Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy pójdzie okrojony windows 10 pro x64?

W październiku trafił mi się komputerek z windows 7 x64. Tanio. System inwalid, uszkodzone partycjonowanie. Strasznie mulił. 

Tydzień temu zabrałem się za niego i usunąłem całkowicie instalując minta. Ale na mincie nadal wszystko spowolnione. Acera przeczyściłem, wymieniłem pasty i temperatury zeszły o jakie 10 stopni. 

Wyrzuciłem gruba i naprawiłem MBR testdiskiem. Wrzuciłem testowo XP z tej strony i wszedł. 

Gdy sprawdzałem zawartość dysku (usuniętą), to natknąłem się na foldery windowsa 10. Nie wiem, jaki on był, ale gościu musiał cudować z wieloma systemami. 

Myślę, że gdy windows 10 był na komputerze, to w biosie musi być zaszyty klucz, tylko nie mam pojęcia, jakiej maści był windows 10.

Revo ma 2GB RAMu i dysk 300GB. Liczę, że przy sztywnym swapie 3GB - W10PRO1703X64PW-544f1741 może pójść, ale to pierwsza moja przygoda z windowsem 10. Ale to Wy jesteście spece od windowsów.

Dzięki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tyle RAM-u to wersja 32bity - będzie dużo bardziej żwawsza...

Czy na pewno 10ka?

Czy nie lepiej 7ka? Czysta+optymalizacja (RemoveSPY_AIO)

Opublikowano

Dzięki za odpisanie.

Może być oszczędna lekka siódemka 32bit, a jakże, tylko przy 700 eci emeryturki, to prawie nieosiągalne, a jeszcze w życiu nie ryzykowałem.

Opublikowano

Jakikolwiek system na 2gb ramu to tylko system 32bit, w biosie jedynie mógłby być zaszyty klucz od 8/8.1 ale w tym lapku to nie realne, są skrajne przypadki że zaszyty jest klucz od w7 ale to niewielki odsetek.

P.S ja bym na tego Atoma nie pchał win 10 :)

Opublikowano

Względnie działa aktywowany XP pro sp3. Do tej pory najszybciej. Nie będę już zmieniał na następne bułki... Choć bylem ciekawy windowsa 10. Jednak odkryłem problemy z procesorem - widocznie był zajechany... a tego nie da się wymienić.

Szkoda.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie