Portalnet Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Witam mam tablet z klawiatura Colorovo (procek intel atom). Oryginalnie byl na nim win8 Bing. Chciałbym zainstalować jednak Linuksa, podoba mi sie Mint, pracowalem juz na nim (dystrybucja Mate) - czy bedzie on obsługiwał ekran dotykowy i dobrze współpracował z tabletem ? Czy może jakis inny linux polecacie a'la windows wygladem itp na owy tablet.
Portalnet Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 zaden linuks nie obsluguje dotyku ?
G77 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 nie wiem czy zaden, poszukaj u wujka google sam mam kiano pro 8" z 1 w10 na pokladzie , i nic nie idzie zrobic nawet w7 dac ani linux bo ni- ma drivers
xkx Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 zaden linuks nie obsluguje dotyku ? To nie chodzi o to czy jest Linux obsługujący w ogóle dotyk. Problem jest w tym iż muszą być sterowniki do konkretnego typu dotyku. W przypadku tabletów i wszelakich innych tego typu cudów (jak np. specyficzne laptopy czy w własnie tablety) na Windowsie 10 najczęściej po prostu nie ma bo nikt nie przewiduje czegokolwiek innego niż jest oryginalnie na tego typu sprzętach.
G77 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 troche zle piszesz ,u mnie kiano wlasnie sa sterowniki na win 8.1 i 10 a juz do w7 nie ma visty,xp ani linux
peerik Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Bo wszystko jest zależne od sprzętu i producenta..
VACek Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 troche zle piszesz ,u mnie kiano wlasnie sa sterowniki na win 8.1 i 10 a juz do w7 nie ma visty,xp ani linux ta bo w przypadku tabletów stery do 8.1 i 10 to jedno i to samo
G77 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 ta bo w przypadku tabletów stery do 8.1 i 10 to jedno i to samo no to dlatego pisze ze dziala tylko na 8.1/10 jak by dzialal dotyk to sam bym z checia dal w7 albo linux mint xfce
VACek Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 bym z checia dal w7 Win 7 i tak byś nie dał bo tego typu tabsy mają 32bitowe uefi, a win 7 32bit nie ma wsparcia uefi
Portalnet Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 no wlasnie...robie pendrive rufusem i nie startuje z pendrive mint..chyba to winne uefi..a nie dam rady tego wylaczy w Biosie tabletu
VACek Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 no wlasnie...robie pendrive rufusem i nie startuje z pendrive mint..chyba to winne uefi..a nie dam rady tego wylaczy w Biosie tabletu wypalasz pendriva w trybie uefi gpt fat32
Portalnet Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 obraz nie jest wspierany przez UEFI mogę tylko wybrać mbr dla BIOS lub UEFI - inne opcje nie idą - obraz to linux mint 32 bitowy
VACek Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Pobierz Mint Cynnamon 32bit jeśli nie pójdzie to 64bit i powinien ruszyć
Portalnet Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 oki, dzieki za sugestie, popróbuję
kodxana Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Polecam skrypt tego gościa pozwala on do obrazów 64-bitowych Linuxa dodać 32 bitowy bootloader oraz sterowniki potrzebne do obsługi dotyku, audio i nawet wifi. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
VACek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi