Puffin07 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Witam. Nie dawno ściągnąłem sobie Windows 8.1 AIO i zainstalowałem na komputerze wersję Enterprise x64. Po zainstalowaniu systemu chcę aktywować tą wersję na 180 dni za pomocą programu KMS Activator Ultimate 2014 v1.7. Gdy uruchamiam już na wejściu pokazuje się tabliczka: Microsoft .NET Framework Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. Jeśli klikniesz przycisk Kontynuuj, aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Jeśli klikniesz przycisk Zamknij, aplikacja zostanie natychmiast zamknięta. w szczegółach pisze: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale klikam Kontynuuj. wszystko idzie dobrze, aż gdy na samym końcu wyskakuje: Windows Script Host Trwa aktywowanie produktu Windows®, Enterprise edition (jakieś tam numery i liczby)... Błąd: 0xC004F074 Usługa licencjonowania oprogramowania zgłosiła, że nie można aktywować komputera. Nie może nawiązać połączenia z usługą zarządzania kluczami. Dodatkowo informacje można znaleść w dzienniku zdarzeń aplikacji. Szukałem po całym internecie. Próbowałem manualnie i to samo. Znalazłem, żeby wyłączyć usługę SesionL Application lecz jej nie mam. Proszę o szybką pomoc. Dziękuje wszystkim, którzy zainteresują się moim problemem i pomogą I takie pytanko, ile będę mógł jeszcze być na nieaktywowanej wersji? Cytuj
adamkon Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Po co Ci wersja Enterprise ; pobierz (lub wybierz) Pro i bez żadnego ale zaaktywujesz Edytowane 15 Marca 2014 przez adamkon bez cytatu lepiej sie czyta :P Cytuj
Puffin07 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Problemem jest mój słaby internet:/ Niestety mogę instalować Professional lub Enterprise. Cytuj
adamkon Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 @Puffin07 jak mogłeś wybrać Pro to Ty - Enterprise ; zastanów się chwilę Cytuj
Puffin07 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 Nie mam w instalatorze Pro, mam tylko Core itd. Nie chce ściągać tego od nowa, ponieważ zajęłoby to mi kilka dni. Cytuj
Puffin07 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 A ile mogę jeszcze być na nieaktywowanej? Cytuj
mateuszwawa20 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2014 30 dni około a co do enterprise 8.1 to poszukaj kluczy mak kiedyś pamiętam był taki fanpage na fejsie gdzie co kilka dni klucze dodawali i na infolinię się dzwoniło Cytuj
ziloth Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Znajdz I pobierz KMS nano lub pico portable. Uruchom jako admin. I po chwili system masz aktywowany. Cytuj
SIMON Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2014 Witam. Nie dawno ściągnąłem sobie Windows 8.1 AIO i zainstalowałem na komputerze wersję Enterprise x64. Po zainstalowaniu systemu chcę aktywować tą wersję na 180 dni za pomocą programu KMS Activator Ultimate 2014 v1.7. Gdy uruchamiam już na wejściu pokazuje się tabliczka: Microsoft .NET Framework Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. Jeśli klikniesz przycisk Kontynuuj, aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Jeśli klikniesz przycisk Zamknij, aplikacja zostanie natychmiast zamknięta. Twoj problem zdaje sie polega m.in. na tym, ze brakuje Ci aktualizacji Microsoft .NET Framework, ktorej wymaga Twoj aktywator. Jednak pomijajac te kwestie, osobiscie korzystam z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], z pozytywnym skutkiem tak w przypadku Enterprise, jak i Proffesional. Kopia aktywatora w zalaczniku, instrukcja w archiwum, aktywacja banalnie prosta. /SIMON [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
George Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Witam.Mam problem z aktywacją Win.8.1 Pro. próbuję od paru dni aktywacji manualnej przez serwery ale nic nie ,,wchodzi'' System postawiony od nowa. Może jakaś sugestia odnośnie aktywnych serwerów-byłbym wdzięczny.Pozdrawiam. Cytuj
dareckibmw Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Witam. Mam problem z aktywacją Win.8.1 Pro. próbuję od paru dni aktywacji manualnej przez serwery ale nic nie ,,wchodzi'' System postawiony od nowa. Może jakaś sugestia odnośnie aktywnych serwerów-byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. Uzyj aktywatora i bedziesz mial spokoj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
donelbrucho Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Witam. Mam problem z aktywacją Win.8.1 Pro. próbuję od paru dni aktywacji manualnej przez serwery ale nic nie ,,wchodzi'' System postawiony od nowa. Może jakaś sugestia odnośnie aktywnych serwerów-byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj
donelbrucho Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Twoj problem zdaje sie polega m.in. na tym, ze brakuje Ci aktualizacji Microsoft .NET Framework, ktorej wymaga Twoj aktywator. Jednak pomijajac te kwestie, osobiscie korzystam z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], z pozytywnym skutkiem tak w przypadku Enterprise, jak i Proffesional. Kopia aktywatora w zalaczniku, instrukcja w archiwum, aktywacja banalnie prosta. /SIMON u mnie działa ma win7 64 enterprise -jest na to jakis sposób? Cytuj
donelbrucho Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2015 wczoraj dostałem info ze mój win7 enterprise jest nieaktywowany -kms 2014 2.3 nie działa - mam pytanie jak aktywować ten system - dziękuję i pozdrawiam w nowym roku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi