kitaro Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Czy pójdzie okrojony windows 10 pro x64? W październiku trafił mi się komputerek z windows 7 x64. Tanio. System inwalid, uszkodzone partycjonowanie. Strasznie mulił. Tydzień temu zabrałem się za niego i usunąłem całkowicie instalując minta. Ale na mincie nadal wszystko spowolnione. Acera przeczyściłem, wymieniłem pasty i temperatury zeszły o jakie 10 stopni. Wyrzuciłem gruba i naprawiłem MBR testdiskiem. Wrzuciłem testowo XP z tej strony i wszedł. Gdy sprawdzałem zawartość dysku (usuniętą), to natknąłem się na foldery windowsa 10. Nie wiem, jaki on był, ale gościu musiał cudować z wieloma systemami. Myślę, że gdy windows 10 był na komputerze, to w biosie musi być zaszyty klucz, tylko nie mam pojęcia, jakiej maści był windows 10. Revo ma 2GB RAMu i dysk 300GB. Liczę, że przy sztywnym swapie 3GB - W10PRO1703X64PW-544f1741 może pójść, ale to pierwsza moja przygoda z windowsem 10. Ale to Wy jesteście spece od windowsów. Dzięki. Pozdrawiam.
m4s Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Tyle RAM-u to wersja 32bity - będzie dużo bardziej żwawsza... Czy na pewno 10ka? Czy nie lepiej 7ka? Czysta+optymalizacja (RemoveSPY_AIO)
kitaro Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Dzięki za odpisanie. Może być oszczędna lekka siódemka 32bit, a jakże, tylko przy 700 eci emeryturki, to prawie nieosiągalne, a jeszcze w życiu nie ryzykowałem.
zdzisiek24 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Życie to ciągłe ryzyko ... ale to powinieneś już wiedzieć Bez oryginalnego kluczyka to i tak bez znaczenia jaki system postawisz
VACek Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jakikolwiek system na 2gb ramu to tylko system 32bit, w biosie jedynie mógłby być zaszyty klucz od 8/8.1 ale w tym lapku to nie realne, są skrajne przypadki że zaszyty jest klucz od w7 ale to niewielki odsetek. P.S ja bym na tego Atoma nie pchał win 10
kitaro Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Względnie działa aktywowany XP pro sp3. Do tej pory najszybciej. Nie będę już zmieniał na następne bułki... Choć bylem ciekawy windowsa 10. Jednak odkryłem problemy z procesorem - widocznie był zajechany... a tego nie da się wymienić. Szkoda.
VACek Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązany Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi