługi dotyku, audio i nawet wifi.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie