Skocz do zawartości

System [win7 vs win 10]

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pod Karacz
Opublikowano

Radeon rx 470

i5 7400

Co da mi mniejszy input lag/ szybszy response time w grach ( Tibia/ LOL)

Opublikowano

Na takim sprzęcie w Tibie grać to jest grzech chyba  :trollface:

A co do pytania to tylko Windows 10 lub jeśli usilnie nie chcesz 10 to weź 8.1

Windows 7 oficjalnie nie przyjmuje już kaby lake :)

Gość Pod Karacz
Opublikowano

To chyba jakiś żart z tym Kaby Lake -,- .

Jak może prywatna firma w tak ordynarny sposób wp********ć się na siłę ze swoim produktem.

Dzięki za odpowiedzi ale mam jeszcze pytanie : co mam rozumieć przez to że "nie obsługuje" windows 7 ? Nie ruszy system czy po prostu mam nie instalować akutalizacji ?

Opublikowano

Razor ma rację a po drugie jaki jest sens pakować się z nowym sprzętem w stare oprogramowanie Windows 10 wcale nie jest taki straszny jak się go troszkę wykastruje np ShutUp10 + Dism++ albo skrypt kolegi M4S'a z forum RemoveSpy + wyłączenie całkowite Windows Update i ten system naprawdę działa jak trzeba :)

Gość Pod Karacz
Opublikowano

Mam jak najgorsze doświadczenie z Windows 10. Zawsze jak grałem to czułem niesamowity "input lag" nawet po wyłączeniu opcji nagrywania obrazu w panelu xbox. Ciągle pojawiające się reklamy i brak tego uporządkowania który cechował 7. Komputer głównie będzie używany do gier a w nich - moim zdaniem - 7 działa idealnie po wyłączeniu aero a windows 10 "unplayable".

Mam jak najgorsze doświadczenie z Windows 10. Zawsze jak grałem to czułem niesamowity "input lag" nawet po wyłączeniu opcji nagrywania obrazu w panelu xbox. Ciągle pojawiające się reklamy i brak tego uporządkowania który cechował 7. Komputer głównie będzie używany do gier a w nich - moim zdaniem - 7 działa idealnie po wyłączeniu aero a windows 10 "unplayable".

Spróbuje pobrać 10 ze strony Microsoftu i zobaczę jak będzie działać na tym sprzęcie.

Opublikowano

Po twojej wypowiedzi stwierdzam że miałeś niezły syf w systemie, i masz zerowe pojęcie o DVR czy telemetrii i optymalizacji :)

Gość Pod Karacz
Opublikowano

Po twojej wypowiedzi stwierdzam że miałeś niezły syf w systemie, i masz zerowe pojęcie o DVR czy telemetrii i optymalizacji :)

Byłym wdzięczny jeśli mógłbyś mi wypunktować co powinienem zrobić zaraz po "clean install" żeby otrzymać niski input lag i dobrą jakość gry.

Gość Pod Karacz
Opublikowano

Zainstalowałem już 10 ze storny microsoftu i teraz proszę was o polecenie mi najlepszego aktywatora + jak usunąć telemetrię.

Opublikowano

Zainstalowałem już 10 ze storny microsoftu i teraz proszę was o polecenie mi najlepszego aktywatora + jak usunąć telemetrię.

Nie warto poszukać na Forum, ja polecam  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Gość Pod Karacz
Opublikowano

Jak myślicie warto ryzykować 7mke ponieważ 10tka nie nadaje się do niczego.

Gość Pod Karacz
Opublikowano

Pytanie tylko czy dam rade 7mke zainstalować z USB mając Kaby Lake i5 7400. CD/DVD romu nie mam więc płytki odpadają.

Gość Pod Karacz
Opublikowano

1 x Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600
1 x Intel Core i5-7400 /3.0GHz, 6MB, BOX, LGA1151/
1 x XFX Core TS 450W 120mm Bronze
1 x Asus Radeon RX 470 StriX OC 8GB DDR5 256bit (1270/6600)
1 x MSI H110M PRO-D /intel H110, DDR4, LGA1151/
1 x Corsair 8GB 2400MHz CL16 Vengeance LPX
1 x AOC G2460PF (1ms, DVI/HDMI/DP, 144 Hz 

Moje komponenty , czy po użyciu MSI TOOL do stworzenia USB z Win 7 wszystko będzie chodziło jak należy czy trzeba coś jeszcze robić?

Ledwo co 7mke zainstalowałem i chodzi jak błyskawica. Niech mi ktoś powie że 10tka się do czegoś nadaje oprócz spowalniania i wk***iania użytkownika input lagiem / złą wydajnością w grach to się zaśmieję.

Żeby nie przesadzić to grać na 7mce a na 10tce to jak żyć albo umrzeć.

Prosiłbym o odpowiedź na poprzedniego posta.

good night

Opublikowano

Prosiłbym o odpowiedź na poprzedniego posta.

A dokładnie to jakie było pytanie, bo to że 7ka śmiga jak błyskawica to już sobie sam odpowiedziałeś...

Gość Pod Karacz
Opublikowano

A dokładnie to jakie było pytanie, bo to że 7ka śmiga jak błyskawica to już sobie sam odpowiedziałeś...

Czy będzie problem kompatybilności z poszczególnymi podzespołami bo brakuje paru sterowników.

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
Ten temat został zamknięty..

Z powodu: Rozwiązane

Jeśli się z tym nie zgadzasz, możesz zgłosić ten post do administracji, używając opcji "Zgłoś".

Pozdrawiamy zespół Winclub.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie