Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej, mam laptop (12 lat) to Compaq Presario v2000 

Parametry (nie wszystkie) :

Ram : 512 mb + 256 mb (zwiększałem)

Rom : (Około) 80 gb

Procesor : 1.8 ghz (AMD)

Taktowanie Procesora : 32 bit

Na tym kompie były następujące OS'y :

Windows XP,

Kali Linux,

Puppy Linux,

Linux Mint,

Linux Lite (Obecny)

Powiedzcie jaki OS wybrać?

Tylko Nie Viste ( ͡° ͜ʖ ͡°) ani XP bo zgubiłem płyte a klucz nie działa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Z windowsów nic wyżej xp i to w dodatku moda bym tam nie pchał, wsadź tam z 2gb ramu a poczujesz różnicę :) Zerowanie dysku by się przydało też da troche kopa

Opublikowano

O ile pominąć ew. kwestie licencyjne, to wydaje mi się, iż warto sprawdzić Windows 2000. Choćby tylko z uwagi na zarządzanie pamięcią.

Minusem przy tym OS-ie jest natomiast kwestia doboru oprogramowania użytkowego pozwalającego wykorzystać ten sprzęt do czegoś więcej niż stawiania pasjansa i pisania w notatniku.

Update.

Zabrałem się za pisanie o Windows 2000 gdy Pańskiego postu jeszcze nie było. - Przepraszam za powielenie tego co sam Pan już podał.

Opublikowano

win 95 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- powinno przejść bez klucza ale głowy nie dam

win 98 PL SE- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- key H8J3X-9HQQG-DQXX7-6GFTJ-DF6MB

Opublikowano

Windows'a 2000 sprawdzałem

Właśnie zapomniałem dodać, że instalowałem także Win 2000 i chodził świetnie!

I jak napisałem działam świetnie

+M4T THX

+Dynamite nie mogę :( bo komputer nie akceptuje płyt DVD,Pendrive'ów do Boota a płyta CD ma zaledwie 800 mb a Lubuntu jakieś 900 (Około) 

win 95 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- powinno przejść bez klucza ale głowy nie dam

win 98 PL SE- [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- key H8J3X-9HQQG-DQXX7-6GFTJ-DF6MB

Sprawdze na VM (VirtualBox)

Opublikowano

Update.

Zabrałem się za pisanie o Windows 2000 gdy Pańskiego postu jeszcze nie było. - Przepraszam za powielenie tego co sam Pan już podał.

Nie ma za co.

Dobra instaluje WinXP od WinSxS i temat zamknięty.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązane

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie