annonying_anoni Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam jak w temacie Płyta główna gigabyte z chipsetem b250 + gtx 1050 ti Powody za 7: -Lżejszy -Działa więcej HW i Software -Mam szachy bez kombinowania -Mniej telemetrii -Działa securom Powody za 10: -Oficjalne wsparcie -Dx 12 Ale generalnie to chodzi o to gdzie uzyskam większą wydajność
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Jak dla mnie dziesiątka ja nie widzę różnicy w wydajności za dużej między tymi systemami chodź wydaje mi się że CS lepiej chodzi na 10 niż na 7 Plus do tego masz oficjalne wsparcie, nowe sterowniki Tylko wywal przez ShutUP 10 wszystko co chcesz czyli całą telemetrie + wyłącz nakładkę Xbox'a
annonying_anoni Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Tylko jeśli miałbym 10 to grałbym w Forza horizon 3
Nieobecny Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Oficjalne wsparcie Plus do tego masz oficjalne wsparcie, nowe sterowniki Pokażcie mi płytę główną Asus, Asrock, Gigabyte, MSI 7 gen Kaby Lake lub AMD Ryzen bez oficjalnego wsparcia w sterowniki dla Win 7. Nie dajcie się oszukiwać Microsoftowi. P.S. A wiecie dlaczego MS tak się zawziął na zakończenie wsparcia dla systemów innych niż Win 10 na najnowszych platformach? Wujek Google z chęcią Wam na to odpowie. Gdyż wydajność Kaby Lake pod kontrolą Win 7 może być nawet kilka procent wyższa niż pod kontrolą Win 10.
annonying_anoni Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Czyli brać 7 ? @wiktorynek masz linki do jakiś benchmarków ? bo nigdzie ni ma
Nieobecny Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Odpowiedź nie jest prosta. Niektóre gry wymagają Win 10. Niektóre gry mają lepszą wydajność na DX12 czyli Win 10. Niektóre gry mają lepszą wydajność na DX11 czyli Win 7 lub Win 8.1 A te które potrafią wykorzystać Vulkan, to nie ma znaczenia system. Znam najlepsze rozwiązanie - instalacja obydwu(lub więcej) systemów na osobnych partycjach lub dyskach. masz linki do jakiś benchmarków ? bo nigdzie ni ma Słabo szukasz - YT, fora o tematyce podobnej do winclub oraz najnowszy artykuł: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
annonying_anoni Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Ale to jest o ryzenie ,nie kaby I to akurat co do ryzena prawda ale to nijak ma się do pentiuma
DanieI Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Miałem ten sam procek i miałem W10 i po prostu dzialało, W7 nie testowałem bo przy moich zastosowaniach było to po prostu zbędne, więc raczej obojętne co wrzucisz, oby wszystkie stery były
gumiak9 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ja mam pentium g3220, 8gb ram radeona 7750 i dysk ssd i w tej konfiguracji jak dla mnie lepiej sprawdza się 10 od 7. Teraz siedzę na pociętej 10 od Mr. T, wszystko działa aktualizacje wyłączone (dla mnie plus), telemetria wywalona. System jest wyraźnie odchudzony, ale w przypadku asrocka b85m nie musiałem instalować nic, na zwykłej 7 Ultimate nie działał mi internet, karta dźwiękowa na pci i kontroler usb.
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ale to jest o ryzenie ,nie kaby I to akurat co do ryzena prawda ale to nijak ma się do pentiuma
annonying_anoni Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Wiadomość wygenerowana automatycznie. Ten temat został zamknięty.. Z powodu: Rozwiązane (Wgrałem 10) Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś". Pozdrawiamy zespół Winclub.pl
Rekomendowane odpowiedzi